Skigebied van Manigod

Het skigebied van Manigod is een skioord op menselijke maat, met een authentiek en familiaal karakter. Het ligt in de Haute-Savoie, in het Aravis-massief, vlakbij de passen Merdassier en La Croix Fry.

Manigod, geschiedenis van het kleine familiestation van de Aravis

manigod vue montagnes hiverAan het begin van de 11e eeuw werd Manigod het leengoed van de heren van Chevron de Vilette, een Tarentaise familie. Volgens de oudst bekende gegevens woonden er in 1567 1600 mensen in het dorp. Maar in 1631 teisterde de pestepidemie Manigod, waarbij een kwart van de inwoners stierf.

In maart 1943 werd het Verzetscomité van Manigod opgericht. Het idee was om een georganiseerde groep jonge verzetsstrijders te vormen. Het kamp werd zelfs door het geheime leger uitgekozen om er een school voor kaders op te richten.

Lange tijd bleef de landbouw de belangrijkste activiteit in Manigod. Maar de leegloop van het platteland leidde tot een afname van de bevolking, hoewel de ontwikkeling van de houtwinning. Toch blijft de landbouwactiviteit belangrijk in dit Aravis-dorp.

Het skigebied van Manigod

Domaine skiable de ManigodHet skigebied van Manigod is verbonden met dat van de wintersportplaats La Clusaz. Dit geeft een totaal van meer dan 130 km aan pistes. Het gebied ligt tussen 1.430 en 1.810 meter boven de zeespiegel. Er is een pakket dat het hele Aravis-massief omvat, dus 220 km afdaling. Voor het gedeelte Manigod zijn er 31 pistes, waar u met uw gezin en op uw niveau kunt skiën. De pistes doorkruisen vaak het bos en de bergweiden.

Als u de skilift van Chamois neemt, wordt u getrakteerd op een prachtig berglandschap. Er zijn 17 liften, waaronder twee stoeltjesliften en twee telecords. U kunt ook langlaufen en sneeuwschoenwandelen op het grote plateau van Beauregard.

Twee rodelbanen, één op de Col de la Croix-Fry en de andere op de Col de Merdassier, zijn tijdens het seizoen geopend. Een originele activiteit wordt voorgesteld, de afdaling in Mountain Trott’ op sneeuw. Dit is een mountainbike uitgerust met grote gekartelde wielen.

Speelterreinen voor kinderen

Er zijn twee terreinen voor kinderen:

  • Opoualand: dit is een kleine piste, naast de piste van Gentianes, uitgerust met modules. Hier kan men leren skiën terwijl men zich vermaakt.
  • De Waouland : deze boardercross ligt naast de Blanchot piste. Dit terrein is gericht op kinderen met wat meer ervaring.
Het Opoualand in het station Manigod

Sneeuwschoenroutes

Het skioord Manigod innoveert door thematische sneeuwschoenwandelingen voor te stellen die zijn aangepast aan de smaak van alle vakantiegangers:

  • De sneeuwschoenwandeling: deze gastronomische excursie omvat een proeverij van kazen uit de vallei en glühwein in een alpenchalet.
  • De tocht met sneeuwschoenen en yoga: deze vernieuwende ervaring biedt een gemakkelijke tocht waarbij de ontdekking van de natuurlijke omgeving wordt afgewisseld met yogahoudingen, gebaseerd op ademhaling en welzijn. Het is toegankelijk voor beginners.
  • Trappersuitstapje: speciaal voor kinderen van 7 tot 12 jaar, dit uitstapje omvat het zoeken naar diersporen, het bouwen van een iglo en het glijden in de sneeuw.
  • Het verjaardagsuitje: voor kinderen met hetzelfde programma als het trappersuitje, plus een proeverij van geroosterde marshmallows.

Neem voor deze activiteiten onder begeleiding contact op met skischool Manigod.

Tel: 04 50 44 92 04.Prijs: 30 tot 40 € per persoon.

Ideeën voor zomeractiviteiten

U heeft de keuze om leuke en sportieve activiteiten te ontdekken:

De Nature Fun Trail

Le Parcours Ludique Nature de ManigodSchommels, klimmen, hutten bouwen, slackline, hangmatten, puzzelen staan op het programma van dit activiteitengebied voor kinderen. Het is geopend van 10/06 tot 31/08.

Adres: Résidence le Refuge, Col de Merdassier, 74230 Manigod.

Het zwembad

La piscine de ManigodDit prachtige verwarmde buitenzwembad ligt in het centrum van het resort. Er worden zwem- en aquagymlessen gegeven. Het zwembad is bijzonder zonnig.

Open van 01/08 tot 31/08 van 11u tot 19u.

Klimlocatie van Comburce

Site d'escalade de Comburce à ManigodOp de klif van Nant Gothier kunt u leren klimmen met de Compagnie des Guides de Thônes.

Geopend van 10/05 tot 30/11 afhankelijk van de weersomstandigheden.Adres: Directie Comburce, circuit de la Blonière, klif van de Nant Gothier.

  • Bungy trampoline: voor kinderen vanaf 20 kg. Met grote elastieken kun je in alle veiligheid figuren uitvoeren. Open van 02/07 tot 27/08 van 9u tot 12u en van 14u tot 18u.
  • Dévalkart: met deze activiteit kunt u de hellingen van de Blanchot skilift afdalen. De klim is moeiteloos, via de skilift. Geopend van 04/07 tot 30/08, elke dag van 14u tot 19u.
  • Miniquads: voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Dit is een kennismaking met het rijden met elektrische mini-quads. Dagelijks geopend van 07/07 tot 30/08. Adres: Miniquads, Col de Merdassier, 74230 Manigod.
  • Opblaasbarekastelen : voor kinderen van 2 tot 10 jaar, geopend van 01/07 tot 31/08. Adres: Opblaasbare kastelen, Col de Merdassier, 74230 Manigod.

Meer info: skigebieden rond Annecy

Bereikbaarheid en openbaar vervoer

Het skioord Manigod ligt dicht bij Annecy over de weg via Thônes (35 minuten) en bij de luchthaven van Genève (50 minuten). Er zijn ook busverbindingen vanaf het station van Annecy.

Een gratis pendelbus rijdt tijdens de schoolvakanties en van zondag tot vrijdag van 9u tot 14u30 en van 16u tot 19u of van 9u tot 19u tussen het centrum van het skioord en de Merdassier-pas. De lijn bedient 8 haltes in het hele resort. U moet een Aravis Bus kaart hebben of inwoner zijn.

Met de Skibus kunt u reizen tussen de plaatsen Manigod, Le Grand Bornand, La Clusaz en de stad Thônes. Tarief: 2 € voor een kaartje en 10 € voor een weekkaart. De reis is gratis op vertoon van de Aravis-buskaart, een langlauf- of skipas en voor kinderen onder de 5 jaar.

Video van Manigod in de winter

Andere stations in de buurt van Manigod