Waar zwemmen en baden in Annecy?

Annecy en zijn meer bieden alle waterliefhebbers een echte ervaring met zijn vele stranden van alle soorten, die zwemmers verwelkomen van mei tot oktober (voor de beste zomers).

Vele manieren om te zwemmen

Het meer van Annecy is samen met het meer van Genève de ideale plek om te zwemmen in de Haute-Savoie. Er zijn veel stranden, zowel gratis als betalend, beschikbaar voor het publiek, en de drie zwembaden in de stad Annecy zijn openbaar. Als u graag in de rivier zwemt, de Fier is een rivier die door veel van de gemeenten in het bekken van Annecy stroomt en u van juni tot september talloze plaatsen biedt om te zwemmen. Sinds enkele jaren zwemmen steeds meer mensen het hele jaar door in de rivier, ook al komt het water van het meer in de winter niet boven de 5°C. Het is noodzakelijk in goede conditie te zijn en niet alleen te zwemmen buiten de zomerperiode.Belangrijk: alleen de openbare stranden van Annecy staan tijdens de zomerperiode onder toezicht van badmeesters. In de zomer wordt het meer bezocht door vele boten (motorboten, waterfietsen, roeiboten, kajaks en zeilboten). Als u buiten de kust zwemt, moet u bijzonder voorzichtig zijn. Buiten de stranden zijn er veel plaatsen waar u kunt zwemmen. Deze zijn echter niet bewaakt en kunnen risico’s opleveren afhankelijk van de omgeving (boten, regelgeving). Ontdek hier de zwemmogelijkheden in Annecy, of u nu inwoner of vakantieganger bent.

Meer van Annecy

De stranden

Plages des Marquisats à AnnecyHet meer en de stranden van het meer van Annecy zijn samen met het meer van Genève de ideale plek om te zwemmen in de Haute-Savoie, en er zijn vele stranden, zowel gratis als betalend, beschikbaar voor het publiek. De watertemperatuur van het meer loopt op tot 24°C, wat zwemmen zeer aangenaam maakt, vooral bij warm weer.

 • Marquisats strand in Annecy.
 • Plage de l’Impérial in Annecy.
 • Strand van Albigny.
 • Strand van Veyrier-du-Lac.
 • Strand van Menthon-Saint-Bernard.
 • Strand van Talloires.
 • Strand van Angon.
 • Strand van Duingt.
 • Strand van Doussard.
 • Strand van Saint-Jorioz.
 • Strand van Sévrier.

Bovendien wordt het meer van Annecy beschouwd als het zuiverste meer van Europa. Op de stranden zijn talrijke wateractiviteiten mogelijk, zoals zeilen, peddelen, duiken, waterskiën en waterfietsen. Wilt u weten wat het beste strand van Annecy is?

Maak een rondreis over het meer: De stranden van het meer van Annecy.

Zwemmen vanaf een boot

Baignade pédalo lac d'AnnecyTijdens uw vakantie kunt u een boot, een peddel of een waterfiets huren bij de vele professionals die deze diensten aan de oevers van het meer van Annecy aanbieden. U kunt hiervan profiteren om op minder bezochte plaatsen te zwemmen door aan de rand van de oevers voor anker te gaan.

Plaatsen waar het verboden is te zwemmen

Le Pâquier à AnnecyHet beschermde gebied van het nationale natuurreservaat aan het einde van het meer van Annecy is strikt verboden om te zwemmen. Er wordt regelmatig gecontroleerd. In Annecy is zwemmen verboden vanaf de Pâquier, de Jardins de l’Europe en de Pont des Amours (van de brug springen is ook verboden). In geen enkele haven van het meer is zwemmen toegestaan.

Zwemmen in de rivier bij Annecy

Zwemmen zonder toezicht is op eigen risico, wij raden u aan de grootste voorzichtigheid te betrachten en de plaatselijke verordeningen te respecteren als u in een rivier bij Annecy wilt zwemmen.

De Fier

Baignade Fier AnnecyAls u graag in een rivier zwemt, biedt de Fier, een rivier die vele gemeenten in de omgeving van Annecy doorkruist, u van juni tot september talrijke plaatsen om te zwemmen. Het water is er koeler dan in het meer van Annecy. Met het mooie weer en de soms verzengende temperaturen vindt men zowel toeristen als plaatselijke bewoners die in de Fier baden. Zwemmen is echter officieel niet toegestaan. Er is geen toezicht, de stroming kan sterk zijn en bij storm kunnen overstromingen optreden.

De Thiou

Le Thiou AnnecyDeze emblematische rivier van de stad doorkruist Annecy door de oude stad en scheidt vervolgens de gemeenten Cran-Gevrier en Annecy. De stroming van de Thiou is vaak krachtig tijdens overstromingen en stormen. Zwemmen is daarom verboden.

De Fillière

De Fillière is een kleine rivier die uitnodigt tot wandelen en vissen. Zwemmen is op sommige plaatsen mogelijk. In deze rivier kan zwemmen gevaarlijk zijn, omdat er geen toezicht is en het water bij storm snel kan stijgen.

De Chéran

In deze rivier bij Annecy is zwemmen verboden vanwege de lage watertemperatuur, het gebrek aan voorzieningen en de onverenigbaarheid met het zeer populaire vissen.

Zwembaden in Annecy

Piscine Jean Régis AnnecyOntdek de drie zwembaden van de agglomeratie Annecy, waaronder twee overdekte zwembaden die het hele jaar geopend zijn.

 • Overdekt zwembad Jean Régis in Les Fins in Annecy
 • Piscine des Marquisats in Annecy (deze faciliteit is momenteel gesloten, omdat het wordt gerenoveerd).
 • Overdekt zwembad Ile Bleue in Seynod

Voor meer informatie over openbare zwembaden: Zwembaden in Annecy

Waterparken in de Haute-Savoie

Het departement heeft veel wintersportplaatsen, die beschikken over hoogwaardige water- en wellnesscentra. Rond het meer van Genève bieden de mooiste watercomplexen kinderen en volwassenen in alle seizoenen een mooie dag in het water. Meer weten: Waterparken in de Haute-Savoie

Vitam Parc: het dichtst bij Annecy

Vitam Parc Haute-SavoieDit privé-waterpark is het hele jaar door geopend. Op 20 minuten van Annecy, vlakbij Genève via de snelweg, kunt u er het hele jaar door zwemmen dankzij de verschillende verwarmde zwembaden.

Het park bestaat uit :

 • Een overdekt waterpark: met een zwembad van 25 meter, een openlucht en overdekt balneobad van 500 m² met water van 33° C, een ronde stroombaan met een centrale whirlpoolzone, 5 reuzenglijbanen ingedeeld volgens hun sensatieniveau en een ludiek peuterbad.
 • Een overdekt waterpark: voor de zomermaanden wordt de buitenruimte uitgebreid met 4 extra maxiglijbanen, een tweede peuterbad voor kinderen tot 6 jaar, een lagunezwembad met watervallen, jets en bubbels, groene zones met ligstoelen en een reeks restaurants en snackbars.

Het aquacentrum is geïntegreerd in een zone met sportfaciliteiten (fitness, klimmen, squash, badminton) en een winkelcentrum met restaurants en hotel. De prijzen zijn afhankelijk van de tijd die u in het park wilt doorbrengen.Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 12 tot 20 uur en woensdag, zaterdag, zondag van 10 tot 20 uur.Adres: 500 route des Envignes 74160 Neydens.