De tanden van Lanfon

De Dents de Lanfon liggen tussen Tournette en de Mont Veyrier. Het is een berg aan de westelijke oever van het meer en is gemakkelijk herkenbaar met zijn drie rotsachtige ruggen die afsteken tegen het landschap.

Ontdek de tanden van Lanfon

Les Dents de Lanfon Lac d'AnnecyDeze berg in de Haute-Savoie ligt in het massief van Bornes, boven het meer van Annecy. Hij domineert Talloires en Menthon-Saint-Bernard. In het noorden ligt het dorp Alex en de vallei van de Fier.

Deze grote kliffen geven aan dat deze berg bedoeld is voorklimliefhebbers. Wandelen is mogelijk, maar het is frustrerend om te stoppen aan de voet van de kalkstenen kliffen. Het beklimmen van deze berg is alleen voor klimmers van een goed niveau, anders is de aanwezigheid van een berggids noodzakelijk.

Als er nog sneeuw ligt, moet u oppassen voor de lapiaz die gaten kan verbergen onder de sneeuwbruggen. De toegang tot de berg is ofwel via het dal van Nant d’Alex ofwel via het chalet Aulp. Informeer voordat u aan een wandeling begint naar de weersomstandigheden, die op deze hoogte snel kunnen veranderen.

De Dents de Lanfon tocht vanuit Bluffy

Le tour des Dents de Lanfon depuis BluffyTijdens deze mooie wandeling kunt u het meer van Annecy bewonderen. Hij kan te voet, lopend of per mountainbike worden afgelegd. Het is raadzaam te parkeren bij de uitgang van het dorp Bluffy, op 15 minuten van Annecy, en vervolgens de GR te volgen die links van de weg omhoog loopt. Als u de borden Dent de Lanfon – Col des Frêtes en vervolgens Tournette volgt, komt u bij een splitsing. Volg de borden Tournette en Col des Nantets.

Zodra u de pas bereikt, klimt u omhoog naar de Dents de Lanfon. U krijgt de gelegenheid om prachtige gele gentianen te bewonderen. De afdaling gebeurt via een kleine pas aan de linkerkant bij enkele chalets. De excursie duurt 6 uur te voet en 3 uur lopend. U moet rekening houden met de weersomstandigheden en voldoende water en voedsel meenemen. De tocht mag niet worden gedaan bij mist of regen.

Massif des Bornes : video van de oversteek van de Dents de Lanfon