Muziekfestivals in de buurt van Annecy

Er zijn veel muziekfestivals in de buurt vanAnnecy. Ze vinden plaats in de Haute-Savoie, Savoie en Zwitserland. Sommige hebben hun sporen verdiend, zoals Musilac of Guitare en Scène. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste festivals.

Muziekfestivals in de Haute-Savoie

Aan muziekfestivals geen gebrek in de Haute-Savoie. Verschillende muziekstijlen komen aan bod, van jazz tot electro en rock. Wij presenteren de belangrijkste, die in de vier hoeken van het departement plaatsvinden.

Rock de pistes

affiche rock the pistes 2023

Rock the Pistes is een pop-rock muziekfestival. Het vindt plaats op de hellingen van de Portes du Soleil, tussen Frankrijk en Zwitserland. Elk jaar komen er meer dan 28.000 festivalgangers op af. Overdag vinden de concerten plaats op de pistes. s Avonds treden de artiesten op in het hart van de skigebieden, zoals Châtel of Morzine.

Een unieke gelegenheid om het seizoen in stijl af te sluiten, onder het genot van een mooi programma. Onder de artiesten die al hebben opgetreden tijdens Rock the Pistes zijn Skip the Use, Ofenbach en IAM.

Het festival vindt eind maart plaats en sluit het skiseizoen feestelijk af.

Rock’n Poche

rock n poche affiche

De Rock’n Poche is een muziekfestival dat in juli plaatsvindt in de buurt van Habère Poche, in de Haute-Savoie. Het programma bestaat voor 50% uit regionale groepen, plus andere artiesten, zoals Skip the Use en Superbus.

Rock’n Poche wordt voor 88% zelf gefinancierd. Meer dan 90% van de ter plaatse aangeboden horeca en bars is gebaseerd op korte circuits. Bovendien kan het festival sinds zijn oprichting rekenen op 220 vrijwilligers tussen 15 en 80 jaar.

Het Cosmo Jazz Festival

affiche cosmo jazz chamonix

Cosmo Jazz is een jazzfestival dat in 2010 werd bedacht door André Manoukian. Het vindt elk jaar plaats in Chamonix, tijdens de zomer. De gratis concerten vinden plaats op hoogte, op natuurlijke locaties die u niet onberoerd zullen laten. U kunt concerten bijwonen op de Flégère, de Emosson dam of de Argentière gletsjer.

In de vroege avond zijn er ook concerten in het centrum van Chamonix. In het Cosmo Jazz dorp kunt u eten en de officiële winkels vinden.

Pleins Feux Festival

pleins feux festival bonneville

Het Pleins Feux Festival vindt plaats in Bonneville. De concerten zijn volledig gratis en vinden plaats gedurende drie avonden in juli. Drie groepen delen het buitenpodium, terwijl bijna 18.000 toeschouwers worden verwelkomd.

Soul, blues, jazz of funk, er is voor elk wat wils. En het programma is over het algemeen aantrekkelijk. Bands als Electro Deluxe of Deluxe hebben al opgetreden op het Pleins Feux Festival podium.

Er zijn ook bars en restaurants ter plaatse.

Gitaar en Scène

guitare en scène

Guitare en Scène is een muziekfestival dat elk jaar plaatsvindt in Saint-Julien-en-Genevois, op de grens met Zwitserland en op slechts 20 minuten van Annecy.

Het festival heeft drie belangrijke doelstellingen: kwaliteitsconcerten aanbieden, lokale bands de kans geven zich te onderscheiden en internationale artiesten laten optreden die zeldzaam zijn in Frankrijk.

In Saint-Julien zijn 2 podia ingericht: het Village podium en het Chapiteau podium. De ruimte biedt een totale capaciteit van 5.500 plaatsen, waarvan 1.200 zitplaatsen.

De nieuwe Montjoux

montjoux festival

De Nieuwe Montjoux, vroeger bekend als het Montjoux Festival, is een emblematisch festival van de Haute-Savoie, dat plaatsvindt in Thonon-les-Bains. Veel headliners hebben al opgetreden, zoals Tryo, Thomas Dutronc of Garou en Bon Entendeur.

De concerten vinden plaats gedurende 3 avonden. 2 podia worden voor de gelegenheid geïnstalleerd en er vinden 12 concerten plaats. In 2023 vindt de Nieuwe Montjoux plaats in het Château de Ripaille. Hiermee wordt de maximale capaciteit van de toeschouwers verhoogd, die dan 25.000 zal bedragen. Tot nu toe ging het om 5.500 mensen.

Musiques en Stock

musiques en stock

Musiques en Stock is volgens ons het laatste niet te missen festival in de Haute-Savoie. Het vindt plaats in Scionzier, vlakbij Cluses, waar het is ontstaan, in juni en juli.

Het festival laat de ontdekking toe van lokale artiesten, maar ook van meer gevestigde en bekende artiesten. Tegelijkertijd worden er elk jaar vrijwilligers gezocht.

Stands en foodtrucks maken het mogelijk om direct ter plaatse te eten. Traditionele, wereld- of vegetarische keuken, er is voor elk wat wils.

Musilac, een niet te missen festival in de Savoie

affiche musilac 2022 portrait

Als er één muziekfestival is dat je niet mag missen in de Savoie, dan is het wel Musilac. Het verhaal begon in 2000. In 2015 werd het festival uitgebreid tot vier dagen en werd een recordaantal bezoekers bereikt met meer dan 110.000 festivalgangers.

Musilac ontvangt elk jaar internationale artiesten. Onder de bekendste vinden we Muse, Indochine, Placebo of Stromae. Maar ook jonge artiesten worden tijdens het festival naar voren geschoven, via de springplank.

Er zijn veel eetkraampjes op het festival en het entertainment wordt verzorgd door de partners.

Meer informatie over: Musilac festival

Festivals in de buurt van Annecy, in Zwitserland

Zwitserland ligt niet ver van Annecy en meer in het algemeen van de Haute-Savoie. Sommige muziekfestivals zijn de moeite waard en sommigen zullen niet aarzelen om een paar extra kilometers te reizen om van de concerten te genieten.

Het Montreux Jazz Festival

montreux jazz festival affiche

Het Montreux Jazz Festival wordt, zoals de naam al zegt, gehouden in Montreux, aan het eind van het meer van Genève. Het wordt sinds 1967 elke zomer veertien dagen lang gehouden. In de loop der jaren is het een niet te missen festival geworden voor alle muziekliefhebbers.

Elk jaar worden bijna 250.000 toeschouwers verwacht op het Montreux Jazz Festival, in een unieke omgeving aan de oevers van het meer en dicht bij de wijngaarden.

Sinds het begin heeft het festival vele grote namen mogen verwelkomen, zoals Nina Simone, Prince, Stevie Wonder en Elton John.

Het Paléo Festival Nyon

affiche paléo festival

Het Paleo Festival in Nyon is het grootste openluchtfestival van Zwitserland. Gedurende 6 dagen en 6 nachten volgen concerten en shows elkaar op.

Jonge artiesten krijgen de kans om op te treden en het festival heeft zich geleidelijk opengesteld voor alle muziekstijlen.

Het Paléo Festival werd opgericht in 1976 en verwelkomt elk jaar meer dan 230.000 festivalgangers op een terrein van 84 hectare, inclusief parkeerplaats en camping.