Wateractiviteiten in Annecy

Het meer van Annecy en de vele rivieren zijn het ideale speelterrein voor activiteiten op het water. Hier zijn een paar van de activiteiten die je kunt proberen in Annecy en de Haute-Savoie in het algemeen.

Raften

descente en rafting à proximité d'AnnecyRafting is een wildwatersport die wordt beoefend in de rivieren van de Haute-Savoie en de Savoie, met afdalingen die zijn ingedeeld op niveau. Sensatiezoekers zullen deze activiteit met plezier uitproberen. Het is belangrijk dat je kunt zwemmen. Je moet ook een goede fysieke conditie hebben.

Meer weten: waar kun je raften in de omgeving van Annecy?

Canyoning

Canyoning AnnecyCanyoning is een spannende wildwatersport. De bedoeling is dat je van stortkringen, watervallen of natuurlijke glijbanen afdaalt en in het water springt. De natuur in de buurt van Annecy is erg gul en biedt prachtige canyons om deze sport te ontdekken. Sensatie gegarandeerd, maar altijd in alle veiligheid.

Meer weten: canyoning

Kanoën en kajakken

Canoë-Kayak AnnecyOm de rietvelden en de wilde dieren van het meer van Annecy te ontdekken, zoals eenden en zwanen, gaat er niets boven een kajak, die stil is zodat je onopvallend dichterbij kunt komen. Je kunt alleen of met anderen op het meer van Annecy peddelen en het natuurreservaat Roc de Chère direct vanaf het water ontdekken. Unieke uitzichten gegarandeerd.

Meer weten: kanoën en kajakken

Roeien

AvironDeze allround sport is een geweldige manier om fit te blijven terwijl je de oevers van het meer van Annecy ontdekt. Je kunt lid worden van een roeivereniging.

Roeien is ook erg populair op het meer van Aiguebelette en het Lac du Bourget, waar regelmatig wedstrijden worden georganiseerd.

Meer weten: roeien

Drakenboot

dragon boat alignés à AnnecyDrakenboot is een teamsport. Het komt rechtstreeks uit China, zoals te zien is aan de boten zelf. Er kunnen maximaal 20 peddelaars in. Ze worden begeleid door een stuurman en een trommelaar. Elk jaar wordt er een wedstrijd gehouden op het meer van Annecy.

Meer informatie: Drakenboot

Peddelen

femme qui fait du paddle sur le lacMet deze nieuwe sport kun je peddelen langs de oevers van het meer van Annecy en andere wateren in de regio. Alles wat je nodig hebt is een beetje evenwicht en mooi weer, en je kunt aan de slag. Overal rond het meer van Annecy kun je peddels huren. We raden je aan om vroeg in de ochtend te gaan, als het meer nog slaapt.

Meer informatie: stand-up paddling

Waterskiën en wakeboarden

wakeboard sur lac au coucher du soleilWaterskiën is heel eenvoudig en biedt geweldige sensaties. De enige vereiste is dat je kunt zwemmen. Er zijn veel verhuurbedrijven rond het meer van Annecy. Wakeboarden, een nieuwe discipline, is ook de moeite van het ontdekken waard op het meer van Annecy. Dit neefje van het snowboarden is een erg populaire boardsport.

Meer weten: waterskiën en wakeboarden

Kitesurfen

Kitesurf sur le lac d'AnnecyDeze recente sport wordt beoefend met een plank die wordt voortgetrokken door een zeil. Het vereist veel wind en een uitstekende conditie. Je ziet kitesurfers op het meer van Annecy en ook op het meer van Bourget. Het is verplicht om een reddingsvest te dragen tijdens het kitesurfen.

Meer weten: kitesurfen

Vissen

peche lac annecyTijdens je vakantie kun je vissen op het meer van Annecy en de vele rivieren in de regio. Als je al sportvisser bent, is dit je kans om het vissen in de Haute-Savoie te ontdekken. Maar wees gewaarschuwd: je hebt een visvergunning nodig om te beginnen.

Ontdekmeer: vissen

Duiken

plongée lac annecy Er zijn veel duikclubs rond het meer van Annecy. Dit zijn echte liefhebbers die je een eerste duik aanbieden of een kans om de mooiste plekjes van het meer van Annecy te ontdekken. Eenmaal onder water ontdek je de biodiversiteit van het meer van Annecy en de wrakken van oude boten.

Meer weten: duiken

Zeilen

barque à voile La Savoie Evian-les-BainsHet meer van Annecy is een prachtige speeltuin voor zeilliefhebbers. De wind is vaak aanwezig en zorgt voor een aantal geweldige regatta’s. Zeilboten, catamarans, rubberboten, optimisten, windsurfers, je hebt een ruime keuze. Je hoeft alleen maar contact op te nemen met een dienstverlener om de formule te vinden die bij je past.

Ontdek meer: zeilen

Waterfietsen en motorboten

Location de pédalo sur le Pâquier à AnnecyEen waterfiets of motorboot huren op het meer van Annecy is een geweldige manier om je te vermaken en te zwemmen in ongerepte wateren, ver van de stranden. Je kunt ook genieten van de zonsondergang over het meer, vooral als je een boot huurt. Hier vind je een overzicht van de plaatsen waar je deze boten kunt huren.

Meer informatie: waterfietsen en boten huren