De stranden van het meer van Annecy

Annecy en zijn meer bieden alle waterliefhebbers een ware belevenis met zijn vele stranden, waar zwemmers van mei tot oktober welkom zijn.

Bezoek aan de stranden van het meer van Annecy

Het meer van Annecy is de ideale plaats om te zwemmen in de Haute-Savoie, met het meer van Genève, vele stranden, gratis of betalend, zijn beschikbaar voor het publiek. In de Haute-Savoie hebben 10 stranden en 3 jachthavens het Blauwe Vlag label. Dit label, in het leven geroepen om duurzaam toerisme te bevorderen, is voor de gebruikers een garantie dat met de volgende criteria rekening is gehouden: milieubewustzijn van de gebruikers, beheer van water, milieu en afval. Rond het meer van Annecy gaat het om de gemeentelijke stranden van Saint-Jorioz en Veyrier-du-Lac.

Er zijn veel pontons aan de oevers van het meer van Annecy, maar slechts enkele zijn toegankelijk voor het publiek. Uw toeristische gids stelt u voor een rondleiding te maken over het meer en de stranden van het meer van Annecy volgens de onderstaande routebeschrijving.

Het strand van Albigny in Annecy

Plage d'Albigny Lac d'Annecy

Het strand van Albigny is het grootste strand van Annecy en strekt zich uit over enkele honderden meters. Om er te komen loopt u langs de Pâquier, langs het Impérial Palace en gaat u verder in de richting van de kleine haven van Annecy-le-Vieux. U vindt er voor uw comfort: snacks, ijssalons en gratis toiletten. Gratis bewaakt strand.Meer informatie : Albigny strand in Annecy

Marquisats strand in Annecy

Plage des Marquisats Annecy

Het strand van Marquisats ligt aan de rand van Annecy in de richting van Albertville, op slechts 2 km van het centrum van Annecy. Een snackbar en gratis toiletten zijn beschikbaar voor het publiek. Gratis bewaakt strand.

Meer informatie : Marquisats strand in Annecy

Keizerlijk strand in Annecy

Plage de l'Impérial Annecy

Het Impérial strand ligt tussen het Albigny strand en de Pâquier in Annecy. Dit strand is gratis en bewaakt en heeft veel faciliteiten: duikplanken, glijbaan, peuterbad, bar en disco. Het strand is elke dag geopend van 10 tot 19 uur.

Meer informatie : Impérial strand in Annecy

Stranden van Veyrier-du-Lac

Plage de la Brune à Veyrier-du-Lac

In Veyrier zijn er niet één, maar twee mooie stranden: het Brune strand en het Plant strand. Het eerste verdient de voorkeur als u jonge kinderen heeft, het ligt net naast Annecy-le-Vieux en wordt bewaakt door badmeesters van juli tot augustus van 11 tot 19 uur. Dit strand heeft de Blauwe Vlag.

Meer informatie : Veyrier-du Lac stranden

Strand van Menthon-Saint-Bernard

Plage de Menthon-Saint-Bernard Lac d'Annecy

Het strand van Menthon-Saint-Bernard is een betalend strand, in juli en augustus, van honderd meter langs het meer. Het is zeer goed uitgerust met een pierenbad, vaste en drijvende pontons, duikplanken, toiletten en douches. Het strand beschikt ook over gratis parkeergelegenheid, een snackbar en sportvelden.Meer informatie: plage de Menthon-Saint-Bernard.

Strand van Talloires

Plage de Talloires Lac d'Annecy

Het strand van Talloires ligt aan het einde van het meer van Annecy, aan de oostkant, op ongeveer 15 km van Annecy. Het strand is ongeveer 250 meter lang en 200 meter breed. Veel grote bomen bieden beschutting tegen de zon tijdens de hete zomermaanden.

Meer info: Talloires strand.

Strand van Angon

Plage d'Angon Lac d'Annecy

Een kilometer na het centrum van Talloires ontdekt u een van de mooiste stranden van het meer van Annecy, turquoise water en een prachtig uitzicht op het kasteel van Duingt. Het restaurant biedt kwaliteitsvoedsel en uitstekende ijsjes. Een klein beekje doorkruist het strand.

Meer info: plage d’Angon

Strand van Doussard

Plage de Doussard Lac d'Annecy

Dit grote strand met veel faciliteiten wordt begrensd door een camping en door het nationale natuurreservaat van het Bout du Lac d’Annecy. U kunt peddels of boten huren om de oevers van het meer te ontdekken. In het restaurant kunt u een hapje eten aan de rand van het meer.

Meer info: plage de Doussard

Strand van Duingt

Plage de Duingt Lac d'Annecy

Gelegen aan de andere kant van het meer, verwelkomt dit familiestrand u onder zijn grote bomen uitgerust met banken. Een vriendelijke guinguette biedt u in de zomer een klein kwaliteitsrestaurant. En in de winter wacht u een verrassing. Het is een ideaal strand om te komen zwemmen na een wandeling in het Bauges-massief.

Meer info: Duingt strand

Strand van Saint-Jorioz

Plage de Saint Jorioz Lac d'Annecy

Een paar kilometer na Duingt ontdekt u het strand van Saint-Jorioz, goed uitgerust voor PBM, met een prachtig wit zand. Dit strand heeft de Blauwe Vlag gekregen. Er is een grote duikplank. Het restaurant serveert verfijnde gerechten van seizoensproducten.

Meer info: strand van Saint-Jorioz

Strand van Sévrier

Plage de Sévrier lac d'Annecy

Net na Saint-Jorioz bereikt u de gemeente Sévrier, als u voor de MC Donald richting het meer draait, komt u bij het zeer mooie strand van Sévrier. Het strand is gratis, maar het parkeren niet. Wij raden u aan om met de fiets of met de bus te komen.

Meer info: strand van Sévrier

Na Sevrier komt u na een mooie tocht over het meer terug in Annecy, de lus is compleet.

Hoe komt u bij de stranden van het meer?

In de zomer, van 29 juni tot 1 september inbegrepen, kunt u Annecy, het meer en de stranden per bus of per boot ontdekken. Twee nieuwe buslijnen en drie bootlijnen zijn zelfs op feestdagen en zondagen beschikbaar.

Met de bus naar het strand

De bus : vertrekt vanaf het station van Annecy met een frequentie van één per uur van 10 uur tot 20 uur. Elk weekend in juni en september en elke dag in juli en augustus:

  • Voor de linkeroever bedient lijn 1: Annecy gare routière / Marquisats / Sevrier / Saint-Jorioz / Duingt.
  • Op de rechteroever rijdt lijn 2: Annecy gare routière / Albigny / Veyrier-du-Lac / Menthon-Saint-Bernard / Talloires-Montmin.

Van 1 juli tot 31 augustus zijn de bussen gratis voor alle passagiers om deze manier van reizen aan te moedigen en het autogebruik te verminderen.

Met de boot naar het strand

Met de boot: 3 lijnen zijn beschikbaar:

  • Annecy / Veyrier-du-Lac / Saint-Jorioz
  • Annecy / Sévrier / Talloires-Montmin
  • Saint-Jorioz / Talloires-Montmin

Tarief: van 3 tot 6 € afhankelijk van de bestemming. Dienstregeling en kaarten op: sibra.fr

Fietsen naar het strand

Het fietspad is ook zeer praktisch om de stranden van het meer van Annecy te bereiken. U kunt elektrisch ondersteunde fietsen huren in het centrum van Vélonecy tegenover het station van Annecy.

Met de auto naar het strand

Er loopt een weg rond het meer van Annecy, maar wij raden u ten zeerste af om in de zomer uw auto te gebruiken en de bovengenoemde vervoermiddelen te gebruiken, omdat het erg moeilijk is om te parkeren.

Andere ideeën om te zwemmen

De zwembaden van Annecy zijn het hele jaar door geopend. Ze zijn bewaakt en gemakkelijk bereikbaar met de bus. Buiten het zomerseizoen kunt u ook genieten van de vele waterparken in de Haute-Savoie.