Gastronomische en sterrenrestaurants in Annecy

De regio Annecy heeft een aantal uitstekende restaurants, met chef-koks die de streek beroemd maken. Wat zijn de gastronomische en sterrenrestaurants in Annecy en omgeving?

Op zoek naar een gastronomisch restaurant?

Zoals elke regio in Frankrijk heeft Annecy authentieke culinaire specialiteiten, meestal op basis van kaas, zoals raclette, fondue en tartiflette. Maar ver van deze emblematische gerechten bieden vele sterrenchefs een verfijnde keuken met originele recepten en verse seizoensproducten uit de streek. Wij stellen u voor een tiental gastronomische restaurants te ontdekken die de culinaire reputatie van Annecy hebben gemaakt.

Le Clos des Sens in Annecy-le-Vieux

Chef Laurent Petit, die drie sterren heeft gekregen in de Michelingids, biedt een keuken die heel dicht bij de natuur staat. Het vernieuwde en zeer inventieve menu bevat geen gerechten met vlees. De ingrediënten zijn afkomstig van het meer van Annecy en van lokale producenten die een ecologisch verantwoorde aanpak volgen.

Om de seizoenen te volgen, veranderen de menu’s elke maand. De aromatische kruiden komen uit de tuin van de chef, die meer dan 40 soorten bevat. Deze tuin kan ook worden bezocht voor of na de maaltijd als inwijdingscursus.


Menuprijzen: van €128 tot €198.Specialiteiten: Lavaret met krokante schubben en geroosterde venkel, gekonfijt, zijdeachtig en opaline.Adres: Restaurant Clos des Sens: 13 rue Jean Mermoz, 74940 Annecy-le-Vieux.

L’Auberge du Père Bise de Jean Sulpice in Talloires

Dit uitzonderlijke etablissement uit 1903 ligt naast de haven van Talloires aan de oevers van het meer van Annecy. De chef-kok Jean Sulpice, die twee Michelinsterren heeft, baseert zijn keuken op de natuurlijke producten van de Savoie.

De aangeboden gerechten variëren van traditionele recepten tot de meest moderne variaties. De kelder van het etablissement is gewoonweg uitzonderlijk. Op het terras kunt u vele champagnes proeven.


Menu prijzen: van 115 tot 235 €.Specialiteiten: Arctic char, Maitre d’hôtel boter en Snoek, gele wijn en morilles.Adres: L’Auberge du Père Bise – Jean Sulpice: 303 Route du Port, 74290 Talloires

Het Hotel-Restaurant Yoann Conte in Veyrier-du-lac

Dit etablissement ligt aan de oevers van het meer van Annecy en is bereikbaar via de weg of via zijn ponton. Het is gemakkelijk herkenbaar aan zijn blauwe kleuren en heeft een terras met uitzicht op de oever.

De chef Yohann Conte met twee Michelin-sterren staat aan het roer. Ook hier is de keuken grotendeels geïnspireerd op de Alpennatuur. De kruiden en bloemen van de Alpen komen uit de eigen tuin van het restaurant. De kelder heeft een selectie van de beste wijnen uit de Savoie, de Jura en Italië.

Menuprijzen: van 126 tot 340 €.Specialiteiten: Hele kreeft van eigen bodem en Wortel in al zijn staten.Adres: Restaurant Johann Conte: 13, Vieille route des Pensières, 74290 Veyrier-du-Lac

La Ciboulette in Annecy

Het restaurant ligt in het centrum van Annecy, in de Cour du Pré Carré. De chef Georges Paccard is bekroond met een Michelinster. De gerechten hangen volledig af van de markt die de kaart inspireert naargelang de seizoenen. De kelder is zeer compleet met een aanbod van meer dan 300 wijnen. U kunt genieten van het prachtige schaduwrijke terras.

Specialiteiten: Saint-Pierre en viennoise de cèpes en Le Homard Bleu de l’AtlantiqueAdres: La Ciboulette – Cour du Pré Carré : 10, rue Vaugelas – 74000 Annecy

De abdij van Talloires

In de baai van Talloires wordt dit gastronomisch restaurant ondersteund door een 4-sterren hotel. Door de ligging tussen het meer en de bergen kunt u het “meertje van Annecy” waarderen. De meeste groenten en fruit komen uit de tuin van de abdij. Een speciale vermelding voor de heerlijke kaaskelder en de wijnkelder die de titel van beste wijnkelder van Frankrijk heeft gekregen.

Menuprijzen: van 49 tot 99 €.Specialiteiten: Gebraden féra van het meer van Annecy met brood en gebakken Franse eendenlever.Adres: Abbaye de Talloires: Chemin des Moines, 74290 Talloires.

Paleis van Menthon

Aan de voet van het prachtige Château de Menthon-Saint-Bernard ligt het gastronomische restaurant in een 5-sterrenpaleis uit de jaren 1900. Het panoramische uitzicht op het meer van Annecy biedt een uniek kader om te genieten van inventieve gerechten tussen voor-, hoofd- en nagerechten. De dessertrecepten worden gemaakt met de uitstekende vruchten uit de tuin. De sommelier adviseert u over de begeleiding van uw diner.

Specialiteiten: Gemarmerde foie gras semi-gekookt met Porto Cognac en Le Mille-feuille du Palace.Adres: Le Palace de Menthon : 665 Route des bains, 74290 Menthon-Saint-Bernard

Het restaurant La Boussole

Het restaurant bevindt zich in het Beauregard Hotel in Sévrier, met uitzicht op het meer. Chef Thomas Striet biedt een eenvoudige en smakelijke gastronomie met verse en seizoensgebonden ingrediënten. Het terras en de loungebar zijn bijzonder geschikt voor ontspanning. Biologische en glutenvrije gerechten zijn ook beschikbaar.

Specialiteiten: Geroosterd gevogelte van de boerderij met mosterdzaad en Ravioles de la Closette.Adres: Hôtel Beauregard – 691 route d’Albertville, 74320 Sévrier

Le Clos du Château

Het restaurant ligt in Annecy, in de wijk Pringy. De moderne inrichting contrasteert goed met de ouderdom van het gebouw. De menu’s variëren naargelang het seizoen en zijn samengesteld uit verse ingrediënten. Chef Pascal Avertis biedt vijf soorten menu’s, waaronder één voor kinderen. Wijnen kunnen worden opgenomen in verschillende arrangementen.

Specialiteiten: Geroosterde kalfszwezerik en Warme soufflé met Grand Marnier.Adres : Le Clos du Château: 70 route de Cuvat, Proméry, 74370 Pringy

L’Esquisse in Annecy

In het hart van Annecy biedt dit restaurant een vrolijke en vernieuwende culinaire reis. Chef Stéphane Dattrino laat zich inspireren door natuurlijke ingrediënten van lokale boerderijen. De menu’s worden voorgesteld volgens het seizoen. Het restaurant heeft ook een goede wijnkaart.

Specialiteiten: in zout gegaarde ganzenlever en gestoofde runderwang.Adres : L’Esquisse: 21, rue Royale – 74000 Annecy

Restaurant Vincent Favre Felix in Annecy-le-Vieux

In de prachtige site van de abdij van Annecy-le-Vieux, waar ook gerenommeerde tentoonstellingen van hedendaagse kunst plaatsvinden, biedt chef Vincent Favre Felix een recreatieve en gevarieerde keuken die bekroond is met een Michelinster. Hij was voormalig kok van de gerenommeerde chef Marc Veyrat. Seizoensproducten worden met veel smaak gekookt.

Specialiteiten: Aardappelen, Gevogelte sap, Truffel en Zeeduivel, Berg Acha, Poisy Slakken.Adres: Restaurant Vincent Favre Félix: 15 chemin de l’Abbaye, 74940 Annecy-le-Vieux.

La Rotonde des Trésums in Annecy

Aan de voet van de Semnoz biedt het hotel Trésums een kwaliteitsvolle dienstverlening. Het restaurant, La Rotonde des Trésums, wordt geleid door chef-kok Eric Prowalski, die smaken aanbiedt in dialoog tussen zijn geboortestreek Arcachon en het meer van Annecy. Aan de verfijnde tafel staan lokale producten en korte circuits centraal. Het restaurant heeft een Michelinster.

Specialiteiten: Gestoomde snoek met zeewier, zeekraal, kokkels en vissoep uit het bekken van Arcachon en Aardappelmousseline, gekonfijte eidooier, gereduceerd sap van gegrilde aubergine.Adres : La Rotonde des Trésums: 15, Boulevard de la Corniche 74000 Annecy.

De Auberge de Montmin

Gelegen op de hoogten van het meer van Annecy, op de Col de la Forclaz, eert dit prachtige restaurant verse seizoensproducten in een genereuze en gastronomische geest. Chef-kok Florian Favario opende het restaurant in 2019. In 2020 kreeg hij een ster in de Michelingids, evenals een groene ster die tafels beloont die zich inzetten voor duurzame gastronomie.

In 2023 kregen Sandrine en Florian Favario, samen met hun team, een tweede Michelinster.

auberge de montmin talloires

Adres : L’Auberge de Montmin: Col de la Forclaz, 1983, route de Talloires-Montmin, 74210 Talloires-Montmin.

Restaurant La Voile in Annecy

Dit prachtige restaurant is gevestigd in het Impérial hotel tegenover het meer van Annecy. Dit hotel, dat dateert uit het begin van de 20e eeuw, bevindt zich in een unieke omgeving. Het restaurant van chef-kok Adrien Tupin-Bron combineert knowhow en vrijgevigheid met respect voor de seizoensgebondenheid van de producten en de waarden van het land. De wijnkaart is opmerkelijk.


Specialiteiten: M. Murgat’s Arctic char, op de huid gekookt en gekruid met drie citroenen en Black Angus beef rib steak met schorseneren en aardappelen.Adres : Restaurant : La Voile, Impérial Palace, Allée de l’Impérial, 74000 Annecy

Tijdens een wandeling door de smalle straatjes van de oude stad stellen wij u voor de beste ijsjes van Annecy te ontdekken en als u van plan bent wat langer te blijven, ontdek dan de paleizen en 5-sterrenhotels.