Top 5 gezinsuitstapjes in Annecy

De regio Annecy biedt een breed scala aan activiteiten voor het hele gezin, zowel in de zomer als in de winter. Wij bieden u de top 5 van de must-do activiteiten tijdens uw vakantie. Hier gaan we, het is aan u om te kiezen!

Rodelen in de zomer

Luge d'été au Semnoz

Deze leuke zomeractiviteit is altijd populair bij kinderen. U kunt naar de wintersportplaats La Clusaz gaan, op 25 km van Annecy, om de 2 hellingen van 800 meter af te dalen. Met de slee kunt u met uw kind naar beneden, afhankelijk van zijn leeftijd. De piste is uitgerust met een automatisch fotosysteem om een aandenken aan uw afdaling te bewaren. Daarna kunt u gaan genieten van een lekkere pannenkoek in het historische centrum van het dorp.

Als alternatief voor La Clusaz biedt het skioord Semnoz, op 20 minuten vanAnnecy, een piste van 850 meter vanaf 3 jaar met bochtige bochten in de dennenbomen, tunnels en een sprong. De klim wordt zonder moeite direct in de slee gemaakt. Iets verder van Annecy bieden de badplaatsen La Sambuy, Saint-Sixt, Megève en Chamonix vakantiegangers hoogwaardige zomerrodelbanen. Kinderen van 3 tot 8 jaar moeten tijdens deze activiteit worden begeleid.

Ontdek het natuurreservaat aan het einde van het meer

La réserve naturelle nationale du bout du lac d'Annecy

Dit is een natuurwandeling van 1,5 uur. Om bij het reservaat te komen, moet u langs de rand van het meer van Sévrier naar Doussard. U doorkruist eerst een mooi bos, dan een vlakte waarin u over houten loopbruggen loopt om bij een oude toren uit de middeleeuwen te komen die u kunt bezoeken.

De route is ook educatief, met borden die de dieren tonen die in het reservaat leven: bevers, kikkers, eenden en meerkoeten. De twee rivieren die het reservaat doorkruisen monden uit in het meer van Annecy. Op hun oevers kunt u het leefgebied van de bever zien.

De wandeling is 1,8 kilometer vlak en geschikt voor gezinnen. Honden zijn niet toegestaan in het reservaat. Meer informatie over dit uitstapje.

Accrobranches met uitzicht op het meer van Annecy

Accrobranches à Talloires-Montmin

De boomparcoursen zijn erg populair bij kinderen. Degene die wij voorstellen is een referentie op dit gebied. Gelegen aan de oevers van het meer in Talloires-Montmin, op 20 minuten van Annecy, biedt het acht verschillende parcours die geschikt zijn voor alle niveaus. Het kinderparcours biedt 4 lussen van oplopende moeilijkheidsgraad, waaronder één voor de jongsten vanaf één meter hoogte. Er is ook een junior parcours en een groot parcours voor volwassenen met een grote tokkelbaan. De veiligheid is gegarandeerd door de doorlopende levenslijn. Zie onze gids voor boomklimmen in de buurt van Annecy.

Vlak ernaast is het Bos van de 5 Zintuigen een leuke manier om te leren over dierensporen en plantengeuren. U kunt ook deelnemen aan de talrijke paragliding opstijgingen op het Planfait terrein. Het uitzicht over het meer is prachtig, en op het terrein kunt u ook picknicken.

Zwemmen in het meer van Annecy

Plage du lac d'Annecy

Twee stranden zijn bijzonder aan te bevelen. Het kleine strand van Angon na Talloires, doorkruist door een mooi riviertje, is een van de mooiste van het meer met uitzicht op het kasteel van Duingt. U kunt er ook genieten van een lekker ijsje. HetImpérial strand in Annecy biedt vele faciliteiten: peuterbad, reuzenglijbaan, beachvolleybal, restaurant. Niet ver van het stadscentrum is het een populair uitje tijdens de warme zomermaanden. U kunt ook een boot huren, zoals een peddel, waterfiets of boot om in de zomer toegang te krijgen tot minder populaire zwemgebieden.

Bij slecht weer of buiten het seizoen gaat er niets verloren. Wat de zwembaden betreft, is het zwembad van Marquisats in Annecy met uitzicht op het meer zeker een aanrader. Het zwembad Ile Bleue in Seynod is het hele jaar geopend met een reuzenglijbaan.

Een andere aanrader is het recreatiecentrum Vitam Parc op 20 kilometer van Annecy. In dit aquacentrum kunt u het hele jaar door zwemmen in water van 28° C. Meer dan 10 glijbanen en waterspelletjes zullen de kinderen verrukken.

Lees een manga terwijl u een bubbelthee drinkt

Bubble tea à Annecy

Kinderen zijn vaak fan van manga. Ouders hebben de kans om deze cultuur te begrijpen door een gezinsuitstapje te maken naar Manga T in Annecy. De plaats is gelegen aan 7 avenue du Rhône in Annecy. Het is gebaseerd op het Japanse concept van Manga Kissa, dat drie activiteiten op één plaats aanbiedt in een omgeving die het land van de rijzende zon waardig is:

  • Een Japanse theesalon met drankjes zoals bubble tea, klassieke thee en chocoladedrankjes. Traditioneel gebak wordt in huis gemaakt.
  • Een bibliotheek met enkele duizenden manga’s, waarvan sommige in de originele versie.
  • Een importwinkel: goodies, snacks, decoratie, posters.

Dit is de garantie voor een goede tijd voor alle mangafans en hun families.