Bonlieu Scène nationale Annecy

Tegenover de Pâquier, aan de rand van het meer van Annecy, ligt Bonlieu Scène nationale. Het is een modern cultureel centrum met als missie het aanbieden van podiumkunsten. De producties kunnen door het Bonlieu centrum worden gecreëerd of reeds bestaan

Het eerste nationale podium van FrankrijkBonlieu scène nationale Annecy

Met meer dan 155.000 toeschouwers per seizoen is BSN een van de meest actieve podia van Frankrijk. Per seizoen worden tot 240 data van theater-, dans-, muziek- en circusvoorstellingen aangeboden, voor 94 verschillende voorstellingen. Met meer dan 9.300 abonnees is het een trouw publiek dat kiest voor een culturele programmering van hoge kwaliteit. Meer dan veertig jaar na de opening is BSN het eerste nationale podium in Frankrijk, trouw aan zijn roeping om de relatie tussen het publiek en hedendaagse werken te bevorderen. Het Ministerie van Cultuur draagt elk jaar 1,7 miljoen euro bij aan zijn budget.

Zelfs als u een paar dagen in Annecy op vakantie bent, kunt u de kalender van het BSN raadplegen om een voorstelling te zien.

Bonlieu Scène nationale in enkele data

Het Bonlieu theater opende zijn deuren in 1981. In 1992 werd het officieel een Nationaal Toneel. Vijf jaar later werd Salvador Garcia tot directeur benoemd. Beetje bij beetje ontwikkelde en verfijnde Bonlieu zijn programmering. Tussen 2012 en 2014 werd het theater gerenoveerd. Tijdens deze twee seizoenen vonden de voorstellingen plaats in de Haras d’Annecy. Een derde zaal werd toen ingericht en gewijd aan de creatie, een ander onderdeel van de podiumkunsten. In totaal kunnen 1.400 toeschouwers worden ontvangen. De grote zaal heeft 925 zitplaatsen, de kleine zaal heeft 270 zitplaatsen en de creatiezaal heeft 199 staanplaatsen en 150 zitplaatsen. Sinds 2020 is Bonlieu geassocieerd met het festival Annecy Paysages.

De creatieclub van Bonlieu

Bonlieu Scène Nationale heeft een Creation Club opgericht om haar productieactiviteit te versterken en jonge artiesten te ondersteunen. De vereniging van de economische en creatieve wereld werd aldus opgelegd. De creatiezaal werd opgericht in 2014. Ze is uitgerust met de meest geavanceerde geautomatiseerde technische systemen. Het biedt artistieke teams dus de mogelijkheid om hun project op te zetten, terwijl ze kunnen genieten van aangepast materiaal, budgettaire en administratieve ondersteuning en steun bij de productie en distributie.

Het Europees creatief centrum van Annecy-Chambéry

Nog steeds met het oog op de bevordering van jonge creatie hebben de Scènes nationales van Annecy en Chambéry besloten een partnerschap op te richten. Het daaruit voortvloeiende productiecentrum wordt ondersteund door het Ministerie van Cultuur. Dit maakt het voor deze twee podia gemakkelijker om hun krachten te bundelen in Europese productieprojecten. Tegelijkertijd werken zij ook samen met de Zwitserse podia in de steden Lausanne en Genève.

Bonlieu’s must-see evenementen

Bepaalde evenementen zijn een must voor het publiek van Bonlieu Scène nationale. Ze gaan over de podiumkunsten in al hun vormen. Twee daarvan bevelen wij in het bijzonder aan.

Het Italiaanse filmfestival

festival cinéma italien annecyElk jaar eind september vindt in Annecy het Italiaanse filmfestival plaats. Een week lang worden films in hun originele versie met ondertitels vertoond. Elk jaar komen prestigieuze gasten naar Annecy om hun werk te presenteren. Het is dus een uitgelezen kans om acteurs en regisseurs te ontmoeten. Het evenement bestaat in 2022 40 jaar.

Het Festival van de Klassieke Variaties

Le Festival Variations Classiques AnnecyBonlieu organiseert elk jaar het Festival des Variations Classiques. Dit festival voor klassieke muziek heeft een internationale reputatie. Het ontwikkelt verbindingen tussen de kunsten door een vooraanstaande figuur uit te nodigen. In 2022 was de eregast de actrice Fanny Ardant. Zij deelde haar muzikale passies door op te treden in de voorstelling “Aurelia Steiner” van Marguerite Duras.

Programmering en prijsbeleid

Of u nu houdt van theater, moderne of klassieke dans, concerten of opera, u vindt het hele jaar door zeker een kwaliteitsvoorstelling. U hoeft alleen maar de voorstelling of het concert te kiezen dat u interesseert. De voorstellingen vinden de hele week plaats, niet alleen op vrijdag- of zondagavond.

Het seizoen 2022-2023

Het seizoen 2022-2023 moet bijzonder vreugdevol worden, na twee jaren die gekenmerkt worden door de gezondheidscrisis. Bonlieu zal worden omgetoverd tot een danspodium, met meerdere concerten en voorstellingen, de ene nog verbazingwekkender dan de andere. Tot de hoogtepunten behoren Les Fourberies de Scapin met André Dussollier of Broadway Symphonique met het Orchestre des Pays de Savoie. En zoals elk jaar zal Bonlieu Scène nationale Italië eren terwijl het in Frankrijk blijft, met het Italiaanse filmfestival.bonlieu scène nationale 22 23Seizoen 2022-2023 Bonlieu Scène nationale.

Prijsbeleid van Bonlieu Scène nationale

Aangezien de prijzen per voorstelling sterk verschillen, raden wij u aan de officiële website van Bonlieu Scène nationale te raadplegen. Het prijsbeleid omvat kortingen voor studenten, werkzoekenden, PBM’s, kinderen en volwassenen die jongeren begeleiden naar het theater. Zo kunnen zij van de podiumkunsten genieten en toch in de Haute-Savoie, in Annecy, blijven.

Vorige seizoenen

Seizoen 2021-2022, een terugkeer naar de normale gang van zaken

affiche bonlieu 2021 2022Het seizoen 2021-2022 betekende voor Bonlieu een terugkeer naar de normale gang van zaken, met 13 voorstellingen die in Annecy werden geproduceerd en gerepeteerd, en 20 andere, begeleid in coproductie. Zangers, dansers en andere artiesten konden voor het publiek van Annecy optreden in de drie zalen van het nationale podium.

2020-2021, een seizoen “buiten de muren” voor BSN-artiesten

bonlieu saison 2020 2021Door de gezondheidscrisis lag de culturele wereld meer dan een jaar stil. Om het contact met het publiek te herstellen, stelden de kunstenaars van deze culturele scène voor het seizoen 2021 zeven teams voor die buiten de muren op tournee gingen. Deze sessies omvatten momenten van presentatie, uitwisseling en initiatie tot culturele praktijken.