Waar picknicken in Annecy

Om optimaal van uw verblijf in Annecy te genieten, gaat er niets boven een goede picknick tijdens de middag in de lente of in de vroege avond wanneer de zomerhitte begint af te nemen. Wij stellen u enkele mooie plekjes voor die gemakkelijk te voet of met de fiets bereikbaar zijn.

Leuke picknickplaatsen aan de oevers van het meer van Annecy

De stad Annecy, grenzend aan het meer, biedt verschillende ideale plekken om buiten een hapje te eten.

Het onderstaande circuit kan in beide richtingen worden afgelegd, met als vertrekpunt Les Marquisats of Annecy-le-Vieux. U hoeft alleen maar de plek te kiezen die u het leukst vindt om uw tafelkleed neer te leggen.

Les Marquisats

pique-nique annecy

Vanuit de bocht van Puya komt u bij het strand van Marquisats. Dit vrije strand ligt in de schaduw en is ideaal voor een zomerse picknick, die kan worden aangevuld met een duik. Een winkel biedt kleine restaurants, frietjes, salades en ijsjes.

Tuinen van Europa

Jardins de l'Europe Annecy

Als u de oevers van het meer blijft volgen, passeert u de brug van Halle die de Thiou overspant. Als u meteen naar rechts gaat, komt u in het park Les Jardins de l’Europe. Deze grote bosrijke groene ruimte is voorzien van bankjes en een groot grasveld dat zich goed leent voor een picknick met het gezin of met z’n tweeën. Aan de overkant kunt u het Ile des Cygnes bewonderen.

De Pâquier

La Pâquier à Annecy

Als u de Pont des Amours oversteekt, komt u bij het grote Pelouse du Pâquier met zijn vele bankjes. Het is een goede plek om te picknicken, maar pas op, er zijn geen bomen en de zon is sterk in de zomer. Het is beter om de Pâquier te kiezen voor het einde van de dag. Kinderen kunnen er een balletje trappen.

Er zijn veel bootverhuurbedrijven, waaronder de beroemde waterfietsen, waar u op het water kunt lunchen. Het is beter om voor het eten te zwemmen om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Charles Bosson Park

parc Charles Bosson Annecy

Ga rechtdoor langs de Avenue d’Albigny in de schaduw van de honderd jaar oude platanen om aan te komen in het Parc Charles Bosson, ook bekend als het Parc de l’Impérial. In dit grote graspark kunt u in alle rust lunchen of dineren. Voor de kinderen is er een grote buitenspeelplaats waar ze voor de maaltijd kunnen sporten.

Het deel van het Charles Bosson Park tussen het meer en het Hôtel Impérial Palace is verboden voor picknicks.

Strand van Albigny

Plage d'Albigny

Even verderop komt u bij het strand van Albigny in Annecy-le-Vieux. Dit grote, schaduwrijke en vrije strand is uitgerust met bankjes. Op het strand van Marquisats kunt u in het seizoen voor het eten zwemmen. Verschillende ijsverkopers wachten op u langs dit strand.

De pontons van Annecy-le-Vieux

Pontons d'Annecy-le-Vieux

We eindigen onze tocht door iets verderop een ballade op het water te ontdekken, of beter gezegd op brede pontons die u naar de grens van Veyrier-du-Lac brengen. Het is een ideale plek voor een picknick tussen meer en berg aan het eind van de dag, om de sterke hitte te vermijden.

Belangrijk: Op al deze terreinen is picknicken toegestaan, maar koken is verboden, dus geen barbecues. Ook honden moeten aangelijnd zijn.

Picknicken in het hart van Annecy

Pique-nique au Haras s'AnnecyU wilt niet in een restaurant zitten, maar toch de stad bezoeken en winkelen. Er is een plek die weinig bekend is bij toeristen: de Haras d’Annecy. Dit park van drie hectare herbergt de voormalige stoeterij van de stad, waar al drie eeuwen lang paarden worden gefokt. U kunt er in de schaduw van de grote bomen zitten.

Pique nique ThiouIn dezelfde geest van rust en koelte kunt u picknicken langs de Thiou promenade. Deze rivier loopt door de stad Annecy. Talrijke voorzieningen zoals banken en tafels maken het mogelijk om aan de oever van de rivier te zitten. U kunt de Thiou volgen van Les Vieilles Prisons tot Cran-Gevrier om de locatie te kiezen die bij u past.

Picknicken in het bos rond Annecy

De stad Annecy is bijna omgeven door bossen die gemakkelijk toegankelijk zijn voor gezinnen. Ze zijn vaak uitgerust met tafels en banken. Wij stellen u een kleine selectie voor van leuke plaatsen die niet bij iedereen bekend zijn.

De grote Jeanne

La Grande Jeanne AnnecyAls u Annecy verlaat, gaat u naar de Semnoz om te stoppen bij het dierenpark Grande Jeanne. In dit park midden in de natuur kunt u de herten, hinden en damherten van de streek bewonderen. In de buurt staan picknicktafels opgesteld. In de winter is dit terrein zonnig en in de zomer voldoende schaduwrijk. Het dierenpark is gratis.

Les Puisots

Les Puisots Semnoz AnnecyNog steeds in de Semnoz, als u nog een paar kilometer verder klimt, komt u bij de site van Puisots. Op dit grote grasveld, midden in het bos, is een ruimte ingericht voor een landelijke picknick. Vervolgens kunt u de talrijke paden in de omgeving nemen om het middelgebergte te ontdekken.

Picknick bij het meer van La Balme de Sillingy

Lac de la Blame-de-Sillingy pique-niqueOp 10 km van Annecy, in de richting van Bellegarde, kunt u bij dit meertje verschillende wilde vogels zien. De wandeling gaat rond het meer van La Balme de Sillingy en u kunt picknicken bij het water. Er zijn ook openbare toiletten beschikbaar.