Waar eet je het beste ijs in Annecy?

Wilt u op een warme zomerdag genieten van een lekker ijsje in de oude binnenstad van Annecy onder de schaduwrijke arcades? Tijdens het zomerseizoen bieden de ijswinkels heerlijke ijsjes aan. Maar hoe kiest u de beste?

Moet u kiezen voor een ambachtelijk ijsje of een huisgemaakt ijsje?

Het verschil tussen industrieel ijs en zelfgemaakt ijs is bekend. Maar wat is het verschil tussen zelfgemaakt ijs en ambachtelijk ijs? Sinds 2008 is de regel precies: alleen een ambachtelijke ijsmaker die is ingeschreven in het register van ambachtelijke bedrijven mag ambachtelijk ijs maken. Daarvoor moet hij uitgaan van ruwe producten en die verwerken.

Zelfgemaakt ijs moet ook worden bereid uit ongemengde producten, maar vooral ter plaatse worden gemaakt (met een tolerantie voor ambulante verkopers). Afgezien van deze reglementaire aspecten weet de consument dat het eten van zelfgemaakt of ambachtelijk aardbeienijs de smaaksensatie geeft van het eten van de vrucht. Een industrieel vanille-ijs zal veel minder vanille bevatten dan een ambachtelijk product. Bovendien hecht de consument veel belang aan het gebruik van lokale producten bij de samenstelling van ijs.

glace annecy

Om ambachtelijk ijs te herkennen is het label“Glace artisanales de France” een goede garantie. Een andere truc is te kijken naar de kleur van het pistache-ijs, deze moet beige of crème zijn. Als het groen is, zijn er kleurstoffen in gegaan. Een laatste tip: de ijsjes die veel uit de bakjes in de etalages steken zijn vaak gemaakt van industriële producten.

Waar zijn de beste ijswinkels in Annecy?

De meeste ijswinkels van Annecy bevinden zich in de oude binnenstad aan de Rue Sainte-Claire. U kunt stoppen bij Le Palais des Glaces, Chez Poustache, Glacier Perrière of Glacier des Alpes. Deze laatste is al meer dan 35 jaar een ambachtelijke ijsmaker en is gemakkelijk te herkennen aan de lange rij voor zijn kleine etalage. Deze vijf etablissementen bieden u heerlijke smaken met zeer goede hoorntjes. Het zijn zeker waarden die bekend en erkend zijn door de gulzige inwoners van Annecy.

U kunt ze ook ontdekken in de meeste winkelstraten. Toeristen en inwoners eten ze meestal om mee te nemen, hoewel er ook grote bekers op het terras worden geserveerd. Het aantal smaken is erg belangrijk, het moeilijkst is om te kiezen. Aan de oevers van het meer, op de Pâquier, op het strand van Albigny, bieden straatverkopers zelfgemaakt ijs aan van grote kwaliteit, vaak al generaties lang door dezelfde families geproduceerd.

coupe de glace annecy

Om uw eetlust op te wekken vindt u hier een selectie van de smaken die de ijswinkels van Annecy aanbieden.

IJsjes : Geroosterde amandelen, zwarte bessen, koffie, kaneel, karamel met gezouten boter, witte chocolade, koekjes, fleur de lait, génépi,banaan, marron glacé, muntchocolade, honing, hazelnoot, kokosnoot, nougat, nootella, pistache, rozijnen, speculaas, stracciatella, tiramisu, vanille en yoghurt.

Sorbets : Chocolade, Citroen, Aardbei, Framboos, Mandarijn, Mango, Meloen, Bosbes, Grapefruit, Passie en Peer.

Wij stellen u ook onze classificatie van de beste restaurants van Annecy voor en voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken de drie beste pizzeria’s van Annecy.