De markten van Annecy

Annecy is een stad met een groot aantal markten. U kunt gaan winkelen en verse producten eten of kleding, accessoires en al het andere wat u op een markt kunt vinden kopen.

De markten van Annecy zijn erg populair bij zowel inwoners als toeristen. Het zijn vooral voedselmarkten, waar u uw inkopen kunt doen terwijl u door de oude delen van de stad slentert.

Dinsdagmarkt in Les Romains en in de oude stad

Van 6.00 tot 13.00 uur, levensmiddelenmarkt in de oude binnenstad van Annecy. Van 7.00 tot 17.00 uur, markt met diverse producten en levensmiddelen in Les Romains.

Place des Romains

Donderdag markt in Novel

Van 6 tot 13 uur, voedsel- en diversenmarkt, wijk Novel.

Novel markt

Vrijdagmarkt in de oude binnenstad van Annecy

Van 6 tot 13 uur, voedsel- en diversenmarkt in de oude binnenstad van Annecy.

Markt in de oude binnenstad van Annecy

Zaterdagse markten in Annecy

Van 6 tot 13.30 uur, levensmiddelenmarkt op de Boulevard Taine en Nicollet (voor de middelbare school Sommeiller) en diverse productenmarkt in de rue Félix Petit.

Boulevard Taine markt

Zondagsmarkten in Annecy

Van 6.00 tot 13.30 uur, levensmiddelen- en diversenmarkt in de oude binnenstad. Van 7.00 tot 13.30 uur, producentenmarkt, Place des Rhododendrons.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de handels- en ambachtsdienst van Annecy op 04 50 33 87 96.

Plaatselijke specialiteiten op de markten

De kaasmakers zijn goed vertegenwoordigd op de marktkramen, met name met Savoie tomme en Reblochon.

Tomme de Savoie BGA is de oorsprongsbenaming van een in de Savoie en de Haute-Savoie geproduceerde kaas met een dikke korst. Afhankelijk van de mate van rijping is de kaas sterker of zwakker.

Reblochon is een BOB-kaas gemaakt van rauwe melk. Hij wordt hoofdzakelijk geproduceerd in de vallei van Thônes en wordt gegeten op een kaasplankje of gekookt in tartiflette. Vaak zie je op de Reblochon een kleine gekleurde vlek. Als het groen is, is het Reblochon van de boerderij, die wordt gemaakt van het melken van één kudde. Als het plaatje rood is, is het een Reblochon uit de zuivelfabriek of fruitière, gemaakt van de melk van verschillende boerderijen.

De plaatselijke charcuterie biedt hazelnootworstjes en witte en gezouten ham uit de Haute-Savoie, die perfect zijn voor fondues en raclettes.

De tuinders verkopen hun streekproducten volgens de seizoenen.

Meer informatie : Culinaire specialiteiten van Annecy

Plaatsen en tijden van voedselmarkten

Men zegt dat er in Annecy elke dag van de week markt is. Dit is bijna waar, met uitzondering van maandag en woensdag:

 • Dinsdag van 6 tot 13 uur, in de Oude Stad – hoek rue Sainte-Claire / République; en van 7 tot 17 uur, Place des Romains.
 • Donderdag van 6 tot 13 uur, in Novel.
 • Vrijdag van 6 tot 13 uur in de oude binnenstad – hoek rue Sainte-Claire / République.
 • Zaterdag van 6.00 tot 13.30 uur, boulevard Taine.
 • Zondag van 6.00 tot 13.30 uur, in de oude binnenstad – hoek rue Sainte-Claire / République; en van 7.00 tot 13.30 uur, in Les Teppes – place des Rhododendrons.

Aangezien deze markten het hele jaar door erg druk zijn, raden wij u aan te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Wekelijkse markten in de gedelegeerde gemeenten van Annecy

Rondom de historische stad Annecy vindt u markten in de gedelegeerde gemeenten:

 • Marché des Pommaries in Annecy-le-Vieux op woensdag van 7 tot 13 uur.
 • Markt van Seynod op woensdag van 6 tot 16.30 uur.
 • Jean Moulin-markt in Cran-Gevrier op zondag van 6 tot 14 uur.
 • Chorus markt in Cran-Gevrier op donderdag van 6 tot 14 uur.
 • Jean Jaurès markt in Meythet op woensdag van 7 tot 13 uur.
Koormarkt in Cran-Gevrier

Kunstmarkten en vlooienmarkten

Deze evenementen vinden altijd plaats op de laatste zaterdag van de maand:

 • De vlooienmarkt in de Oude Stad: van de Rue de la République tot de Salle Pierre Lamy, op de Place en de Rue Sainte-Claire, in de Rue de l’Île, op de Pont Morens en op de Quai de l’Evêché. Openingstijden: 6.00 tot 18.00 uur.
 • De kunst- en ontwerpersmarkt op de Quai de Vicenza en de Rue Saint-Maurice van 8.30 tot 18.00 uur.

Dit is een gelegenheid om rond te struinen op zoek naar een koopje of een decoratief voorwerp waarnaar u al lang op zoek bent. Oud keukengerei, oude ski’s en lokaal aardewerk zijn heel gewoon op de verschillende stands.

Koopjesjagers moeten vroeg opstaan, want de slimme kopers jagen als eerste door de straten van de oude binnenstad van Annecy. De vlooienmarkt was een tijdje verplaatst naar de quai Napoléon III om een betere spreiding mogelijk te maken. Hij is nu weer terug op zijn oorspronkelijke locatie.

Afhankelijk van het seizoen en het weer staan er 150 tot 200 standhouders op de vlooienmarkt. De design- en kunstmarkten zijn kleiner, maar de kwaliteit is er wel.