Wat te bezoeken in Annecy?

Er zijn verschillende manieren om Annecy te ontdekken, afhankelijk van uw voorkeuren: een rondleiding door Annecy op uw eigen tempo, een rondleiding door de musea, of een gastronomische rondleiding om de specialiteiten van de Savoie te ontdekken – de keuze is aan u!

Het kleine Venetië van de Alpen, dat in januari 2020 en maart 2021 door de Vereniging van Franse Steden en Dorpen als eerste Franse stad waar het goed toeven is, is geklasseerd, kan eerst te voet worden verkend. Dankzij de uitgebreide voetgangerszone en het netwerk van openbaar vervoer hoeft u niet te lang naar een parkeerplaats te zoeken.

Bovendien is het grootste deel van de stad Annecy, afgezien van het kasteel en de Basiliek van de Visitatie, vlak, zodat u gemakkelijk kunt wandelen. Specifieke borden op de trottoirs geven de tijd aan tussen de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad die u op deze manier aflegt.

Bezoek Annecy

Ontdek de stad Annecy, de oude binnenstad, de Pâquier, de voetgangerszone en de niet te missen historische monumenten van de stad. Bekijk het Palais de l Île, het Château d’Annecy of de Basilique de la Visitation.

De oude binnenstad van Annecy

Les Vieilles Prisons AnnecyDe oude binnenstad van Annecy is een must en wij stellen u een aantal plaatsen voor die u niet mag missen. Afhankelijk van het seizoen en het weer raden wij u aan de oude binnenstad van Annecy tijdens de warme uren te ontdekken omdat de straten dan grotendeels in de schaduw liggen, en de Pâquier aan het begin of het einde van de dag.

Boek een bezoek aan het historisch centrum

Meer over : Oude stad van Annecy

De tuinen van Europa

Les Jardins de l'Europe AnnecyDit is het favoriete natuurpark van Annecy met bomen. Met uitzicht op het meer en het Ile des Cygnes is deze wandeling bijzonder aangenaam in de zomer. De prachtige fontein verfrist het natuurgebied.

Meer informatie: Les Jardins de l’Europe

De Brug der Geliefden

Le Pont des Amours AnnecyDeze voetgangersbrug die de esplanade van Pâquier verbindt met de Jardins de l’Europe biedt een prachtig uitzicht op het meer en de omliggende bergen. Een must voor een romantische foto.

Meer over: De Brug der Geliefden

 

Zwaneneiland

Dit kleine eiland, het enige in het meer van Annecy, heeft een onmiskenbare charme. U kunt het bewonderen tijdens een wandeling door de Jardins de l’Europe en ook vanaf de Esplanade du Pâquier. Wij vertellen u ook zijn geschiedenis.

Meer over : Het Zwaneneiland

 

De Pâquier

Le Pâquier AnnecyOm het meer van Annecy en de omliggende bergen te bekijken vanaf een groen grasveld, gaat u naar de Pâquier, picknick en waterfiets aanbevolen!

Er zijn verschillende manieren om het kleine Venetië van de Alpen te ontdekken, afhankelijk van uw interesses: rondleidingen of zelf rondleidingen in het Palais de l’île, het Museum van het Château d’Annecy, het Museum van Animatiefilms of de Visitatiebasiliek. Gastronomische bezoeken worden aanbevolen om de culinaire specialiteiten te ontdekken.

De Thiou

Le Thiou AnnecyDeze mooie rivier loopt door de oude stad van Annecy, rondom de oude gevangenissen. Als u het volgt, ontdekt u een aangename wandeling die u tot Cran-Gevrier brengt.

Voor meer informatie: Le Thiou

Historische monumenten

Een vrij bezoek aan Annecy neemt iedereen mee met de wind en de stemming van de dag. De historische wijken van de stad zullen u betoveren met hun bijzondere sfeer, en een rondleiding over het meer geeft u een adembenemend uitzicht op het meer en de omliggende bergen.

Het is handig in Annecy omdat de meeste te bezoeken monumenten in een klein gebied liggen. Alle onderstaande historische monumenten zijn gratis toegankelijk, met uitzondering van het Château d’Annecy en de Vieilles Prisons (enkeltje voor beide sites).

Het Palais de l’Île

Palais de l'IleDit is het meest gefotografeerde monument in Annecy. Ook wel de Oude Gevangenissen genoemd. Dit bezoek zal het hele gezin plezieren om op een eiland de oude kerkers uit de middeleeuwen te ontdekken.

 

Kasteel van Annecy

Château d'AnnecyHet Château d’Annecy, dat uitkijkt over de stad, kan worden bezocht als een fascinerend museum, het biedt ook een observatorium van de Alpenmeren en tijdelijke tentoonstellingen over de geschiedenis van de regio.

 

De basiliek van de Visitatie

Basilique de la VisitationGelegen aan de voet van de Semnoz berg, de Basiliek van de Visitatie domineert de hele Annecy regio en herbergt de graven van Saint François de Sales en Saint Jeanne de Chantal.

 

De kerk van Saint Maurice

Eglise Saint Maurice AnnecyTegenover het stadhuis van Annecy kunt u de kerk Saint Maurice ontdekken, die de oudste kerk van Annecy is. Ze werd in 2016 volledig gerenoveerd om het gebouw te presenteren zoals het was toen het werd gebouwd.

 

De kerk van Notre-Dame de Liesse

L'église Notre-Dame de Liesse d'Annecy

U kunt de prachtige koepel en de gouden maagd bewonderen die uitkijkt over de kerk van Notre-Dame de Liesse, die sinds de bouw een rijke geschiedenis kent. De gebrandschilderde ramen vertellen dit verhaal.

 

De kerk van Saint François de Sales

L'église Saint François de Sales d'AnnecyVlakbij de Oude Gevangenissen markeert de kerk van Saint François de Salles, ook bekend als de Kerk van de Italianen, de ingang van de Oude Stad. Ze werd gebouwd door de religieuze orde van de Visitatie.

 

Sint-Pieterskathedraal

La cathédrale Saint Pierre d'AnnecyIn de Rue Jean-Jacques Rousseau staat de kathedraal Saint François de Sales. U kunt er een gotische bouwstijl bewonderen die werd beïnvloed door de Italiaanse Renaissance.

Stadhuis van Annecy

L'Hôtel de Ville d'AnnecyTijdens uw vakantie om de stad te ontdekken, heeft u een oriëntatiepunt nodig om uw bezoeken te organiseren. Het stadhuis van Annecy is een perfecte keuze vanwege de centrale ligging en de parkeergelegenheid. Zijn geschiedenis is ook fascinerend.

De Koninklijke straat

La rue Royale à AnnecyVoor wie zowel van winkelen als van geschiedenis houdt, is de Rue Royale, een grote rechte straat, een bezoek waard om de evolutie van de architectuur van de stad door de eeuwen heen te ontdekken.

Het Hôtel de Sales

L'Hôtel de Sales à AnnecyDe prinsen van het Huis Savoie sliepen in het Hôtel de Sales als ze door de stad reisden. Dit gebouw leverde later geld op tijdens de Sardijnse periode in de 19e eeuw.

 

De stoeterij van Annecy

Le Haras d'AnnecyVan het Eerste Keizerrijk tot het begin van de 21e eeuw werd de Haras d’Annecy gebruikt voor het fokken van paarden en vervolgens voor de paardensport. Tegenwoordig is het een historisch en natuurlijk gebied waar u kunt picknicken in het stadscentrum.

Het oude stadhuis van Annecy

L'ancien Hôtel de Ville d'AnnecyDoor de jaren heen heeft het oude stadhuis van Annecy een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de stad. U kunt er de prachtige smeedijzeren trap uit de 17e eeuw bewonderen.

 

Het huis Gallo

La Maison Gallo d'AnnecyIn de historische wijk, aan het einde van de rue Sainte-Claire, kunt u het prachtige Maison Gallo bewonderen, dat getuigt van de invloed van de Renaissance op de architectuur van Annecy.

Tip: Bezoeken aan de Oude Gevangenissen en het Château d’Annecy zijn gratis elke eerste zondag van oktober tot mei. Dit geldt ook, het hele jaar door, voor kinderen onder de twaalf jaar.

Kastelen rond Annecy

Château de Menthon-Saint-BernardDe regio Annecy heeft enkele opmerkelijke kastelen die u tijdens uw vakantie kunt bezoeken. Ze liggen niet ver weg. Alleen het kasteel van Duingt is niet te bezoeken.

De abdij van Tamié

L'Abbaye de TamiéDit klooster werd gesticht in 1132 en wordt nog steeds bewoond door trappistenmonniken. U kunt de geschiedenis en het leven in deabdij van Tamié ontdekken en de uitstekende gelijknamige kaas proeven die ter plaatse door de monniken wordt gemaakt.

 

Ontdek Boutae: Annecy in de Gallo-Romeinse tijd

Boutae AnnecyDe huidige stad was eerst een zeer actieve Gallo-Romeinse nederzetting, met forums en een theater. Tijdens uw vakantie kunt u in de voetsporen treden van dit rijke oude verleden.

Meer weten: Boutae: het Gallo-Romeinse verleden van Annecy

 

Rondleidingen

Château d'AnnecyTerwijl u door de smalle straatjes van de kleurrijke oude stad van Annecy slentert, kunt u tijdens rondleidingen een aantal monumenten en musea ontdekken.

 

 

Ontdek ze hieronder:

  • Bezoek aan het Palais de l’île (ook bekend als de Oude Gevangenissen).
  • Bezoek aan het Museum van het Château d’Annecy.
  • Bezoek aan het Museum van de Animatiefilm.
  • Bezoek aan de Basiliek van de Visitatie.

Meer over: Rondleiding door Annecy

Rondleidingen voor fijnproevers

Tartiflette à AnnecyGastronomische bezoeken zijn een aanrader om culinaire specialiteiten van hier en elders te ontdekken. Onze streek is rijk aan vele specialiteiten, die niet allemaal tijdens de dieetperiode worden aanbevolen, maar wel erg lekker zijn. Wij stellen voor :

 

Bezoek Annecy anders: De Greeters van het meer

Greeters AnnecyDe Greeters du Lac zijn inwoners van Annecy die gepassioneerd zijn door hun streek en die Annecy vanuit een ander perspectief willen ontdekken door uw bezoek aan te passen aan uw smaak en voorkeuren. Deze dienst is gratis en stelt u in staat Annecy op een andere manier te bezoeken.

Een stad tussen meer en bergen

Piste cyclable du lac d'AnnecyBent u klaar met uw bezoek aan Annecy? Ontdek de tocht langs het meer met de auto of de fiets en geniet van het landschap. Of ga wandelen in de open lucht in de bergen met uitzicht op het meer! Ontdek ook de twee prachtige natuurreservaten!

 

De geheime tuinen van Vaulx

Les Jardins Secrets de VaulxHet is een unieke ervaring om deze Geheime Tuinen te bezoeken die talrijke fonteinen, een zachte en dromerige architectuur en een weelderige vegetatie combineren.

 

 

Het Klokkenmuseum in Sévrier

Le Musée de la cloche à SévrierOp 10 minuten van Annecy, aan de oever van het meer, kunt u dit fascinerende klokkenmuseum bezoeken, waar wordt uitgelegd hoe de gieterij Paccard sinds 1796 klokken en klokkenspelen voor de hele wereld maakt.

 

De adelaars van het meer van Genève

Les Aigles du LémanDit zoölogische park presenteert meer dan 80 soorten roofvogels in de grootste volière ter wereld. In Les Aigles du Léman in Sciez worden spannende roofvogel- en adelaarsshows aangeboden.

 

 

Kaart van Annecy

Plan d'AnnecyOm uw bezoek aan Annecy voor te bereiden is er een kaart van de stad met de belangrijkste toeristische attracties beschikbaar: kaart van Annecy.

 

 

Welk vervoermiddel om Annecy te bezoeken?

Vélonécy à AnnecyKies, afhankelijk van uw voorkeuren, het vervoermiddel van uw voorkeur om Annecy te bezoeken: bus, fiets, Segway, rondrit door de stad Annecy, treintje, scooter of boot, er zijn vele mogelijkheden.

Annecy is een stad waarvan het historische centrum en de oevers van het meer gemakkelijk te voet kunnen worden bezocht, want afgezien van het Château d’Annecy is er geen kustlijn. Wandelen is de beste manier om niets van de bezienswaardigheden te missen en de plaatselijke sfeer op te snuiven.

Meer informatie: Reizen door Annecy