Internationale Triatlon van het meer van Annecy

De Internationale Triatlon van het meer van Annecy is elk jaar een niet te missen sportevenement. Wat zijn de evenementen en hoe kunt u deelnemen of als toeschouwer aanwezig zijn?

Een van de mooiste triatlons van Europa

Triathlon international du lac d'AnnecyDeze sportieve uitdaging wordt al 33 jaar georganiseerd door de Hydros club. De edities 2020 en 2021 zijn geannuleerd vanwege de gezondheidscrisis door het coronavirus. Traditioneel vindt het evenement plaats op een zondag eind juni.

Voor triatlonliefhebbers is het een magische omgeving: zwemmen in het turquoise water van het meer van Annecy, fietsen door het Parc Naturel des Bauges met een magisch uitzicht op het meer en hardlopen op de baai van Annecy tussen het Parc Charles Bosson en de Jardins de l’Europe. Het zwemmen is 1,5 km, het fietsen 40 km en het hardlopen 10 km.

Tegelijkertijd is er een wedstrijd voor kinderen van 6 tot 15 jaar: de animatlon, een wedstrijd waarin fietsen en hardlopen worden gecombineerd. De inschrijving is gratis en de wedstrijd vindt plaats op zaterdag vanaf 14.30 uur.

Het triatlonparcours van Annecy

Het zwemmen begint bij de Pâquier met een lus naar het Ile des Cygnes, een doorgang onder de Pont des Amours en een uitgang uit het water bij het Canal du Vassé, in het centrum van Annecy.

De 40 km fietsen met 800 m hoogteverschil leiden de renners naar de Col de Leschaux in het Bauges-massief. Na een verfrissingsstop vindt de terugreis plaats via het dorp Saint Eustache en Saint-Jorioz langs de oevers van het meer van Annecy. Het loopgedeelte vindt plaats in Annecy voor het meer op de Pâquier.

Métral Productie

Accommodatie voor de triatlon van Annecy

Als deelnemer aan de triatlon, als vrijwilliger of als begeleider kunt u op zoek zijn naar accommodatie in Annecy. Wij stellen u voor om enkele hotels in de buurt van de Pâquier te ontdekken.

Rivage Hotel & Spa

chambre de l'hôtel Rivage & Spa avec vue sur le lac

Op 33 avenue du Petit Port vindt u het Rivage Hôtel & Spa. In dit 4-sterrenhotel kunt u de Pâquier gemakkelijk bereiken door de oevers van het meer te volgen. U kunt ook voor of na de triatlon gebruikmaken van de spa en het wellnesscentrum.

Vanaf €183 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Le Pélican

chambre double de l'hotel le pelican annecy

Le Pélican is een 4-sterrenhotel met een geweldige locatie en een zwembad. Vanaf 20 rue des Marquisats bereikt u de Pâquier in slechts 5 minuten, via de Jardins de l’Europe.

Vanaf 127€ per nacht.

Zie beschikbaarheid

De Muzen

vue aérienne sur l'hôtel Les Muses Annecy

Les Muses is een hotel aan het meer, gelegen op 61 rue Centrale. De ligging is dus ideaal en u kunt te voet naar de start van de triatlon.

Vanaf 72€ per nacht.

Zie beschikbaarheid

Campanile Annecy Centre Gare

chambre du campanile centre gare annecy

Het Campanile Annecy Centre Gare ligt aan 37 rue Vaugelas, op slechts een paar meter van het treinstation van Annecy. Dit maakt het gemakkelijk om naar het MIFA en de openlucht filmvoorstellingen in de avond te gaan.

Vanaf 85€ per nacht.

Zie beschikbaarheid

Praktische informatie om deel te nemen aan de Triatlon van Annecy

Voor toeschouwers is het evenement gratis. Inschrijven voor deelnemers gebeurt op de website van de organiserende club Hydros, voor 50 € voor individuen en 80 € voor estafettes.Belangrijk: het medisch attest, het brevet of het zwemdiploma moeten bij de online inschrijving worden voorgelegd. Het fietspark is niet bewaakt.

Het ophalen van de startnummers gebeurt de dag voor de wedstrijd, d.w.z. op zaterdag van 15.30 tot 18.30 uur en op zondag van 7.00 tot 9.30 uur.

De triatlon van Annecy kan individueel of in estafettevorm (met 2 of 3 deelnemers) worden gelopen. Er wordt een briefing gegeven door de organisatie, daarna is om 9.50 uur de start van de triatlon voor gehandicapten. De algemene start wordt om 10.00 uur gegeven, mannen en vrouwen worden gescheiden door een waterlijn. De prijsuitreiking vindt plaats op de Pâquier om 14.30 uur.

Op zaterdag vanaf 14.30 uur kunnen kinderen en tieners, van 6 tot 15 jaar, deelnemen aan verschillende activiteiten zoals een duatlon met fietsen en hardlopen over korte afstanden. Inschrijven is gratis en er is materiaal beschikbaar. Ouders kunnen met jongere kinderen meelopen om ze aan te moedigen.

Toeschouwers zijn welkom om de atleten langs het hele parcours aan te moedigen.

De editie van 2023

De editie van2023 van de Internationale Triatlon van Annecy vindt plaats op zondag 25 juni. Op het programma staan 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen tussen Annecy en Annecy-le-Vieux.

De inschrijving gaat open op dinsdag 2 mei om 12.00 uur. Wie zich wil inzetten zonder aan de wedstrijd deel te nemen, kan zich als vrijwilliger inschrijven.

De winnaars van de triatlon per jaar

Wij stellen u voor om de winnaars van de verschillende edities van de Internationale Triatlon van het Meer van Annecy te ontdekken. Merk op dat de edities 2020 en 2021 niet hebben plaatsgevonden vanwege de gezondheidscrisis.

De winnaars van de editie 2022

Voor de mannen: Baptiste Lombardi in 1 u 56 min 03 s Voor de vrouwen: Virginie Lemay in 2 u 15 min 35 s

De winnaars van de editie 2019

Voor de mannen: Rémy Pianaro in 2 u 15 min 18 s Voor de vrouwen: Virginie Lemay in 2 u 31 min 49 s

De winnaars van de editie 2018

Voor de mannen: Théo Debard in 2 h 11 mn 28 s Voor de vrouwen: Virginie Lemay in 2 h 30 mn 7 s

De winnaars van de editie 2017

Voor de mannen: Clément Cadot in 2 h 17 mn 31 s Voor de vrouwen: Virginie Lemay in 2 h 30 mn 32 s

De winnaars van de editie 2016

Voor de mannen: Matthew Roberts in 2 h 6 mn 39 s Voor de vrouwen: Stéphanie Ayme in 2 h 35 mn 55 s

De winnaars van de editie 2015

Voor de mannen: Desmaret Jean-Eudes in 2 u 10 mn 54 s Voor de vrouwen: Virginie Lemay in 2 u 32 mn 59 s