De Grandes Médiévales van Andilly

Als u eind mei, begin juni in de regio Annecy bent, kunt u 700 jaar terug in de tijd gaan en kennismaken met druïden, ridders, Vikingen, jonkvrouwen en kasteel belegeringen, het is allemaal en nog veel meer bij de Grandes Médiévales d’Andilly.

Een groots middeleeuws festival

Les Grandes Médiévales d'AndillyIn een prachtig bos van 15 hectare wordt u volledig ondergedompeld in de Middeleeuwen. Met 500 artiesten, 1000 figuranten en 15 uur voorstellingen per dag, het mooiste middeleeuwse festival van Europa. Woon steekspelen, zwaardgevechten, valkerijshows, historische dansen en muziek, magie, grote jongleurs en nog veel meer moois bij.

Het is interessant om het leven van een middeleeuws militair kamp te zien, het werk van ambachtslieden aan leer, metaal en glas te observeren. Voor de fijnproevers zijn er vele tavernes, kraampjes en herbergen geopend om van een feestmaal te genieten en de smaken van het verleden te ontdekken. De boerderijdieren zullen de kleinsten in verrukking brengen. De Grandes Médiévales d’Andilly presenteren ook nachtelijke evenementen, unieke momenten met de magie van vuur en ontmoetingen.

De Grandes Médiévales voor kinderen

Jongleur aux Grandes Médiévales d'AndillyEr zijn verschillende activiteiten speciaal ontworpen om kinderen het leven in de tijd van de ridders in harnas te laten ontdekken. Het dagelijkse leven van een dorp in die tijd is spannend voor de allerkleinsten omdat ze kunnen interageren met de gekostumeerde figuren.

  • Het dorp van de loupioten met hun houten spelen
  • De mini steekspelen voor de wolven
  • De houtwerkplaats om zwaarden en mooie toverstokken te maken
  • Workshops in het ambachtsdorp om te leren: pottenbakken, houtsnijden, steenhouwen en naaien
  • Het diploma van de kleine ridder met een medaille

Praktisch advies om naar de Grandes Médiévales te gaan

Met de auto

– Vanuit Annecy / Chambéry: A41 afslag 18 Cruseilles. Vanuit Annecy duurt het ongeveer dertig minuten om de Grandes Médiévales d’Andilly te bereiken – Vanuit Genève / Bourg en Bresse / Lyon: A41 Noord afrit 19 Copponex.3 Volg vervolgens de borden bij de afritten van de snelweg.

Er zijn grote parkeerplaatsen op de velden en pendelbussen brengen u naar de middeleeuwse site. U moet een dag uittrekken om optimaal van de verschillende voorstellingen te kunnen genieten.

Met de bus

Lijn Frossard vanuit Annecy (station) en Genève (station Cornavin): halte Jussy d’Andilly.

Met de TGV

Rechtstreekse lijn vanuit Parijs: stations Annecy en Genève Cornavin op 15 minuten met de auto.

Toegang voor personen met beperkte mobiliteit

Aangepaste uitrusting voor verplaatsingen op oneffen terrein is gratis beschikbaar: 3 nordic sledes en 3 joëlettes.

Prijzen

De prijzen variëren naargelang de data en het tijdstip van de reservering.

Vorige edities

De editie van 2022

Op 4, 5, 6, 11 en 12 juni 2022 is deeditie 2022 van de Grandes Médiévales terug voor een duik in de wereld van ridders en prinsessen in Andilly in de Haute-Savoie.

De editie van 2021

De organisatoren maakten op 22 maart 2021 bekend dat de editie 2021 van de Grandes Médiévales d’Andilly niet doorgaat vanwege de gezondheidscrisis. Net als voor de editie van 2020 werd deze beslissing tot afgelasting genomen om de gezondheid van het publiek en van vele artiesten en figuranten van dit grote volksfeest te vrijwaren.

Teaser van de editie 2018 van de Grandes Médiévales d’Andilly in de Haute-Savoie