Le Semnoz

De Semnoz is een berg in de regio Annecy die zich over 16 km uitstrekt tussen Annecy, de Col de Leschaux, Alby-sur-Chéran en Saint-Jorioz. Op de top wordt u een uitzonderlijk uitzicht geboden, van de Mont Blanc tot het Massif des Ecrins, langs het Lac du Bourget in Aix les Bains. Zowel in de zomer als in de winter is de Semnoz echt de lievelingsberg van de inwoners van Annecy.

De favoriete berg van de inwoners van Annecy

Le Semnoz AnnecyDeze grote berg bereikt een hoogtepunt van 1.699 meter en is 15 kilometer lang. Hij begint in de uitlopers van Saint Jorioz en eindigt boven de stad Annecy bij de Basilique de la Visitation. De top van Semnoz is een groot plateau dat op 20 minuten rijden van Annecy ligt. U kunt er de Tournette, de Bauges en bij goed weer vooral de Mont-Blanc bewonderen. Twee hotel-restaurants op de top bieden uitstekende lokale specialiteiten zoals rabarbertaart en fondue aux cêpes. U kunt ook slapen in ongewone accommodatie, iglo’s!

In de winter verwelkomt het massief van Semnoz de inwoners van Annecy en vakantiegangers met zijn ski- en langlaufgebied met tientallen kilometers pistes. U kunt er ook snowboarden, monoskiën of zelfs sleeën dankzij de rodelbaan die in het hart van het station is aangelegd. Het restaurant op de top biedt een uitstekende Savoyaardse keuken. Een aanrader is de eekhoorntjesbroodfondue en de huisgemaakte rubarbertaart.

De zomer is niet zonder belangstelling, want het massief biedt prachtige wandelingen en trektochten te voet of met de mountainbike te midden van de bergweiden, paragliders en dieren. Het massief wordt vooral gewaardeerd door mountainbikeliefhebbers met zijn talrijke gemarkeerde routes. Er is ook een zomerrodelbaan, die u een goed gevoel geeft.

Les Puisots

Les Puisots au SemnozDoor vanuit Annecy de weg naar de top van Semnoz te nemen. Na ongeveer 10 minuten rijden komt u bij een grote open plek aan uw linkerhand: Les Puisots. U kunt parkeren langs de weg of op de parkeerplaats aan de linkerkant. De gebouwen komen overeen met het zomerkamp Puisots, dat elk jaar vele kinderen ontvangt om een paar dagen in de bergen te genieten.

U kunt er ook picknicken aan de houten tafels. Boven op de weide kunt u het pad volgen om de fauna en flora van de Alpen te ontdekken. In de winter worden de Puisots een grote rodelbaan.

Zomeractiviteiten in Semnoz

Le Semnoz Luge d'étéHet zomerresort biedt de bezoekers vele activiteiten: rodelbaan, deval’kartbaan, minikartcircuit voor de allerkleinsten, rolschaatsen over de pistes en natuurlijk vele fietstochten en wandelingen. Liefhebbers van paragliding kunnen ook opstijgen vanaf de top. De Semnoz is een berg voor gezinnen en er zijn vele bewegwijzerde wandelingen om de fauna en flora van de noordelijke Alpen te ontdekken.

Twee keer per dag, op dinsdag en donderdag, zijn er begeleide wandelingen. Het vertrek ‘s ochtends is om 9.45 uur voor de centrale kassa en de wandeling duurt ongeveer 3 uur. De middagtocht wordt ondersteund door een Telemix-lift en duurt twee uur. Elke groep van 15 personen volgt het houthakkerspad tot aan de Grands Chalets. De gids ontmoet de dieren en geeft uitleg over het ecosysteem van het bos. U kunt gebruik maken van de gratis pendelbus naar de Semnoz. De prijs van deze educatieve wandelingen is 10 € voor volwassenen en 8 € voor jongeren onder de 16 jaar.

Alle informatie over de Semnoz vindt u op de officiële website van het skioord: www.semnoz.fr

Skiën in Semnoz

Ski alpin au SemnozHet skigebied beschikt over 18 skipistes voor afdalingen, 9 langlaufpistes, evenals talrijke sneeuwschoenroutes en een rodelbaan. U vindt er ook een skischool en winkels: hotels, restaurants, bars, materiaalverhuur.

Meer informatie : Het skigebied van Semnoz

Prachtige video van Semnoz onder de sneeuw gefilmd door een drone

<

Foto van de Semnoz

Foto van de Semnoz gezien vanaf het strand van Albigny in Annecy.Semnoz vu depuis plage d'Albigny