Steden in de Haute-Savoie

De Haute-Savoie heeft enkele zeer mooie kleine dorpjes, maar ook enkele grote steden. U vindt hier alle praktische informatie als u tijdens uw vakantie de 10 dichtstbevolkte steden van het departement wilt bezoeken.

Annemasse

Annemasse is de op één na dichtstbevolkte stad van het departement en grenst aan Zwitserland. Vanuit Annemasse kunt u de Mont Salève bereiken met een kabelbaan. Het ligt op 45 kilometer van de stad Annecy. Vanuit Annemasse kunt u de vallei van de Arve ontdekken.

Annemasse

Rumilly

Dit stadje ligt op 20 kilometer van Annecy. Het bedrijf Téfal is gevestigd in Rumilly en in een fabriekswinkel kunt u goede zaken doen met de producten van het merk. Wij raden u aan gebruik te maken van zijn grote kartcircuit.

Rumilly

Chamonix

Deze wereldberoemde stad, die wordt beschouwd als de hoofdstad vanhet alpinisme, ligt aan de voet van de hoogste top van Europa: de Mont Blanc. In de winter is Chamonix een paradijs voor skiërs, maar het hele jaar door zijn er vele uitzonderlijke bezienswaardigheden: de ijszee, de Mont Blanc-tram, het meer van de Blanc en de Aiguille du Midi.

Chamonix

Evian-les-Bains

Dit mooie kuuroord ligt in het noorden van het departement. De stadEvian is wereldberoemd om zijn mineraalwater. De golfbaan biedt elk jaar een van de belangrijkste evenementen van het internationale damescircuit: het Evian Championship. De voetgangerszone biedt een aangename wandeling.

Evian-les-Bains

Thonon-les-Bains

De stad Thonon-les-Bains, gelegen net voor Evian, is ook een kuuroord dat het gelijknamige water produceert. Via fonteinen kunnen bezoekers enkele flessen van dit mineraalwater vullen. Een aanrader is een bezoek aan zijn haven, die op het meer van Genève verbindingen biedt met de Zwitserse stad Lausanne.

Thonon-les-Bains

Cluses

Vanuit het stadje Cluses kunt u de weg naar Chamonix nemen om het Mont Blanc-massief te ontdekken. Het is ook het vertrekpunt om het prachtige skigebied van Flaine te bereiken. Cluses is ook de hoofdstad van de Franse schroefindustrie.

Cluses

Gaillard

De stad Gaillard, gelegen tussen Annemasse en Saint Julien, grenst aan Genève en veel van zijn inwoners werken in Zwitserland.

Gaillard

La Roche-sur-Foron

Het middeleeuwse stadje La Roche-sur-Foron ligt op 20 kilometer van Annecy en Genève. U kunt de Tour des Contes de Genève bezoeken en de vele gemarkeerde wandelroutes in de omgeving bewandelen.

La Roche-sur-Foron

Megève

Dit typische stadje in de Haute-Savoie, gelegen in de Mont Blanc, is een van de symbolen van de Franse luxe. In Megève worden het hele jaar door talrijke culturele en sportieve activiteiten georganiseerd.

Megève

Passy

De gemeente Passy heeft een wintersportplaats genaamd Plaine-Joux. Het ligt in het kanton Saint-Gervais-les-Bains, op ruim 2.880 meter hoogte.

Passy

Sallanches

De stad Sallanches is de laatste grote plaats voor de toegang tot de weg naar Chamonix die, met de Mont Blanc-tunnel, toegang geeft tot Italië. Deze stad is het hoofdkantoor van de skifabrikant Dynastar.

Sallanches

Bonneville

De stad Bonneville, gelegen op ongeveer 20 km van Annecy, is de thuisbasis van vele bedrijven zoals Somfy en Bosch. U kunt er historische monumenten bezoeken zoals het Château de Bonneville, het Château de Tour en het Château de Cormand.

Bonneville

Saint Julien-en-Genevois

De aan Zwitserland grenzende stad Saint-Julien-en-Genevois is een toegangspoort tot Genève. De scouts hebben een gemengde groep die “Saint Pierre et Paul en Genevois” heet.

Saint-Julien-en Genevois

Savoie

Chambéry

De hoofdstad van de Savoie is een stad met een grote historische rijkdom. Chambéry was de hoofdstad van de soevereine staat Savoie. Het is de thuisbasis van de universiteit van Savoie-Mont-Blanc. Veel wandelingen zijn mogelijk in het Bauges-massief en het Chartreuse-massief.

Aix-les-Bains

Het kuuroordAix-les-Bains ligt aan de oevers van het meer van Bourget, het grootste meer van Frankrijk. Het heeft veel culturele activiteiten zoals het Musilac Festival. Door vanaf de haven de boot te nemen, kunt u de Koninklijke Abdij van Haute-Combe bezoeken.

Aix-les-Bains Savoie
Aix-les-Bains