Cinémino: het filmfestival voor een jong publiek

Voor alle kinderen, jong of oud, vindt elk jaar van half februari tot half maart het Cinémino Festival plaats. Het festival is een gelegenheid om voorstellingen bij te wonen in Annecy, Seynod of Cran-Gevrier.

Het programma

Het programma is zeer gevarieerd, tekenfilms, films, documentaires worden aan het jonge publiek voorgesteld. Dit is zeer praktisch tijdens de winter- en februarivakantie. Een goed idee is het verlaagde tarief voor iedereen. De films zijn voornamelijk recente producties. Zo kan men de grote films van de laatste jaren zien of herbekijken. Dit festival duurt vijf weken en de grote troef is dat het ontmoetingen en uitwisselingen met de filmteams mogelijk maakt.

En als groot voorrecht bevat het programma vaak de officiële selectie van het Internationaal Animatiefilmfestival. Het is ook een gelegenheid voor ouders en grootouders om een uniek moment met hun kinderen te delen.

Dit festival bestaat sinds 2002 en het groeiende succes is welverdiend. Het opzetten van film-snacks zorgt voor een moment van uitwisseling tussen de kinderen en de regisseurs van de werken.

Affiche van het Cinémino 2020 Festival

Prijzen

Gereduceerd tarief voor iedereen: €4,50 Cinémino gezinspas: €3,80

Vertoning locaties

Het festival wordt op de volgende schermen vertoond: La Turbine in Cran-Gevrier, Cinéma Mikado Novel in Annecy, Auditorium Cinéma Seynod, Rabelais in Meythet.

Officiële website Cinémino Festival

Trailer van de 2018 editie van Cinémino