Waar winkelen in Annecy?

Als u wilt winkelen in Annecy, moet u weten welke winkels de beste prijzen bieden. In het voetgangerskruis, ook wel de voetgangerszone genoemd, tussen de rue Royale en de rue Carnot, vindt u de meeste nationale merken, maar ook onafhankelijke winkels van hoge kwaliteit, zoals kaaswinkels en kwaliteitscateraars.

Het autovrije stadscentrum

In het centrum van de stad, in de rue Carnot, naast de Pathé Gaumont multiplex, ligt het Courier winkelcentrum. In dit centrum zijn grote winkelketens gevestigd zoals FNAC, H&M, Zara, Monoprix en Body Shop. Bij slecht weer kunt u op de openbare parkeerplaats onder dit centrum winkelen of een goede film kijken. Wij raden u ook aan te gaan winkelen in de Rue Royale, waar u een aantal leuke kleding- en schoenenwinkels vindt. Annecy heeft het geluk dat er vlakbij het postkantoor een paar onafhankelijke boekhandels zijn. Zij kunnen u waardevolle leesadviezen geven en u zelfs een goede koffie aanbieden.

De Galeries Lafayette

Galeries Lafayette d'AnnecyDe Galeries Lafayette, dicht bij het centrum, biedt de meeste kledingmerken op twee niveaus. Het is raadzaam om gebruik te maken van de uitverkoopperiodes, de 3 dagen van de Galeries om tegen de beste prijzen te kopen. In 2022 onderging de Galeries Lafayette in Annecy een volledige renovatie en een grote uitbreiding. Talrijke kwalitatieve en originele merken hebben hun plaats ingenomen in de nieuwe commerciële structuur.

De markten van Annecy

Annecy is een stad met een groot aantal markten waar u boodschappen kunt doen en verse producten kunt eten of kleding, accessoires en al het andere dat u op een markt kunt vinden, kunt kopen.

  • Dinsdag markt in Les Romains en in de oude stad
  • Donderdag markt in Novel
  • Vrijdagmarkt in de oude stad van Annecy
  • Zaterdagmarkt in Annecy
  • Zondagmarkt in Annecy
  • Lokale specialiteiten op de markten
  • Plaatsen en tijden van de voedselmarkten
  • Kunstmarkten en tweedehands goederen

Voor meer informatie: de markten van Annecy

Galeries en winkelcentra

Als u het centrum van Annecy verlaat, vindt u het winkelgebied Grand Épagny, het winkelgebiedArcaloz in Seynod en het winkelcentrum Carrefour Brogny in Annecy. Hier vindt u dezelfde merken als aan de rand van de stad, zoals Décathlon, Cultura, Boulanger, Darty, Auchan en Géant Casino.

De toegang met de bus in een speciale zone (dus zonder risico op files) duurt 25 minuten. Dit is de beste deal voor vakantiegangers die huren, verblijven in een gîte of kamperen. Voor doe-het-zelvers kunt u terecht bij Castorama in Annecy, Bricorama in Sillingy en Leroy Merlin in Épagny-Metz-Tessy.

Om het winkelen te vergemakkelijken, geven wij u aan waar de winkelcentra van Annecy zijn

Praktisch advies

Om verse levensmiddelen te kopen, raadt onze toeristische gids u de vele markten in Annecy aan. U kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om een mooi boeket bloemen aan te bieden, samengesteld door de getalenteerde bloemisten van de stad.

Annecy is een zeer toeristische stad met meer dan 130.000 inwoners, dus de prijzen zijn vrij hoog, dus vergelijk goed . Er zijn veel nationale merken aanwezig (Zara, H&M, Undiz, Calzedonia, Tommy Hilfiger) maar er zijn ook kleine onafhankelijke winkels met verschillende producten: bestek, boekwinkels, serviesgoed, traiteurs en bloemisten.

Tot slot, aangezien openbaar parkeren vrij duur is, raden wij u aan het openbaar vervoer van goede kwaliteit te gebruiken. Raadpleeg de kaart met buslijnen in Annecy.