Wat en waar eten in Annecy?

Als u van eten houdt, bent u tijdens uw vakantie in Annecy aan het juiste adres. Lokale specialiteiten, pizzeria’s, hamburgers, ijsjes en gastronomische gerechten zijn allemaal te vinden in de stad.

Culinaire specialiteiten van de Haute-Savoie

Fondue savoyardeOp vakantie komen naar Annecy betekent ook de geschiedenis van het gebied leren kennen. De culinaire bereidingen zijn het resultaat van oude levenswijzen en het bergachtige karakter van de menselijke bewoning. U kunt ook leren hoe u een goede Reblochon kaas kunt kiezen aan de hand van de productiemethode, of dat nu boerenkaas of fruitkaas is.

Op vakantie in Annecy of thuis, stellen wij u voor de culinaire specialiteiten te ontdekken met drie klassieke Savoyaardse recepten: tartiflette, fondue en gratin.

De beste restaurants in Annecy

Deze lijst, die noodzakelijkerwijs subjectief is, presenteert de beste restaurants van onze stad. De voorgestelde gerechten weerspiegelen de inventiviteit en het meesterschap van de koks. Ontdek onze ranglijst van de beste restaurants in Annecy.

De beste pizzeria’s in Annecy

Pizzeria AnnecyGenieten van een uitstekende pizza tijdens uw vakantie is de zekerheid van een goede herinnering. Er zijn veel Italiaanse restaurants in de stad, maar drie ervan zullen u verrukken dankzij de originaliteit en de kwaliteit van de aangeboden pizza’s. Hier vindt u onze selectie van de 3 beste pizzeria’s in Annecy en advies over waar u terecht kunt in de buurt van deze etablissementen.

Waar vindt u de beste hamburgers in Annecy?

Burger à AnnecyAls emblematisch gerecht uit de Amerikaanse keuken heeft de hamburger een ereplaats in de restaurants van de stad. Ontdek onze selectie van de beste hamburgers in Annecy. De begeleiding: verse frietjes en aardappelen met kruiden maken ook deel uit van de elementen waarmee rekening wordt gehouden om een uitstekend gastronomisch moment door te brengen.

De beste foodtrucks in Annecy

Om te genieten van originele gerechten bereid met verse streekproducten in de parken van Annecy of op een bankje tegenover het meer, raden wij u de beste foodtrucks aan volgens de inwoners van Annecy.

De beste ijsjes in Annecy

Wat is er aangenamer dan in de schaduw van de oude stad te genieten van een heerlijk ijsje? Hier zijn onze tips om het beste ijs in Annecy te vinden.

Gastronomische restaurants

restaurant gastronomique annecyEr zijn veel restaurants in Annecy, in de oude stad, maar ook in alle straten van het centrum. U kunt ook prachtige sterrenrestaurants ontdekken aan de oevers van het meer van Annecy: in Talloires met de Auberge du Père Bise van Jean Sulpice, in Veyrier-du-lac met het restaurant van Yohan Conte en in Annecy-le-Vieux met Clos des Sens van Laurent Petit. Voor het proeven van creatieve gerechten in een magische omgeving is de Haute-Savoie een gebied van fijnproevers.

Afhankelijk van uw smaak en de stemming van het moment is er zeker een menu van een gastronomisch restaurant in Annecy dat u tevreden zal stellen.

De 5 beste romantische restaurants

restaurant romantique annecyHet kleine Venetië van de Alpen is een populaire plek om een romantisch weekend door te brengen. Er zijn veel eetgelegenheden, maar wij stellen onze selectie van de 5 beste romantische restaurants in Annecy voor.

Waar brunchen of ontbijten?

Brunch à AnnecyDe trend van stevige ontbijten en brunches wordt steeds populairder in Annecy. In vaak atypische settings kunt u genieten van gezond en evenwichtig eten. Ontdek de beste adressen voor brunches en ontbijtjes.

Het dak: een goed idee voor een drankje

Rooftop à AnnecyDeze daken zijn ingericht als terras zodat u de landschappen van Annecy kunt bewonderen terwijl u zich ver weg van de drukte vermaakt. De muzikale omlijsting wordt vaak verzorgd door een DJ. U kunt er ook ter plaatse eten. Het is raadzaam om te reserveren om vaneen rooftop in Annecy te genieten.

Waar zijn de restaurants waar u naar hartelust kunt eten?

restaurant à volonté annecyOm veel gerechten te kunnen proeven en nieuwe recepten uit te proberen, bieden de all-you-can-eat restaurants in Annecy een ruime keuze aan gerechten tegen een kleine vergoeding.

Picknick

pique-nique annecy

Op zoek naar de beste plek om te picknicken in Annecy? Ontdek onze pagina met goede tips over waar te picknicken in Annecy ?

Neem kooklessen bij een chef-kok

cours de cuisine annecyDit is een gelegenheid om een moment van samenzijn en gezelligheid door te brengen rond de bereiding van een recept. Zowel beginners als ervaren koks kunnen een cursus volgen bij een gerenommeerde kok in Annecy. Voor kinderen worden ook aangepaste formules voorgesteld om op een leuke manier te leren. De workshop eindigt met het proeven van het gerecht rond een glas vriendschap.

Levering van de maaltijd

livraison repas annecyDe stad biedt zeer goede restaurants met een gevarieerde kwaliteitskeuken. Soms wilt u uw maaltijd laten bezorgen. Gelukkig zijn er verschillende thuisbezorgdiensten met een ruime keuze aan restaurants.