De mooiste dorpen in de buurt van Annecy

Door tijdens uw vakantie de mooiste dorpen in de buurt van Annecy te ontdekken, beleeft u onvergetelijke momenten. Laat ons u begeleiden!

Het dorp Menthon-Saint-Bernard

In het klassement van de mooiste dorpen in de buurt van Annecy neemt Menthon-Saint-Bernard een bijzondere plaats in omdat het vele toeristische troeven combineert:

 • Zijn prachtige middeleeuwse kasteel, een sprookje waardig, wordt sinds zijn bouw bewoond door dezelfde familie Menthon. Een bezoek aan het kasteel is een must op weg naar uw vakantie. De wandeling rond het gebouw is ook opmerkelijk in het aangrenzende bos.
 • De haven maakt een zeer aangename wandeling mogelijk langs de oever van het meer van Annecy naar het Palace de Menthon waar u kunt genieten van een heerlijk gastronomisch menu. Dit hotel wordt gekenmerkt door zijn neoklassieke en art deco stijl. U kunt genieten van zijn privé zandstrand als u in dit paleis verblijft.
 • In het natuurreservaat Roc de Chère kunt u een bewaard gebleven fauna ontdekken met met name de salamanders die François 1er dierbaar waren.
 • De golfbaan van het meer van Annecy, aan de voet van het natuurreservaat, kunt u spelen in een groene omgeving waardoor het een van de mooiste banen van de Haute-Savoie is.

Als u met de fiets of met de bus kunt komen, vermijdt u het zoeken naar een parkeerplaats voor de toeristische zomerdrukte. Geografisch gezien markeert Menthon-Saint-Bernard de grens tussen het grote meer en het kleine meer van Annecy.

Het kasteel van Menthon-Saint-Bernard

Het dorp Talloires

Het dorp Talloires grenst aan dat van Menthon-Saint-Bernard. Het ligt aan de rand van het meer van Annecy aan het kleine meer. De vele troeven van dit mooie dorp verdienen een bezoek tijdens uw vakantie:

 • Het dorp loopt langzaam af naar de haven, met schaduwrijke voetgangersstraten die zeer goede restaurants bieden voor alle budgetten. Twee gastronomische restaurants met Michelin-sterren, L’Auberge du Père Bise en L‘Abbaye de Talloires zijn een bezoek waard voor fijnproevers.
 • Links van de haven kunt u zwemmen op het strand van Talloires.
 • Elk jaar, begin augustus, organiseert het dorp de Pyroconcerten van Talloires. Dit spektakel combineert een concert van hedendaagse muziek met een vuurwerk om een magisch moment te creëren aan de oevers van het meer.
 • De gemeente Talloires-Montmin herbergteen van de mooiste paraglidingplaatsen van Europa. Vanaf Planfait of de pas van Forclaz kunt u tijdens uw vlucht de bergen en het meer van Annecy bewonderen met een zeer gunstige aerologie.
 • Voor kinderen, maar ook voor volwassenen, vindt u naast de paragliding site van Planfait, het Accro’Aventures parcours in Talloires. Meer dan 9 zeer gevarieerde cursussen zijn beschikbaar voor kinderen, junioren en volwassenen.

Talloires biedt zijn bezoekers dus een grote verscheidenheid aan vrijetijdsactiviteiten naargelang hun voorkeur.

Talloires Bay

Het dorp Yvoire

Het dorp Yvoire ligt aan de oevers van het meer van Genève vóór Thonon-les-Bains. U moet iets minder dan een uur rijden om dit prachtig bewaarde middeleeuwse dorp met zijn bloemen te ontdekken. De parel van het meer van Genève, gebouwd in het begin van de 14e eeuw, biedt u :

 • Een bezoek aan de Tuin van de Vijf Zintuigen, door het Ministerie van Cultuur geclassificeerd als Opmerkelijke Tuin, stelt u in staat een bewaard gebleven flora in een klooster te ontdekken en te proberen uit het labyrint te komen. Meer dan 1.500 plantensoorten vormen deze inwijdingstuin.
 • In de versterkte stad getuigen de wallen en poorten van het verre verleden toen Yvoire zich tegen aanvallen moest beschermen.
 • In de prachtige haven van Yvoire vertrekken de raderstoomboten naar Lausanne.
 • Het kasteel van Yvoire, gebouwd in 1306 door de graaf van Savoye Amédée V, werd in de vorige eeuw gerestaureerd. Maar het is niet toegankelijk voor het publiek, want het is al generaties lang de thuisbasis van de familie Yvoire.
 • Het proeven van baarsfilets uit het meer van Genève. Deze specialiteit komt van de Zwitserse kant van het meer. Het dorp biedt uitstekende restaurants om de plaatselijke gastronomie te ontdekken.
 • De prachtige bolvormige klokkentoren van de kerk van Yvoire is bedekt met niet-gehamerde stalen schubben. Deze schubben zijn het symbool van een van de beste eetbare vissen van het meer van Genève: de féra.

Het dorp is sinds 1959 onderscheiden met de “4 bloemen” van het label Villes et villages fleuries.

Yvoire in de Haute-Savoie
Op de terugweg naar Annecy kunt u Genève in buurland Zwitserland bezoeken.