Festival van het meer van Annecy

Zoals elk jaar vindt het meest verwachte evenement van het bekken van Annecy plaats op de eerste zaterdag van augustus en biedt het opnieuw een van de mooiste vuurwerkshows ter wereld. Ontdek alle informatie om niets te missen van het festival van het meer van Annecy.

Een grandioze vuurwerkshow tussen meer en bergen

Fête du Lac d'AnnecyMet meer dan 200.000 toeschouwers die elk jaar worden verwacht, is het Festival van het meer van Annecy het belangrijkste evenement van het jaar in Annecy en biedt het een kleurrijke vuurwerkshow op het water, maar ook in de lucht. Deze show is een van de mooiste en langste ter wereld, een show die live te beleven is op de eerste zaterdag van augustus aan de oevers van het meer van Annecy, meer bepaald op de Pâquier in de baai vanAlbigny. Natuurlijk is het niet verplicht om een betalend ticket te nemen om van de show te genieten, want het vuurwerk is zichtbaar in de hele agglomeratie. Maar door zo dicht mogelijk bij te zijn, kunt u genieten van wat in de verte niet zichtbaar is, en ook van de soundtrack van de show.

Dit jaar is gekozen voor een nieuw thema en de show wordt afgevuurd vanaf vlotten die over een lengte van vijfhonderd meter in de baai van Albigny verspreid liggen. Waterstralen, projectoren en waterfonteinen begeleiden het vuurwerk. Elk jaar vertrouwt de stad Annecy de voorbereiding van deze show toe aan een gerenommeerde vuurwerkfabrikant.

Een festival ter ere van Napoleon III

Nuit lacustre Annecy Napoléon III Impératrice Eugénie 1860Van 29 tot 31 augustus 1860 zijn keizer Napoleon III en keizerin Eugenie in Annecy uitgenodigd om de aansluiting van Savoye bij Frankrijk te vieren. Bij deze gelegenheid organiseert de stad een meerfeest om de vorsten waardig te ontvangen.

Na verloop van tijd wordt het meerfeest elk jaar in augustus in Annecy gevierd. Dit is de oorsprong van het meerfeest, dat geleidelijk is veranderd in een majestueuze vuurwerkshow.

Hoe het meerfeest te zien

Om deze magische show te zien, hebt u twee keuzes: tickets kopen om zo dicht mogelijk bij het vuurwerk te zijn, of informeren naar gratis plaatsen om toch van het meerfestival te genieten.

Koop uw tickets

Zoals je op de kaart hieronder kunt zien, zijn er veel betaalmogelijkheden om de show op de dag zelf te bekijken. Van de stands op de Esplanade du Pâquier, tot de omliggende stranden of het Keizerlijk Paleispark, toeschouwers kunnen kiezen uit verschillende prijsklassen. De prijzen variëren van 3 euro voor een zitplaats op het strand van Marquisats tot 38 euro voor een zitplaats op de tribune op de Esplanade du Pâquier.

Om uw plaats voor het Festival van het meer van Annecy te reserveren, kunt u dus rechtstreeks naar het centrum Bonlieu Scène Nationale naast de Pâquier gaan. Het is ook mogelijk om vanaf 25 mei online te reserveren en te betalen op de website van de stad Annecy.

Geniet gratis van de voorstelling

U kunt van de voorstelling genieten zonder te betalen. Natuurlijk kan het zijn dat u verder van het vuurwerk afstaat. Maar omdat de raketten op verschillende hoogten worden afgevuurd, waarbij de grootste raketten erg hoog gaan, kunt u toch van de show genieten en een van de mooiste vuurwerkshows van Europa zien.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Kom met de boot en kom dicht bij de vaarvrije zone.
 • Laat u uitnodigen door Annéciens die een balkon met uitzicht op het meer hebben
 • Ga naar de Visitation esplanade die uitkijkt over de baai van Annecy
 • Zoek plaatsen onderaan de Veyrier berg zonder begroeiing met uitzicht op Annecy.

Praktische informatie

 • Tijden: van 21.45 tot 23.00 uur.
 • De deuren gaan om 20.00 uur open.
 • De stad behoudt zich het recht voor om de volgorde, het tijdstip en de duur van de show te wijzigen.
 • De show begint op het geplande tijdstip. Bij vertraging zijn toeschouwers met genummerde plaatsen niet verzekerd van een zitplaats. Laatkomers kunnen worden geplaatst waar nog plaats is.
 • Kinderen onder de 4 jaar mogen geen genummerde plaats innemen en moeten bij een volwassene op schoot zitten.
 • Om veiligheidsredenen zijn glazen flessen en dieren niet toegestaan in het Lake Festival-gebied.
 • Als het weer het niet toelaat om de show goed te laten verlopen, kan de stad Annecy de show annuleren. De afgelasting wordt nooit voor 20.00 uur uitgesproken.
 • De show wordt niet uitgesteld in geval van afgelasting.

Plattegrond

Plan des places de la fête du lac 2017
Lake festival seating plan

Ticketprijzen

Prix des places de la fête du lac 2017
Lake Festival ticketprijzen

Video van het laatste boeket van 2019

Vorige edities

De editie van 2022

fête du lac Annecy affiche 2022Na 2 jaar te zijn geannuleerd vanwege de gezondheidscrisis, maakte het Lake Festival zijn comeback in Annecy. De vuurwerkshow vond plaats op 6 augustus 2022. Voor het Fête du Lac 2022 stonden veel nieuwigheden op het programma, waaronder het gebruik van meer dan 300 drones die voorafgaand aan het vuurwerk door de lucht vlogen. Zij illustreerden het ontstaan van het meer van Annecy.

Het budget voor deze nieuwe editie bedroeg 1,2 miljoen euro. Wat de spin-offs betreft, die werden geraamd op 1 miljoen euro.

De editie van 2021

feu artifice fête du lac depuis le VeyrierHet Festival van het meer van Annecy zou plaatsvinden op de eerste zaterdag van augustus, dus op 7 augustus 2021 van 21.45 tot 23.00 uur, met opening van de deuren om 19.00 uur. Vanwege de gezondheidscrisis in verband met het coronavirus is het Lake Festival 2021 geannuleerd.

Een collectief “Minder auto’s, meer fietsen in Annecy” van Greenpeace Annecy wilde de editie 2021 van het Lake Festival vervangen door een dag gereserveerd voor fietsen rond het meer van Annecy.

Lees meer : Annecy’s Fête du Lac 2021 geannuleerd.

De editie van 2020

feu artifice fête du lac depuis le VeyrierDoor de gezondheidscrisis in verband met het coronavirus is het Fête du Lac 2020 geannuleerd. De editie 2020 moest de 90e verjaardag van dit magische vuur vieren. De vuurwerkfabrikant die dit jaar door de stad Annecy werd gekozen, was de Franse groep Brezac, met drie andere grote pyrotechnici die de show leiden. Dat zijn Mark Kelsall, Martin Hildeberg en Pavlos Nanos. Zij hebben de vier basiselementen opgenomen: de vreugde van lucht, de woede van vuur, de nostalgie van aarde en de sereniteit van water.

Meer info: Meer van Annecy Festival 2020

De editie van 2019

Affiche Fête du Lac Annecy 2019Op 3 augustus 2019 werd het vuurwerk voor het festival van het meer van Annecy afgestoken door de Italiaanse vuurwerkfabrikant Parente Fireworks, gevestigd in Melara. Het gekozen thema was “Dreaming the sky”. De show duurde ruim 70 minuten.

De baai van Albigny werd bijzonder goed benut, vooral over de hele lengte. Er waren prachtige lichtfonteinen te bewonderen.

Er zij op gewezen dat de geselecteerde vuurwerkfabrikant reeds de edities 2011, 2012, 2014 en 2015 van het meerfestival had geproduceerd.

De editie van 2018

Affiche Fête du Lac Annecy 2018In 2018 werd gekozen voor de show “Around the Earth”, voorgesteld door Pyroemotions en Acqua Viva Production voor de soundtrack. Het hoofdthema was het volgen van de inwijdingsreis van een vader en zijn dochter zoals in een boek van Jules Verne.

De Italiaanse vuurwerkontwerper, Andrea Scarpato, staat bekend om zijn succesvolle synchronisatie van de verschillende soorten vuurwerk.

Hij gebruikte 6 ton kruit, afgestoken vanaf 60 pontons, die een 600 m lang podium vormden met 60 schijnwerpers om de verlichting te garanderen.

De editie van 2017

Affiche de la fête du lac d'Annecy 2017In 2017 werd gekozen voor het thema van de Vuurdans. Het Portugese vuurwerkbedrijf Grupo Luso Pirotecnia stond in voor de vuurwerkshow.

Water, aarde, vuur en lucht waren de vier assen van de show, met een scenografie die gebruik maakte van driedimensionale effecten, wat een belangrijke vernieuwing was. Het vuurwerk deed denken aan dans, als een vorm van choreografie.

De middelen waren belangrijk met 141 afvuurposities op het meer met een cirkelvormig effect, 360°.