Praktisch leven

Om u te vestigen in Annecy heeft u praktisch advies nodig. Van administratieve procedures tot culturele voorzieningen, van weten waar u uw vuilnis kwijt kunt tot aansluiting op glasvezel en het vinden van een goede loodgieter, wij kunnen u adviseren om uw aankomst tot een succes te maken.

Praktische informatie voor wonen in Annecy

Noodnummers en diensten

telephone urgences AnnecyIn geval van nood moet u de hulpdiensten in Annecy kunnen bereiken. Hieronder vindt u hun nummers en adressen.

Administratieve procedures

Démarches administratives AnnecyAls u naar een nieuwe stad verhuist, moet u vaak uw identiteitspapieren en de registratie van uw auto opnieuw doen. U moet ook de belastingdienst op de hoogte brengen van uw nieuwe situatie. U moet ook uw elektriciteitsleverancier kiezen. U vindt veel antwoorden op uw vragen in onze fiche Waar moet u uw administratieve formaliteiten doen?

Weer Annecy

Météo à AnnecyAls u het weer in Annecy voor de komende dagen kent, kunt u uw weekend voorbereiden, plannen hoe u zich moet kleden en ook uw boodschappen plannen op dagen met slecht weer.

Afval

Déchets AnnecyOnze samenleving produceert steeds meer huishoudelijk afval. Gelukkig heeft Groot Annecy een inzamelingssysteem ontwikkeld waarbij u uw afval moet sorteren. Daarnaast zijn er in de agglomeratie veel inzamelcentra waar u uw grofvuil of groenafval kwijt kunt. Het is belangrijk dat u weet waar u uw afval kwijt kunt om het milieu en de recycling te respecteren.

Taxi’s en VTC’s

Taxis VTC AnnecyAls u snel naar het station moet of bij slecht weer naar huis moet, moet u een taxi vinden om op uw bestemming te komen. VTC-diensten kunnen ook worden gebruikt voor reizen naar de internationale luchthaven van Genève. De luchthaven Annecy-Meythet biedt zowel toeristische als zakelijke vluchten aan.

Winkels open op zondag

Commerces ouverts le dimanche à AnnecyVeel winkels zijn op zondag gesloten, maar niet allemaal. Zo is het ook mogelijk om te gaan winkelen, te gaan zwemmen in de zwembaden. Zondag is ook de dag van de markten en de vlooienmarkt. Weet u wat er op zondag te doen is in Annecy?

Culturele voorzieningen

Pathé AnnecyDe stad Annecy biedt een groot aantalculturele voorzieningen om u te vermaken met kwaliteitsvoorstellingen. Er worden regelmatig tentoonstellingen gehouden. En de bioscopen bieden een gevarieerd programma, waaronder films van auteurs.

Waar kunt u trouwen in Annecy?

De regioAbbaye de Talloiresheeft vele prachtige locaties om een geslaagde bruiloft te organiseren. Maar omdat het moeilijkste is om een keuze te maken, stellen wij 5 uitzonderlijke locaties voor een huwelijk in Annecy voor.

Een loodgieter inschakelen

Plombier AnnecyWaterschade is snel gebeurd, misschien moet u uw doucheruimte of keuken veranderen of verbeteren. Ook voor de installatie van een nieuw apparaat is het raadzaam een goede loodgieter in Annecy te bellen.

Bibliotheken en mediatheken

Bibliothèque de Bonlieu à AnnecyDe stad Annecy heeft 10 bibliotheken en mediatheken om iedereen toegang tot lezen te bieden. Het literaire aanbod wordt verrijkt door regelmatig nieuwe boeken die de collecties verrijken.

Meubelopslag

Garde-meuble à AnnecyIn Annecy hebben woningen niet altijd genoeg ruimte om al uw spullen op te slaan, dus gebruikmaken van de diensten van een opslagplaats kan een praktische tijdelijke oplossing zijn. Ons advies om de juiste keuze te maken op basis van uw opslagbehoeften.

Opslag van bagage

Consigne à bagages AnnecyAls u moet wachten op uw accommodatie wanneer u aankomt voor uw vakantie, of als u de stad op één dag bezoekt, geven wij advies over het vinden van bagagekluizen en lockers.

Glasvezel

Fibre optique à AnnecyJe hebt geluk, een groot deel van de stad biedt zeer snel internet met de inzet van glasvezel. Wij vertellen u hoe u kunt aansluiten op glasvezel en welke randgebieden geleidelijk worden gedekt.

Luchtvervuiling: welke houding moet je aannemen?

Pollution de l'air à AnnecyHet bekken van Annecy wordt regelmatig getroffen door luchtvervuiling door fijnstof. In geval van een verontreinigingspiek gelden er verkeersbeperkingen, met behulp van de sticker Crit’Air. Op individueel niveau zijn praktische adviezen nuttig om met deze situatie om te gaan.

Bouwen van een zwembad

Construire une piscine à AnnecyDoor de opwarming van de aarde nemen de verzoeken om een kostenraming voor de bouw van een zwembad aanzienlijk toe. Wij tonen u de verschillende soorten zwembaden en de verplichte veiligheidsnormen die in acht moeten worden genomen bij de bouw van uw zwembad in Annecy. U kunt ook kiezen voor de installatie van een windmolen op het dak van uw huis om de elektriciteitskosten voor uw toekomstige zwembad te verlagen.

Verminder uw mentale belasting

Réduire charge mentale AnnecyDoor te kiezen voor vestiging in Annecy, profiteert u van een prachtige leefomgeving en heeft u toegang tot talrijke arbeidsmogelijkheden. Dit is een gelegenheid om goede voornemens te maken, zoals het opnieuw in evenwicht brengen van uw huishoudelijke taken en het onderhoud van uw huis als koppel. Zo vermindert u de mentale belasting die tot stress kan leiden.