Bioscopen Annecy

Op vakantie in Annecy, het is regenachtig weer en u wilt een goede film zien. U heeft de keuze uit zes bioscopen. Waar naar de bioscoop in Annecy? Laat ons u de weg wijzen.

De Pathé-Gaumont bioscoop in Annecy

Dit is de grote multiplexbioscoop van Annecy, gelegen in het stadscentrum bij het winkelcentrum Courier. Vroeger heette hij Décavision, en hij biedt 10 zalen voor films voor alle doelgroepen, in het Frans en Engels, en 3D. Voor de grote nationale releases hebben de zalen 1 en 2 een zeer groot scherm. De ondergrondse parkeergarage is erg handig om op het laatste moment te komen als u uw kaartjes online reserveert. U kunt ook te voet komen via de voetgangerszone. Met een maandabonnement kunt u een onbeperkt aantal films zien.

De lobby van de bioscoop is versierd met snoepgoed en grote potten popcorn zijn populair bij gezinnen.

Adres: 7 avenue de Brogny, 74000 Annecy

Bioscoop 4 Nemours in Annecy

Dit is een onafhankelijke arthousebioscoop met vier zalen. Het programma is zo opgevat dat u er films d’auteur, eerste films en werken in VOST kunt ontdekken. Er worden ook nieuwe Franse films vertoond. Bioscoop Nemours is uitgerust met Twavox-technologie, waardoor mensen met een visuele of geluidsbeperking de vertoning in betere omstandigheden kunnen volgen.

Om deze bioscopen, die zich in de oude binnenstad van Annecy bevinden, te bereiken, kunt u door de voetgangerszone lopen of parkeren in de ondergrondse parkeergarage van de Manufacture.

Adres: 2 place Sainte-Claire, 74000 Annecy.

De bioscoop Auditorium in Seynod

Deze bioscoop heeft een zaal met 389 plaatsen waar films worden vertoond voor het grote publiek. De bioscoop wordt ook gebruikt voor dans- en theatervoorstellingen in de omgeving van Annecy. De bioscoop is ook geclassificeerd als Art et Essai bioscoop. Hij is geschikt voor 3D. Slechthorenden profiteren van de Univox-technologie met magnetische lus.

Om het Auditoruim in Seynod te bereiken, moet u naar het gemeentehuis. De nabijheid van gratis parkeerplaatsen is handig.

Adres: Place de l’Hôtel de Ville, Seynod, 74600 ANNECY.

De bioscoop Rabelais in Meythet

Deze bioscoop in Meythet wordt uitgebaat door het Centre départemental de promotion du cinéma. De bioscoop wordt ook gebruikt voor live optredens: theater en muziek. De programmering komt overeen met het uitbrengen van films voor het grote publiek in Frankrijk.

U kunt deze bioscoop per bus of te voet bereiken, want hij ligt in het centrum van Meythet tegenover het gemeentehuis.

Adres: Le Rabelais, 21 route de Frangy, 74960 Meythet.

Bioscoop La Turbine in Cran-Gevrier

Deze bioscoop ligt naast het CCSTI van La Turbine in Cran-Gevrier en vertoont films voor het grote publiek, maar ook films van auteurs of buitenlandse films die zelden vertoond worden. De bioscoop is ook geclassificeerd als Art et Essais.

De bioscoop ligt in het centrum van Cran-Gevrier, u kunt met de bus komen of parkeren in de gratis ondergrondse parkeergarage aan de rechterkant.

Adres: 17 avenue de la république, 74960 Cran-Gevrier.

De Mikado bioscoop in Annecy

De Mikado heette vroeger MJC de Novel en maakt deel uit van het gelijknamige MJC. Deze unieke bioscoop, geklasseerd als Art et Essais, biedt films in VOST, films voor een jong publiek op woensdag en zaterdag en tijdens de schoolvakanties. Er zijn ook nieuwe films en te herontdekken films. Het festival Cinémino wordt gedeeltelijk in deze bioscoop vertoond.

De bioscoop ligt in de Novel-wijk Seynod, die goed bereikbaar is met de bussen van Annecy.

Adres: Place Annapurna, 74000 Annecy.

Mégarama in Seynod

Sinds half december heeft een nieuwe bioscoop zijn deuren geopend in Seynod. Het gaat om Mégarama. Deze multiplex met 9 zalen heeft 1.380 zitplaatsen. Elk jaar zal Mégarama bijna 220 films vertonen. In het bioscoopcafé kunt u een hapje eten. De bioscoop heeft een eigen parking, maar u kunt ook parkeren in het grote winkelcentrum Géant Casino in Seynod.

Adres: Mégarama, Avenue d’Aix-les-Bains, 74600 Seynod. Geniet van de film!