Wintersport

De Haute-Savoie staat synoniem voor wintersport. Er zijn veel skigebieden in het departement, en meer in het algemeen in de regio. Zo ook de activiteiten om uit te proberen. Wij stellen ze aan je voor.

Alpineskiën

Ski alpin AnnecyEr is geen tekort aan prachtige skigebieden in de buurt vanAnnecy. Le Semnoz ligt bijvoorbeeld op slechts 20 minuten rijden en biedt een aantal fantastische afdalingen. La Clusaz is een ander populair skigebied voor inwoners van Annecy in het Aravis-gebergte. Het dorp ligt op ongeveer veertig minuten van Annecy.

Meer informatie: Alpineskiën

Langlaufen

Ski de fond au SemnozLanglaufen is ideaal voor gezinsuitstapjes en laat je de prachtige bossen van de Alpen ontdekken. Een ander voordeel is dat langlaufen goedkoop is en dat je gemakkelijk je uitrusting kunt huren. Er zijn verschillende langlaufgebieden in de buurt van Annecy.

Bijvoorbeeld Semnoz en Plateau des Glières.

Meer informatie: langlaufen

Skitochten

Ski de randonnée AnnecyBij deze veeleisende sport moet je zelf de pistes beklimmen en de ongeprepareerde poederhellingen afdalen. Je moet goed zijn uitgerust en een lawinepieper bij je hebben. Skitoeren is de laatste jaren veel populairder geworden en als je net begint, is het mogelijk om je te laten begeleiden door professionals.

Meer informatie: toerskiën

Biatlon

initiation biathlonBiatlon is een sport die is afgeleid van langlaufen. De sport komt oorspronkelijk uit Scandinavië en is nu een Olympische discipline. Frankrijk heeft veel biatlonatleten op topniveau. Het grote publiek kan de sport uitproberen in de skigebieden.

Ontdekmeer: biatlon in de omgeving van Annecy

Rodelen

Luge AnnecyRodelen is altijd leuk voor gezinnen en kan in alle skioorden, vooral zodra de eerste sneeuw valt. De Puisots in Semnoz, op 10 minuten rijden van Annecy, is favoriet bij gezinnen. Dankzij speciaal ontwikkelde circuits kan er nu ook in de zomer worden gerodeld, zoals in Megève en Les Saisies.

Meer weten: rodelen

Sneeuwschoenwandelen

itinéraire raquettesSneeuwschoenwandelen in de omgeving van Annecy is eenvoudig. Je kunt genieten van wandelingen die voor iedereen toegankelijk zijn. Voor sportievelingen kunnen sommige toppen in de omgeving van Annecy uitdagend zijn. Zorg er wel voor dat je wordt begeleid door een gids als je weinig kennis hebt van de bergen en de routes.

Meer informatie: sneeuwschoenwandelingen

Sneeuwscooter

motoneige sur chemin enneigéSneeuwscooteren is een sport die je met familie, vrienden of zelfs alleen kunt beoefenen. In alle gevallen word je begeleid door een professional. Verschillende wintersportplaatsen in de Haute-Savoie bieden sneeuwscooteruitstapjes aan, waaronderAvoriaz en Megève.

Ontdekmeer: sneeuwscooteren in de buurt van Annecy

Skiën

ski joering bonneval sur arcSkijoring is een sport die rijden, glijden en plezier combineert. Met je ski’s aan word je over besneeuwde paden getrokken door een paard. Deze discipline is voortdurend in ontwikkeling in Franse skioorden. Het is toegankelijk vanaf de eerste ster en biedt een hele reeks nieuwe sensaties. Wij raden je aan om ski-joëring toe te voegen aan je winter to-do lijst.

Meer weten: waar kun je skiën in de buurt van Annecy?

Hondensleeën

grande odyssée chien de traineauHondensleeën is een niet te missen activiteit tijdens het winterseizoen. Je kunt deze sport in veel resorts rond Annecy uitproberen. Je hebt twee opties: in de slee stappen of er een leren besturen. Vergeet je camera niet en kleed je warm aan.

Meer weten: waar kun je hondensleeën in de buurt van Annecy?

Alpinisme

sommet montagne et nuages en dessousBergbeklimmen is een sport die in het hooggebergte wordt beoefend. De eerste beklimming van de Mont Blanc vond plaats in 1789. Sindsdien is Chamonix de hoofdstad van het alpinisme. Maar deze sport brengt risico’s met zich mee die je moet begrijpen en waarderen. Het is dus een goed idee om je van tevoren zo goed mogelijk voor te bereiden.

Meer weten: waar kan ik bergbeklimmen in de buurt van Annecy?