Goede plaatsen om te ontbijten of te brunchen

In Annecy is het mogelijk om te genieten van een goed ontbijt in een uniek kader. Zeer trendy, de brunch is een gelegenheid om een goed moment te delen, terwijl u gezond en evenwichtig eet. Ontdek de beste adressen in de stad aan het meer.

Brunch, een gastronomische tussenstop

Als we de eerste twee letters van het woord “ontbijt” nemen en de laatste vier van “lunch”, krijgen we het woord “brunch”. Dit type maaltijd komt rechtstreeks uit de Verenigde Staten. Het concept? Een tussendoortje dat het ontbijt vervangt, maar ook de lunch.

Een geslaagde brunch is een maaltijd met veel bereidingen. De porties zijn klein en worden geserveerd met thee, koffie of vers vruchtensap. Zo kun je maar één keer eten voor het avondeten. Afhankelijk van het land en de regio zijn de aangeboden producten en recepten verschillend. Er zijn drie regels voor een evenwichtige brunch:

  • Aangezien een brunch vrij veel calorieën bevat, moet de voorkeur worden gegeven aan vers fruit en groenten, in salades, quiches, omeletten, sappen of soepen.
  • De porties moeten klein zijn, zodat u kunt variëren en de vele recepten kunt proeven. Een andere mogelijkheid is brunch fingerfood, d.w.z. groentedips, mini-brochettes en wraps gedoopt in gearomatiseerde kwark of gesmolten chocolade.
  • Voor granen en eiwitten moet worden gekozen voor volkorenbrood, roggebrood, muesli, eieren en wit vlees in plaats van vleeswaren.

Goede brunchadressen in Annecy

In het weekend of zelfs doordeweeks kun je op verschillende plaatsen in de stad brunchen. Wij stellen u voor om de beste adressen in Annecy te ontdekken om u te laten verwennen.

Pura Vida

pura vida annecyEen heel leuk adresje dat populair is bij de inwoners van Annecy, aan de avenue de Chambéry 2, om te genieten van gezonde voeding op basis van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. U kunt er door de week brunchen van 9 tot 11 uur en op zaterdag de hele dag.

Een aanrader zijn de heerlijke detox-sappen bereid met de centrifuge.Contact : 04.50.51.84.91

De Craic

the craic annecyThe Craic is gevestigd in het Novotel Atria hotel, op 1 place Marie Curie. U kunt er genieten van een geweldige brunch, met keuze uit huisgemaakte wafels, zoete en hartige pannenkoeken, avocadotoast en acaibowl.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor dit adres dat een bezoek verdient. Het grote terras in de zomer is een pluspunt.

Contact: 04.50.33.54.54

Slake Koffie

slake coffee annecy

Slake Coffee heeft de voormalige Bicyclette Rose aan de Sommeillerstraat 29 vervangen. Er worden kwaliteitsproducten aangeboden en u kunt de hele dag terecht in dit etablissement.

Geïnspireerd door Nieuw-Zeeland hebben de eigenaars het gecombineerd met de Franse cultuur. Ideaal voor weekendbrunches. Continue service van 8.30 tot 14.30 uur, 7 dagen per week.

Contact: 04.50.05.16.51

Kia Ora

kia ora annecy

Kia Ora is gevestigd op 13 rue de la Gare. Dit niet te missen adres voor Annéciens biedt elke zaterdag tussen 11 en 13 uur brunches aan.

De formule is, als het goed is, ook beschikbaar voor vegetariërs. En voor de zoetekauwen: vergeet niet de koekjes te proeven!

Contact: 04.50.63.06.77

SØ Kaffe

so kaffe annecy

SØ Kaffe is een zaak met Deense brunches op 34 rue Sommeiller. Alles is huisgemaakt en het menu verandert naargelang het seizoen.

U kunt genieten van heerlijke avocadotoast, maar ook van pannenkoeken of zelfgemaakte granola.

Contact: 04.50.63.09.91

Punch

punch annecy

In de Rue de la Paix 4 kunt u genieten van heerlijke brunches, op weekdagen van 10 tot 17 uur en in het weekend van 9 tot 17 uur. Het restaurant sluit op dinsdag.

Of u nu vegetarisch, glutenvrij of anderszins bent, bij Punch vindt u altijd iets om te brunchen.

Contact: punchannecy@gmail.com

Colombus Café & Co

colombus cafe and co annecy

Colombus Café & Co ligt aan de quai Eustache Chappuis 8, tegenover de Pâquier. U zult genieten van de gezellige ruimte en kunt zelfs werken in het aangesloten atelier, gelegen op de eerste verdieping van het etablissement.

Het Colombus Café & Co is elke dag geopend van 7.30 tot 19.00 uur.

Contact: 04.56.20.41.51

Les Gourmandises d’Alex

les gourmandises d'alex

Op 4 allée Marie Paradis kunt u genieten van Les Gourmandises d’Alex. En elke zaterdag is het brunchfeest. U kunt een gezellig moment delen in de theesalon.

U kunt uw brunch zelfs tijdens de week reserveren, zodat u direct ter plaatse kunt genieten.

Contact: 09.53.29.29.20

Le Tanoué

brunch tanoué annecy

U kunt van Le Tanoué genieten op twee locaties in Annecy: 3 rue de la Paix, in het centrum, of in de Nouvelles Galeries, op 25 avenue du Parmelan.

De crêpes zijn uitstekend en we kunnen de brunch in het etablissement alleen maar aanbevelen.

Contact: 09.81.88.83.50

Inspiratie 212

inspiration 212 annecy

Inspiration 212 is een etablissement aan de Genèvestraat 2. Je kunt er brunchen, maar ook een tatoeage laten zetten. Dat maakt de zaak zo bijzonder.

Elke dag behalve dinsdag geopend van 8.30 tot 17.30 uur op weekdagen en tot 18.00 uur in het weekend.

Contact: 04.80.48.06.09

Bruncher in de oude stad van Annecy

Brunchen in de oude binnenstad van Annecy kan alleen maar aangenaam zijn. Vroeg in de ochtend, als de stad langzaam ontwaakt, kunt u genieten van de straten die niet overvol zijn met toeristen. En maak van de gelegenheid gebruik om langs de Thiou te wandelen voordat u gaat brunchen.

Bar Roux d’Heure

Le Bar Roux d'Heure à AnnecyDe Bar Roux d’Heure, gelegen aan Rue de la Filaterie 8, biedt warme dranken, vers sinaasappelsap, gastronomische broodjes, een smoothie bowl, een dagschotel en een karamelpannenkoek. De bohemienachtige inrichting, met grote fauteuils, is zeer geslaagd. U zult het schaduwrijke terras onder de arcades van de oude stad waarderen.

Open vanaf 9.30 uur, geen reserveringen mogelijk op zaterdag.Contact: 06.87.26.13.77

Haven

haven annecy

Dit restaurant aan de Filateriestraat 5 biedt kwaliteitsbrunches geïnspireerd op de Australische keuken. Op het menu: veggie toast, eggs benedict, soepen, wentelteefjes, pap, Mont Blanc cup en huisgemaakte brioche. Er worden verschillende koffies geserveerd.

Het schaduwrijke terras is het hele jaar geopend voor het ontbijt.Contact: 04.50.51.21.48

Café Bunna

café bunna annecy

Café Bunna bevindt zich op 17 rue Jean-Jacques Rousseau. Tegenover het Conservatorium kunt u in dit kleine etablissement genieten van een gezellige brunch. Maak van de gelegenheid gebruik om verschillende drankjes uit te proberen en vergeet niet de koekjes te proeven.

Op zondag is de brunch zoet.Contact: 06.37.85.18.30

La Cantine Clandestine

la cantine clandestine annecyLa Cantine Clandestine is een klein koffietentje in de oude binnenstad van Annecy, aan de 13 avenue de Loverchy. Het grote pluspunt? De wil van Lola en Julia om lokale producten aan te bieden en zo de kleine handelaars te bevoordelen.

De brunch vindt plaats van maandag tot zaterdag.

Contact: 04.50.10.61.67

Hiatus Koffie

hiatus coffee annecy

In passage 5 des Cordelier kunt u genieten van een brunch bij Hiatus Coffee. Deze koffiebar is ontstaan uit de gedeelde passie van de eigenaren voor de lokale keuken en kwaliteitskoffie.

Open van dinsdag tot zaterdag, van 8u30 tot 18u.Contact: 04.50.19.51.72

Bruncher aan het meer van Annecy

Ontbijten aan de oever van het meer van Annecy in de vroege ochtend is een ervaring die u minstens één keer moet meemaken. Wij stellen u voor enkele goede adressen te ontdekken die u zo snel mogelijk kunt proberen.

Het Impérial Palace

Brunch de l'Impérial à AnnecyDe zondagse brunch in het Impérial Palace, allée de l’Impérial, is erg populair bij de inwoners van Annecy.

Er wordt een ruime keuze aan lokale producten aangeboden zoals: gebak van Michaël Rispe van Pan & Gatô en lokale vleeswaren van “Salaisons Artisanales de Savoie” in Villaz. Voor de zoetekauwen: oesters en gerookte zalm naar believen.Contact: 04.50.09.32.32

De abdij van Talloires

Abbaye de Talloires

Als u de baai van Talloires wilt ontdekken, waarom doet u dat dan niet tijdens een brunch in de Abdij, gelegen Chemin des Moines? Met een reservering kunt u genieten van vers geperste vruchtensappen, ontbijtgranen, vleeswaren en kaas.

De brunch wordt geserveerd van 7.30 tot 10.30 uur.Contact: 04.50.60.77.33

Le Clos Marcel

le clos marcel saint jorioz

Le Clos Marcel, op 410 allée de la Plage in Duingt, organiseert regelmatig verfijnde en royale brunches op zondag. Vanuit het etablissement heeft u rechtstreeks toegang tot het meer.

Denk aan het anticiperen op uw komst. Reserveringen zijn beperkt tot 8 personen.Contact: 04.50.68.67.47