Caion Festival

Het feest van Caïon is een traditioneel Savoyaards feest dat elk jaar op de tweede zaterdag van november plaatsvindt. Het is een gelegenheid om het varken te vieren, dat altijd een belangrijke rol heeft gespeeld in de landbouw in de bergen.

Een traditioneel feest in Annecy

Fête du Caïon à AnnecyIn lokaal dialect is de caïon het varken. En dit Annéciaanse feest eert talrijke recepten op basis van varkensvlees: worsten, gekookte worsten, diots in witte wijn, varkensstaarten en zwarte pudding. Het is een gelegenheid om zich rond grote tafels te verzamelen om deze typische gerechten te proeven en glühwein te drinken.

Elk jaar is de populaire wedstrijd voor het imiteren van varkensgeluiden een groot succes bij het publiek. De opbrengst van dit festival gaat naar verenigingen in Madagaskar.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door La Ripaille à Sons.

Praktische informatie

Dit festival vindt plaats van 9 tot 18 uur op de Place Notre Dame en de Rue Filaterie in Annecy. U kunt ter plaatse vele streekproducten proeven of mee naar huis nemen.

Vorige edities

De editie van 2022

fête du caïon 2022 affiche

De editie 2022 van het Fête du Caïon vond plaats op zondag 12 november. Een mooie gelegenheid om het varken in Annecy te vieren.

Gedurende de dag kon u genieten van het optreden van de fanfare La Ripaille à Sons, maar ook van de demonstraties en de verkoop van lokale producten.

Er werd ook een wedstrijd varkensschreeuwen georganiseerd. Een vijftiental deelnemers nam bij deze gelegenheid deel. Een wereldkampioen in deze discipline was zelfs aanwezig.

Editie 2021

Op 13 november 2021 waren de exposanten en het publiek blij terug te zijn voor de 15e editie van dit evenement, dat werd gehouden op het Notre-Dame plein. De pers vermaalde 2 ton appels om 1.000 liter bidoyon te produceren. De bezoekers konden specialiteiten van de Savoyaardse markt kopen: rissoles, honing, bieren, génépi, lokale kazen en witte wijnen.

Editie 2020

In 2020 werd het Fête du Caïon afgelast vanwege de gezondheidscrisis in verband met het coronavirus.

Editie 2019

Het festival vond plaats in aanwezigheid van een groot publiek dat kon genieten van de culinaire specialiteiten van de Savoie.

Poster Fête du caïon 2019

Video van het Fête du Caïon in Annecy in 2021