Verhuizen naar Annecy

Of u nu een grote stad verlaat, in de bergen wilt zijn voor sportieve activiteiten of naar Annecy verhuist voor een nieuwe baan of om met pensioen te gaan, dit is een belangrijke beslissing en daarom geven wij u nuttige adviezen voor het praktische leven, het vinden van een baan, huisvesting en voor de opvoeding van uw kinderen. En u zult begrijpen waarom steeds meer mensen ervoor kiezen zich in Annecy te vestigen.

Accommodatie vinden in Annecy

Logement à AnnecyAnnecy is een stad waar veel vraag is naar koop- en huurwoningen. Het prijsniveau is dan ook hoog en het aanbod is vrij beperkt, vooral voor huurwoningen. Er zijn echter manieren om minder huur te betalen. Als u uw eigen huis wilt kopen, variëren de prijzen sterk afhankelijk van het gebied in Annecy. De gebieden bij het meer of de oude stad zijn erg populair. In de buurt van de Place des Romains of in de gemeenten Seynod of Cran-Gevrier zijn de prijzen per m² betaalbaarder. Wij geven u onze adviezen om een huis te kopen.

Maar eerst moet u uw verhuizing plannen, door te anticiperen op de te nemen stappen, die op de dag zelf en die na uw verhuizing.

Door de vastgoedmarkt voor kopen of huren te analyseren, kunt u te weten komen hoe u een woning in Annecy kunt vinden door gebruik te maken van de mogelijkheden en onze adviezen.

Schoolonderwijs: een ruime keuze

Ecole du Parmelan à AnnecyCrèches, kleuterscholen, scholen, middelbare scholen, hoger onderwijs: er is een breed scala aan onderwijsvoorzieningen in de omgeving van Annecy. Maar door de aantrekkelijkheid van de streek moet u anticiperen op de inschrijving van uw kinderen. Wij bieden u bestanden om u te helpen kiezen op basis van het schoolniveau:

  • Crèches en kleuterleidsters: de toewijzing van plaatsen en inschrijvingen in crèches verloopt volgens een kalender die door de gemeentelijke diensten wordt voorgesteld. U kunt onder bepaalde voorwaardenfinanciële steun krijgen. Om een kinderoppas te vinden, kunt u contact opnemen met de Relais d’Assistantes Maternelles. Er zijn ook andere voorzieningen voor jonge kinderen.
  • Lager en middelbaar onderwijs : met meer dan 30 scholen en 29 kleuterscholen biedt Annecy plaats aan bijna 10.000 leerlingen. De inschrijving voor het kleuter- en lager onderwijs moet in de maand april gebeuren op het gemeentehuis van Annecy. Voor het voortgezet onderwijs kunt u kiezen tussen openbaar en particulier onderwijs. Er is ook een specifiek tijdschema voor de inschrijving in het middelbaar onderwijs.
  • Hoger onderwijs in Annecy: 8.000 studenten zijn aanwezig in de drie polen van het hoger onderwijs via de Université Savoie Mont Blanc, openbare instellingen voor hoger onderwijs en particuliere instellingen. Zeer selectieve scholen zoals Les Gobelins en Science Po Grenoble bieden zeer gewilde opleidingen aan.

Wij raden u aan om ruim voor uw verhuizing teanticiperen op deschoolinschrijvingen van uw kinderen door ons dossier overonderwijs in Annecy te raadplegen.

Op zoek naar een baan

Usine NTN-SNR à AnnecyDe arbeidsmarkt is zeer actief in Annecy. Het is gemakkelijker om een baan te vinden dan in andere steden. Industrie, toerisme en digitale bedrijven zijn erg aanwezig en groeien snel. Annecy heeft grote bedrijven en overheidsdiensten die voortdurend mensen aanwerven, zoalsde stad Annecy, de agglomeratie Groot-Anncy, het industriële bedrijf NTN-SNR, de groep Entremont en de SSII SOPRA.

Ook de uitzendsector is zeer dynamisch. Er zijn ook verenigingen die jongeren en mensen met een laag inkomen helpen bij het zoeken naar werk. Zie ons dossier over het vinden van een baan in Annecy.

De regio Annecy heeft een specificiteit in de vorm van specialisatie in twee sectoren: het animatiebeeld en de buitensportindustrie. Voortbouwend op het Internationale Animatiefilmfestival hebben veel start-ups en grotere bedrijven zich gespecialiseerd in videogames, tekenfilms, communicatie, web- en mobiele agentschappen. In het bewegende beeld zijn grote kansen te vinden.

De buitensportindustrie omvat de grote sportmerken: Salomon, Oakley, Millet, Patagonia, Impex, SNC, Rollerblade, Eider, Fusalp, The North Face, die allemaal vestigingen hebben in Annecy. Het gaat om meer dan 2.200 banen.

Voordat u een baan vindt, is het raadzaam om stage te lopen om uw CV op te bouwen en eerste ervaringen op te doen met het leven in een bedrijf. Eenmaal gevestigd in Annecy zijn er ook veel mogelijkheden om van baan te veranderen.

Praktisch advies

Vie pratique AnnecyU hebt besloten om in Annecy te gaan wonen. Deze stad biedt een breed scala aan diensten om aan uw behoeften te voldoen.

Ontdek al onze adviezen in de rubriek Praktisch leven in Annecy.

Wij willen dat uw verhuizing naar Annecy soepel verloopt. En dat u kunt profiteren van de vele sportieve activiteiten in de omgeving.