Bezoek Genève in één dag

Tijdens uw vakantie in Annecy kunt u de grens oversteken naar Zwitserland en met name de prachtige stad Genève. Op minder dan 30 minuten van Annecy bent u er. Ontdek onze gids om Genève in één dag te bezoeken.

De stad Genève ligt aan de oevers van het meer van Genève op de grens met de Franse stad Annemasse. Het is een van de vijf rijkste steden ter wereld. Wij bieden u onze gids voor wat te zien en te doen in een eendaags bezoek tijdens uw vakantie.

De Jet d’Eau van Genève

Sinds 1891 is dit het grote symbool van de stad. In het begin werd deze waterstraal gebruikt als veiligheidsafvoer voor de waterwerken van de stad. Hij was slechts 30 meter lang. In de jaren 1950 werd de waterstraal verlengd tot een hoogte van 140 meter. 500 liter water per seconde wordt met 200 km/u voortgestuwd. Op elk moment vormt 7 ton water deze kolossale straal. Hij bevindt zich op de steiger van Eaux-Vives, en wij raden u aan te profiteren van de straal die hij produceert als het erg warm is.

De waterstraal van Genève

De oude binnenstad van Genève

De Oude Stad van Genève is gemakkelijk te voet te bezoeken. De historische site bevat vele monumenten die aan te bevelen zijn om de geschiedenis van de stad Genève te begrijpen:

 • De muur van de hervormers,
 • De promenade de la Treille,
 • Het huis Tavel: omgebouwd tot museum, het is het oudste huis van de stad,
 • De Place du Bourg-de-Four: u kunt genieten van de restaurants en cafés terwijl u de gevel van het Museum voor Kunst en Geschiedenis bewondert. Om de kathedraal te bereiken, moet u de verborgen doorgang van de Degrés de Poules nemen,
 • de Saint-Pierre kathedraal en de Macchabees kapel,
 • Het Park van de Bastions,
 • het college van Calvijn dat dateert uit de 16e eeuw,
 • De Molard Toren: gelegen aan de rand van de oude stad, dateert uit 1591 met een wapenschild dat verbonden is met de geschiedenis van Genève en een prachtige klok.

Boek een wandeling door de stad

Een ongebruikelijk foto-idee: Fotografeer de vreemde straatnaamborden zoals Rue de la Croix d’Or, Rue du Purgatoire en Rue de Toutes Âmes.

De muur van de hervormers

De Sint-Pieterskathedraal in Genève

Dit katholieke godshuis werd in 1535 protestants. Het is nu samen met de Jet d’Eau een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Genève. De protestantse cultus, geïnspireerd door Calvijn, voorzag in zeer kale kerken, waarbij alle vormen van ornament en weelde werden verwijderd.

Om uw bezoek aan het gebouw compleet te maken, kunt u de 157 treden van de torens beklimmen om een prachtig uitzicht over de stad te ontdekken. De aangrenzende kapel zal u verrassen met haar rijke decoratie. In de kelder, ten slotte, presenteert de archeologische site de fundamenten van de oude kathedraal. Als u de geschiedenis van het protestantisme wilt begrijpen, vindt u vlakbij in het Mallet House het Internationaal Museum van de Reformatie.

Het bastionpark

Het Bastionspark is een aangename plek die wordt bezocht door wandelaars en studenten vanwege de nabijheid van de universiteit. Het is een gelegenheid voor een schaduwrijke wandeling. U kunt er bewonderen: de Muur van de Hervormers, die werd gebouwd ter ere van de grote predikers van de Reformatie. Op een speelse manier kunt u de zes reuzenschaakborden volgen of spelletjes spelen. Elk jaar wordt in dit park het muziekfestival gehouden.

De Treillewandeling

Deze zeer aangename promenade bij de oude binnenstad van Genève en het stadhuis is de oudste van de stad, u kunt er plaatsnemen op de langste bank ter wereld. Hij is gemaakt van hout en is 120 meter lang. U vindt er ook wat de plaatselijke bevolking de “officiële kastanjeboom” noemt. De bloei van het eerste groene blad van deze boom duidt op het begin van de lente in de stad.

Het Parc de la Grange en het Parc des Eaux-vives

Een wandeling van 10 minuten vanaf de jet d’eau brengt u naar de linkeroever op de Quai Gustave Ador. U ontdekt er twee van de mooiste parken van de stad:

 • Inhet Grange park kunt u ontdekken: de ruïnes van een oude Romeinse villa, het Théâtre de Verdure en het Orangerie park, een prachtige rozentuin. In de zomer kunt u er ook schapen ontmoeten. U kunt ook genieten van de picknickplaats en zelfs een daarvoor ingerichte barbecueplaats. Uw kinderen kunnen ook genieten van het pierenbadje en de speeltuin.
 • Het park Eaux Vives: de aanleg van de bloemperken is zeer verzorgd met grote dennenbomen, een waterval en talrijke houten bruggetjes. Om te eten heeft u het uitstekende restaurant van Eaux-Vives.

De bloemenklok en de Engelse tuin

In de Jardin Anglais bevindt zich de Bloemenklok. Dit aangelegde bouwwerk is een eerbetoon aan de Zwitserse horlogetraditie en verandert van uiterlijk naargelang de seizoenen en de inspiratie van de tuiniers. Het is een gelegenheid voor de vele toeristen om een selfie met tijdstempel te nemen.

De bloemenklok

De Jardin Anglais is een prachtige openbare tuin bij het meer van Genève. U kunt er dicht bij het reuzenrad komen en in het warme seizoen genieten van de schaduw van de bomen tijdens uw bezoek. In deze tuin staat het Nationaal Monument ter ere van de aansluiting van de stad bij Zwitserland in 1814. Dit is recenter dan u denkt. U kunt ook de Mont Blanc-brug over het meer ten noorden van het park oversteken. Op de oude muziektent worden in de zomer soms concerten gegeven.

Les Bains des Pâquis

Dit is een zeer goede plek om een moment met de plaatselijke bevolking te delen en de levensstijl van Genève te ontdekken. Om in de zomer te zwemmen, te ontbijten, te schaatsen of gewoon een kopje koffie te drinken met uitzicht op het meer, is dit de place to be. Het eten is lekker en redelijk geprijsd voor Genève. U kunt ook gebruik maken van de wateractiviteiten en massages in de zomer. In de winter maken een sauna en een hammam het ontspanningsaanbod compleet. Het is ook een gelegenheid om te genieten van een goede Zwitserse fondue tegen een betaalbare prijs.

De toegang tot deze openbare voorziening kost 2 Zwitserse frank.

Les Bains des Pâquis

Het paleis van de Verenigde Naties in Genève

Dit grote neoklassieke gebouw werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw. Het herbergt het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in Genève. Het is de zetel van intense diplomatieke activiteit op wereldniveau. Er zijn ook veel internationale organisaties aanwezig op wetenschappelijk en economisch gebied.

Om deze unieke site in Europa te ontdekken, raden wij u aan om, vanwege de toegepaste veiligheidsmaatregelen, te kiezen voor de rondleidingsformule:

 • Het bezoek van het grote Ariana Park: deze immense uitgestrektheid van groen omringt het paleis en heeft prachtige fonteinen om te ontdekken,
 • De geschiedenis van het paleis: dit bezoek stelt u in staat de geschiedenis van de plaats door de jaren heen te begrijpen,
 • De activiteiten van de VN: deze zeer educatieve rondleiding legt uit hoe de VN-instellingen in Genève werken.
 • Het gecombineerde bezoek aan het Museum van de Volkenbond: naast het Palais des Nations begrijpt u de geschiedenis van de internationale organisatie die aan de Verenigde Naties voorafging.
Palais des Nations Unies in Genève

De gebroken stoel

Dit monumentale kunstwerk staat voor het Palais des Nations en symboliseert de strijd tegen het gebruik van antipersoonsmijnen met een gebroken voet. Handicap International liet het in 1997 installeren. Deze creatie van Daniel Berset, Broken Chair, is meer dan 12 meter hoog en niet te missen.

Broken Chair van Daniel Berset

De botanische tuin van Genève

Na uw bezoek aan het Palais des Nations, bij het meer van Genève, kunt u de Botanische Tuin van Genève ontdekken. Het is een zeer goed onderhouden natuurgebied met zeer mooie kassen. In deze kassen kunt u de vegetatie van verschillende klimaten bekijken: woestijn, gematigd en tropisch. Liefhebbers van de Japanse cultuur mogen de zeer mooie kleine Japanse tuin niet missen. Wij raden dit bezoek aan voor het hele gezin, en de toegang is gratis.

Grote musea en bezoeken in Genève

Een grote keuze aan musea laat de bezoeker toe een keuze te maken naargelang zijn interesses:

 • Het Ariana Museum: laat u de technieken van de creatie van keramiek ontdekken. Bovendien is de zeer mooie architectuur van de plaats een bezoek waard.
 • Het Museum voor Kunst en Geschiedenis: dit grote museum bevindt zich in de oude stad, en de permanente tentoonstelling is gratis.
 • CERN: de tentoonstelling Universe of Particles geeft inzicht in het werk van internationale onderzoekers op het gebied van elementaire deeltjes. De locatie ligt buiten Genève, op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland. U kunt er ook de tentoonstelling Microcosm ontdekken. Het bezoek is gratis.
 • Deorthodoxe kerk van Genève: dit religieuze gebouw is geen museum, maar zijn typische architectuur is een bezoek waard om de orthodoxe religie te begrijpen.
 • Het Patek Philippe Museum: de reputatie van de kwaliteit van de Zwitserse horlogerie is wereldwijd. Een bezoek aan het museum van dit beroemde merk is een gelegenheid om zeer luxueuze modellen te zien die al eeuwenlang door de fabriek worden geproduceerd. U kunt er objecten in miniatuur-emaille beschildering waarderen, wat een specialiteit van Genève is.
De orthodoxe kerk

Cruises en bootverhuur op het meer van Genève

Net als bij het meer van Annecy biedt het meer van Genève toeristische cruises aan waarmee u de oevers van het meer kunt ontdekken terwijl u uitrust of dineert. Er worden verschillende formules voorgesteld: een cruise met lunch of diner, een bezoek aan de oevers van Genève, een langere cruise om Nyon en Lausanne te bezoeken. Wat het meer van Annecy betreft, is het ook mogelijk om een boot te huren om het gebied in uw eigen tempo te bezoeken.

Boek een cruise op het meer van Genève

Cruise op het meer van Genève

De internationale motorshow van Genève

Als u in maart Genève bezoekt, raden wij u aan het Autosalon te bezoeken. Het is dé gelegenheid om de nieuwste noviteiten en concept cars van ‘s werelds grootste merken te zien. Vanwege de hoge koopkracht van de Zwitserse clientèle zijn de meest prestigieuze merken aanwezig:Bugatti, Roll Royce, Ferrari en Lamborghini.

De show wordt gehouden in het Palexpo bij de internationale luchthaven van Genève

International Motor Show

De Genève Pass: een goede manier om geld te besparen

Zoals in elke grote hoofdstad kunt u een pas kopen om gratis toegang en korting op veel activiteiten te krijgen:

 • Rondleidingen per trein, bus of te voet,
 • Bepaalde cruises,
 • Gratis toegang tot alle musea,
 • Gratis gebruik van het openbaar vervoer in Genève.

Ontvang mijn Genève Pass

Deze pas is beschikbaar voor één, twee of drie opeenvolgende dagen.