De beste foodtrucks in Annecy

Sinds enige tijd zijn foodtrucks een nieuwe manier van eten. Het groeiende succes ervan trekt een breed scala aan klanten aan. Wij bieden u een selectie van de beste food trucks in Annecy.

Waarom is de foodtruck zo trendy?

In bijna alle wijken van Annecy hebben zich foodtrucks gevestigd op openbare terreinen, in de buurt van markten of naast bedrijventerreinen. Dit concept van een mobiel restaurant vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten, met een keuken in een vrachtwagen die erop uittrekt om zijn publiek te ontmoeten op plaatsen die klanten kunnen aantrekken. De consument geniet van zijn of haar maaltijd tijdens een wandeling of op de bankjes van de vele parken in de stad. Dit concept is zeer succesvol omdat het ver afstaat van de oude traditionele frietkramen die slechts één of twee identieke gerechten op hun menu hadden staan.

De aangeboden gerechten hebben vaak een thema: Italiaans, Bretoens, Mexicaans, Thais, Vietnamees en natuurlijk Frans. Elke foodtruck is vaak gespecialiseerd in een bepaald soort gerecht: hamburgers, bagels, salades, vegetarische gerechten, pasta en crêpes. Maar wat de klanten doet terugkomen is de kwaliteit van het eten. De gerechten worden bereid met verse, lokale en seizoensgebonden producten om goed, evenwichtig, gezond en vaak biologisch te eten. Het doelpubliek is stedelijk tijdens de lunch en is in staat om iets meer te betalen voor kwaliteitsproducten. Steden worden geconfronteerd met steeds meer verzoeken om toestemming om de openbare ruimte in te nemen. Deze dynamiek wordt ondersteund door grote sterrenchefs zoals Thierry Marx, die voorzitter is van de vereniging “Street food en mouvement”.

De meeste van deze food trucks hebben een website of een Facebook-pagina om zichzelf te promoten. Schema’s, menu’s en locaties worden voornamelijk via sociale netwerken gecommuniceerd en mond-tot-mondreclame doet de rest. De gezondheidscrisis heeft ook bijgedragen tot deze hausse met de“click and collect” die symbool staat voor de afhaalverkoop. In Annecy veranderen de verschillende foodtrucks regelmatig van locatie tijdens de week, waardoor de klanten van een wijk verschillende soorten gerechten kunnen proberen. Bezorgplatforms leveren de gerechten van de meeste foodtrucks in Annecy

De vijf beste foodtrucks volgens de mening van de inwoners van Annecy

Deze noodzakelijkerwijs subjectieve ranglijst vertegenwoordigt de mening van consumenten en stelt je in staat om deze goede efemere adressen zelf te proberen:

Bon’Eat Food Truck

Een heel leuk adres dat een houtgestookte keuken voorstelt tussen Aziatische fusion en bistro. De gelegenheid om hun uitstekende eendengyoza’s en mangorijstpudding te ontdekken. Hartig en lekker. Je kunt de bakjes mee naar huis nemen in ruil voor geld of een drankje, een prima idee om de verspilling te beperken.

Locatie: voor Galeries Lafayette, boulevard du Lycée in Annecy.

Las Chicas Food Truck

Een droomlocatie, tegenover het meer, tegenover de promenade van de pontons in Annecy-le-Vieux. Op het menu, geïnspireerde Mexicaanse keuken met burrito’s, tortilla’s en kwaliteitstapas, huisgemaakt voor pittige Tex-Mex smaken. Tweede plaats in de verkiezing van de beste foodtruck van de Haute-Savoie.

Locatie: 17 avenue de Chavoires in Annecy-le-Vieux.

Greenpoint hamburgers

Hier kun je terecht voor 100% veganistische burgers. Wij raden de Beyon Meat aan met huisgemaakte ingrediënten, zacht broodje, medium geroosterde frietjes en magische sauzen als chipotle en bietenketchup. De veggie steaks maken het verschil. Voor de drankjes is er een ruime keuze aan koude theeën.

Locatie: 25 avenue du Parmelan voor de Galeries Lafayettes in Annecy.

La Gavottine Food Truck Crêperie

Bretagne in Annecy: boekweitmeel galettes en zoete tarwebloem crêpes in verschillende recepten bereid met verse lokale producten. Onze favoriet: de reblochon galette met gedroogd rundvlees. De food truck zit in een prachtige vintage Citroën bestelwagen.

Locatie: Boulevard du Lycée tussen Annecy.

Les Bel’ Gueules – Bagels

Je kent de bagel wel: het ronde brood met een gat in het midden. Deze food truck biedt een breed scala aan gourmet bagel recepten, evenals smakelijke gerechten zoals de rundvlees en pompoen ravioli gegratineerd. Ook de huisgemaakte desserts zijn de moeite waard: brownie en muesli yoghurt met jam.

Locatie: Avenue de Brogny, voor de Pfeiffer Vacuum fabriek in Annecy.

Wij bieden u ook onze selectie van de beste restaurants in Annecy voor fijnproevers en de beste ijsjes in Annecy voor dessertliefhebbers.