Waterparken in de Haute-Savoie

Om tijdens uw vakantie in Annecy een leuke dag door te brengen, stellen wij u een bezoek aan de verschillende waterparken in de Haute-Savoie voor. Trek uw zwemkleding aan!

Vitam in Neydens

Vitam Parc à Neydens Haute-SavoieDit bekende waterpark ligt in de buurt van Saint-Julien-en-Genevois, op 20 minuten van Annecy. Je kunt er het hele jaar door zwemmen dankzij de tot 33°C verwarmde zwembaden. Het overdekte gedeelte omvat een zwembad van 25 meter, een rond balneobad van 500 m² dat zich buiten uitstrekt en 5 reuzenglijbanen ingedeeld volgens moeilijkheidsgraad.

Tijdens de zomermaanden breidt het buitengedeelte zich uit met nog eens 4 maxiglijbanen, een lagunezwembad, groene zones met ligstoelen en een restaurantaanbod.Adres: 500 route des Envignes 74160 Neydens.

De Aquariaz in Avoriaz

Aquariaz à Avoriaz Haute-SavoieDit grote waterpark in de bergen ligt in de badplaatsAvoriaz. Het centrale zwembad omvat een rivier met waterspelen en bubbelbaden, een zwembad en een bad met een klimmuur. Met de Sidewinder kunt u in een boei op een meer dan 10 m hoge halfpipe glijden.

Voor de kleintjes is er een leuke waterboom met waterpistolen, geisers en een emmer die tientallen liters water uitstort. In een groot pierenbad kunnen kinderen kennismaken met het vloeibare element.

Adres: 142 Route des Rennes, 74110 Morzine.

Waterpark Aravis

Espace aquatique de la Clusaz Haute-SavoieDit waterpark ligt in de badplaats La Clusaz. Het heeft een pierenbad voor de kleintjes, een binnenzwembad, een jacuzzi, een sauna, een buitenzwembad, een hammam, een solarium en een fitnesscentrum. Aquabike-, zwem-, aquagym- en babyzwemlessen zijn beschikbaar.

U kunt het prachtige uitzicht op het Aravis-gebergte bewonderen terwijl u midden in de winter buiten zwemt.

Adres: 434 Route de la Piscine, 74220 La Clusaz.

Watercentrum Megève

Espace balnéoforme de Megève Haute-SavoieIn het beroemde skioord Megève beschikt dit aquacentrum over heel wat kwaliteitsvoorzieningen. Overdekte zwembaden waarin u vooruitgang kunt boeken bij het zwemmen, maar ook plezier kunt maken in het water. Kinderen kunnen spelen in het buitenbad en in de overdekte waterspeelplaats.

In het Olympisch buitenbad kunnen grote internationale wedstrijden worden gehouden. De waterspeeltuin buiten zal de zintuigen van de kleintjes prikkelen. De Pentaglisse is ook een grote, snelle glijbaan met drie banen. De balneoform is een aangrenzende wellnessruimte met een zwembad van 675 m² met een tegenstroomrivier, ontspanningsnissen, sauna’s en een hammam.

Adres: 247 Route du Palais des Sports, 74120 Megève.

Richard Bozon Watercentrum in Chamonix

Centre aquatique Richard Bozon à ChamonixDit aquacentrum in de beroemde stad Chamonix biedt een breed scala aan sportactiviteiten. De overdekte ruimten omvatten zwembaden, een jacuzzi en talrijke glijbanen. De buitenfaciliteiten, die begin juli zijn geopend, omvatten een 50 m bad, een plezierbad, een peuterbad met spelletjes voor kinderen en een Pentaglisse met drie glijbanen.

Bovendien kunt u er tennissen, squashen en schaatsen. U kunt ontspannen in de aangrenzende fitnessruimte.

Adres: 214 avenue de la Plage, 74400 Chamonix.

Aquaparc de Bouveret

Aquaparc du Bouveret SuisseDit Zwitserse waterpark ligt in het kanton Wallis, op 20 minuten rijden vanEvian-les-Bains. Jonge kinderen kunnen genieten van het piratenschip, de Lazy River, het golfslagbad en de Splashlagoon (een waterkasteel). Oudere kinderen kunnen een ritje maken in de Le Raft en de Jump.

De dappersten kunnen de Booster Loop proberen. Na een val van 21 meter worden de zwemmers meegenomen in een lus die een snelheid van 85 km/u haalt. Verjaardagsfeestjes kunnen ter plaatse worden georganiseerd. Het park beschikt over verschillende horecagelegenheden.Adres: route de la Plage, 1897 Bouveret, Zwitserland.