Vakantiewoningen in Annecy

Het huren van een appartement of huis in Annecy voor de vakantie is vaak een budgetvriendelijke oplossing als u met uw gezin komt. Veel huizen hebben een zwembad en liggen aan de oevers van het meer van Annecy. De flats in de oude binnenstad van Annecy hebben veel charme en karakter.

Tips voor een rustige vakantiewoning in Annecy

Vakantiewoningen zijn gewild bij mensen die naar Annecy komen om te genieten van het meer, de bergen, het Animatiefilmfestival, de Alpages Descent of het Alpenkerstdorp. Er zijn veel mogelijkheden om een paar dagen door te brengen in het kleine Venetië van de Alpen.

Wij geven u advies voor uw vakantieverblijf:

  • Flat of huis? Als u wilt genieten van het meer en wilt sporten in de omgeving van Annecy, zal uw keuze meer in de richting van een villa gaan. Als u wilt genieten van het stadscentrum van Annecy, de monumenten en de markten, is het praktischer om te kiezen voor een appartement, bij voorkeur in de oude binnenstad, die zeer levendig is.
  • Bij wie huren? Er bestaan serieuze websites die mensen met elkaar in contact brengen. De betalingen zijn veilig en de advertenties zijn geverifieerd. U kunt ook van mond tot mond gaan; aanbevelingen zijn een garantie voor kwaliteit. Betaal geen voorschot voordat u zeker bent van de ernst van de advertentie.
  • Vraag een volledige beschrijving van de woning: Als u rechtstreeks met de eigenaar te maken hebt, kunt u het beste bellen en vragen naar de beschikbaarheid. In ieder geval moet u de huurvoorwaarden kennen, de kosten, de inbegrepen diensten (beddengoed, schoonmaak), het adres, de oppervlakte en het aantal kamers. U moet ook zoveel mogelijk foto’s bekijken om uw keuze te kunnen maken. Controleer ook de annuleringsvoorwaarden.
  • De aanwezigheid van een contactpersoon ter plaatse: dit is essentieel voor de overhandiging van de sleutels en de inventaris van de inrichting bij vertrek.
  • Een contract voor seizoensverhuur is verplicht, en het goed opstellen ervan is een garantie voor ernst. Het Franse wetboek voor toerisme bepaalt: “Elke aanbieding of elk contract voor seizoensverhuur moet schriftelijk worden opgesteld en moet een prijsindicatie en een beschrijving van de woning bevatten”.
  • Geografische ligging: geef informatie over de afstand tot het centrum van Annecy en tot het meer van Annecy. Of een parkeerplaats is inbegrepen. De oude stad van Annecy is een populaire bestemming, maar er is geen parkeergelegenheid, dus een openbare parkeerplaats aan de rand moet worden voorzien. Vraag bij het huren van een huis naar de plaatselijke winkels, het gebied rond het meer van Annecy heeft veel mini-markten en supermarkten.

Welke gebieden en periodes kiest u voor uw verhuur?

Het is moeilijk om de beste plaats voor uw huuraccommodatie te kiezen, want er zijn zoveel kleine dorpjes en stranden rondom het meer. Om u te helpen bieden wij u de gids van de stranden van het meer van Annecy.

Afhankelijk van de tijd van het jaar is er vaak een festival of voorstelling die u niet mag missen. U kunt de lijst met culturele evenementen in Annecy raadplegen.

Om te genieten van de bergen in de winter en de zomer heeft u de keuze in de Haute-Savoie, vele skigebieden liggen in de buurt van Annecy.

Andere soorten toeristische accommodatie