De 10 must-do activiteiten in Annecy

U komt een paar dagen vakantie vieren in Annecy. Wij hebben de 10 populairste activiteiten voor vakantiegangers geselecteerd . Deze lijst is natuurlijk altijd onvolledig, maar u heeft alvast een goed programma om van uw verblijf te genieten.

Bezoek de oude binnenstad van Annecy

Annecy heeft de bijnaam“Het kleine Venetië van de Alpen”, omdat de oude stad doorkruist wordt door kanalen. In de vele steegjes uit de Middeleeuwen kunt u rondslenteren en emblematische monumenten ontdekken, zoals het Palais de l’Île, dat wordt omgeven door de Thiou, en het Château d’Annecy, dat over de stad uitkijkt. De stad heeft veel kerken in verschillende stijlen. In de zomer zal uw bezoek aangenaam zijn in de schaduw van de vele arcades.

Picknick aan de oevers van het meer van Annecy

In Annecy zijn alle oevers van het meer open voor het publiek. Zo kunt u deze magische wandeling maken die u van het strand van Marquisats naar de pontons van Annecy-le-Vieux net voor Veyrier-du-lac brengt. Deze wandeling kan te voet of met de fiets over het fietspad worden afgelegd. Wij stellen een route voor van de beste plaatsen voor een geslaagde picknick.

Winkelen in Annecy

De markten van Annecy staan bekend om de kwaliteit van de aangeboden streekproducten: Reblochon, Tomme de Savoie, Beaufort, Savoyse wijnen, appels, vleeswaren uit de bergen, fruit en groenten van plaatselijke tuinders. De kleuren en geuren vermengen zich tot een onvergetelijk souvenir. De markt van de oude stad zal u verrukken door de kwaliteit van de aangeboden goederen. Met de marktgids van Annecy kunt u uw keuze bepalen naargelang de dag en de plaats.

Zwemmen in het meer van Annecy

Het meer van Annecy is een van de zuiverste meren van Europa. En het is zeer aangenaam om een duik te nemen in de zomer of zelfs buiten het seizoen voor de meer moedigen. Er zijn vele stranden rondom het meer van Annecy. Hier zijn onze favoriete stranden. U kunt ze bereiken door uw vervoermiddel te kiezen. En als u de voorkeur geeft aan zwembaden, Annecy heeft er drie.

Fietsen rond het meer

Per elektrische fiets of klassieke fiets, de tocht rond het meer van Annecy is een lus van 40 kilometer, die wordt beschouwd als een van de mooiste fietstochten van Frankrijk. De Voie Verte is een voormalige spoorlijn die Annecy met Albertville verbond, en is het meest toeristische deel van de tocht. Vind hier al onze adviezen voor een geslaagde fietstocht langs het meer van Annecy.

Bekijk het Festival van het meer van Annecy

Het Festival van het meer van Annecy is een groots en prachtig vuurwerk. Het wordt elk jaar op de eerste zaterdag van augustus afgestoken om het bezoek van Napoleon III aan Annecy te vieren nadat Savoye bij Frankrijk was gevoegd. Deze betaalde show is op bepaalde locaties gratis te zien.

De pyrotechnische show duurt bijna 90 minuten, de kleuren van het vuur worden weerspiegeld op het oppervlak van het meer tot verbazing van het grootste aantal. Vind alle informatie om het Lake Festival bij te wonen.

Wandeling door de Tuinen van Europa

De Jardins de l’Europe in Annecy is een natuurlijk bebost park gelegen tussen het stadhuis en het meer van Annecy.

Lang geleden was het een eiland dat in de 19e eeuw werd ontwikkeld tijdens de Sardijnse periode. In deze ruimte kunt u het meer en de bergen rondom Annecy aanschouwen.

De Jardins de l’Europe zijn ook een populaire plek voor vakantiegangers om even uit te rusten in de schaduw.

Proef goede Savoyaardse gerechten

De traditionele gastronomie van de Haute-Savoie is geïnspireerd op de manier van leven op het platteland. De winter was streng, het eten was weinig gevarieerd en de recepten moesten “de maag vasthouden”.

In de vele restaurants van de oude binnenstad van Annecy kunt u genieten van goede fondues, tartiflettes, gratins savoyards. Wij bieden u een gids voor de culinaire specialiteiten van Annecy, met drie eenvoudig te bereiden gastronomische recepten.

Genieten van wintersport

De regio Annecy en het departement Haute-Savoie hebben veel gerenommeerde skigebieden met kwaliteitsvolle sneeuw en faciliteiten. U kunt er allerlei wintersporten beoefenen: sneeuwschoenwandelen, skiën, langlaufen, wandelen, snowboarden en sleeën. Deze stations maken vaak deel uit van grote skigebieden van enkele honderden kilometers. Veel plezier bij het skiën!

Ontdek de natuurgebieden van het meer van Annecy

Aan de oevers van het meer van Annecy zijn twee natuurreservaten aangelegd: het nationale natuurreservaat Bout du Lac, waar de natuur volledig behouden blijft, en het natuurreservaat Roc de Chère, waar u bijvoorbeeld salamanders kunt tegenkomen. Deze wandelingen houden u bezig tijdens uw vakantie en laten mooie herinneringen achter aan de fauna en flora van de Haute-Savoie.

Afhankelijk van het seizoen en uw smaak voor culturele en feestelijke evenementen, kiest u het beste moment om naar Annecy te komen.

Tijdens de gezondheidscrisis zijn er veel activiteiten mogelijk rond Annecy.