Kerstmis in de Alpen in Annecy

De Alpenkerstmarkt in Annecy is een van de populairste kerstmarkten in Frankrijk. Een echt populair succes, met 450.000 bezoekers per jaar.

Dit zeer populaire evenement vindt elk jaar plaats van eind november tot begin januari. Het bestaat uit twee markten, met 80 chalets in de Alpen, en biedt cadeau-ideeën voor Kerstmis en smakelijke gastronomische specialiteiten.

Twee kerstmarkten

Noël des Alpes AnnecyDe kerstmarkt van Annecy is een van de belangrijkste jaarlijkse evenementen die een groot publiek trekt dat de vele aangeboden feestartikelen komt ontdekken. De eerste markt bevindt zich voor het stadhuis, quai Vicenza en in de rue Saint-Maurice. De tweede is op het plein voor het winkelcentrum Courier. In het Village des Alpes vindt u, naast de chalets, de sfeer van een wintersportoord, met de mogelijkheid om aan het eind van de dag diots, oesters en fondue te proeven. Een muzikaal programma aan het eind van de week biedt concerten, “Tributes”-avonden en guinguettesferen.

Een openlucht ijsbaan

Noël des Alpes Annecy patinoireHet Alpendorp beschikt over een ijsbaan van 430 m², waar u schaatsen kunt huren en een ruimte is gereserveerd voor de allerkleinsten. Ouders kunnen hen begeleiden zonder schaatsen te huren. Dagelijks geopend van eind november tot begin januari van 11 tot 21 uur.

Speciale openingstijden:

24 december: van 11 tot 18 uur 25 december: van 14 tot 21.30 uur 1 januari: van 14 tot 21.30 uur.

Prijs: 5 € voor 45 minuten

Affiche van de Alpen Kerstmis 2019

Affiche du Noël des Alpes 2019

Geluids- en lichtshow

Projection son et lumières Noël des Alpes AnnecyElk jaar biedt de Alpenkerst in Annecy een projectie op de gevel van het stadhuis. Het thema verandert bij elke editie. Bij het vallen van de avond, van 17 uur tot middernacht, kun je een magische show van ongeveer 12 minuten ontdekken. Tussen elke projectie zit een intermezzo van acht minuten. Sinds 2021 vinden de projecties plaats op de belangrijkste historische monumenten in de oude binnenstad van Annecy.

Video van de verlichting van het stadhuis van Annecy in 2019

De Alpen kerstverlichting

Vijf weken lang zijn de straten van Annecy versierd met slingers. De rotondes zijn voorzien van verlichte animaties. Ook de bruggen over de Thiou en het kanaal Vassé zijn verlicht.

Het gaat om 427 versieringen in de hele stad, 13 verlichtingen en 6,5 km lichtslingers.

Een versierd cultureel centrum

Het cultureel centrum Bonlieu, dat tegenover de Pâquier ligt, wordt elk jaar anders versierd. Een aanrader, want de plek is verwarmd en overdekt. Deze artistieke creaties worden toevertrouwd aan de Bonlieu Scène Nationale.

Voor kinderen zijn er workshops om kerstversieringen te maken op woensdag en zaterdag van 14.30 tot 16.30 uur.