Dierentuinen en aquaria in de Haute-Savoie

Tijdens uw vakantie in Annecy kunt u vele thematische dierenparken en aquaria bezoeken. Een goed idee voor een activiteit voor het hele gezin.

Dierenparken & dierentuinen

Afhankelijk van uw voorkeuren kunt u kiezen welke diersoorten u in onze regio wilt ontdekken.

Het dierenpark van Merlet

parc de Merlet Les HouchesDit park, gelegen op 1563 m hoogte in de buurt van Chamonix, herbergt hinden, damherten, marmotten, steenbokken, moeflons en gemzen. Dit unieke terreinconcept van 20 hectare stelt u in staat de dieren in vrijheid te ontmoeten. Er worden twee circuits voorgesteld: een volledige van twee uur en de andere, met minder oneffenheden, van een uur.

Het restaurant biedt uitstekende Savoyaardse omeletten. Om het park te bereiken moet u vanaf de parkeerplaats 20 minuten omhoog lopen.Adres: 2 495, chemin de Merlet, 74310 Les Houches.

Les Aigles du Léman

Les Aigles du LémanDit dierenpark is uniek in Europa. Het telt meer dan 600 vogels, waaronder 50 adelaars van 17 verschillende soorten. Elke dag kunt u tijdens 6 luchtshows deze grote roofdieren in actie zien. In de grootste volière ter wereld van 18.000 m² kunnen de roofvogels onbeperkt vliegen.

De roofvogelshow van de Adelaars van het Meer van Genève laat zien hoe de mens de dieren traint om samen te werken om een prooi te vangen. De kinderspelen, kastelen en opblaasbare glijbanen zijn erg populair.Adres: Domaine de Guidou, Route du Moulin de la Glacière, 74140 Sciez

Dierenpark Grande Jeanne

Parc animalier de la Grande JeanneDit stadspark van 10.500 m² presenteert de fauna van de Haute-Savoie: damherten, herten, hinden en moeflons. Een grote weide is beschikbaar voor een picknick. De tweede omheining herbergt de moeflons. U kunt uw wandeling aan de achterkant van het park voortzetten om vanaf de Semnoz een prachtig panorama over de stad Annecy te ontdekken.

Ondanks de slagbomen is het raadzaam kinderen aan de hand te houden. De toegang is gratis. Op de terugweg kunt u een tweede verblijf bewonderen waar moeflons worden gehouden.
Adres: 14 route du Semnoz, 74000 Annecy

Tropicaland

Tropicaland ViryEen klein dierenpark dat u meeneemt naar de tijd van de dinosauriërs. Bij een bezoek kom je ook pauwen, cavia’s, konijnen, kangoeroes en lama’s tegen. Gelegen in de buurt van Saint-Julien-Genevois, duurt het 40 minuten om deze attractie te bezoeken. Neem laarzen mee als de grond nat is, want het is modderig.

De prehistorische dieren zitten soms verstopt in de vegetatie.Adres: 50 chemin de Cortenet, 74580 Viry

Dierentuin Servion

Dit zoölogische park ligt in Zwitserland, in de buurt van Lausanne. Het herbergt meer dan 70 diersoorten op 55.000 m². Het park is gewijd aan Scandinavische fauna, grote katten, kleine primaten en lemuren. De mascotte van het park is Tinka, de Siberische tijger. U kunt er ook de poolwolf, de Noord-Amerikaanse bizon en het sneeuwluipaard bewonderen.

De dierentuin werkt samen met andere dierenparken in Europa om bedreigde diersoorten te beschermen.Adres: 1 chemin du Zoo, 1077 Servion, Zwitserland.

Tropiquarium van Servion

Tropiquarium de Servion SuisseDit dierenpark ligt ook in Servion, Zwitserland, vlak naast de dierentuin. Het is gespecialiseerd in tropische fauna en flora. U kunt er Kaapse pinguïns, Komodovaranen, Siamese krokodillen, alligators en roze flamingo’s bewonderen.

In de tropische kas kunt u een honderdtal vogels observeren in een kleine jungle. Een ruimte is gewijd aan hernieuwbare energieën en hun toepassingen. U kunt eten of picknicken op het grote terras.Adres: 7 route de Cullayes, 1077 Servion, Zwitserland.

Le Parcs des Oiseaux

Parc des oiseaux - Villars-les-DombesDit themapark ligt in Villars-les-Dombes in de Ain. Het presenteert een uitzonderlijke collectie van 3000 exemplaren die 300 soorten vertegenwoordigen. Elke dag zijn er vogelshows in volle vlucht. In de volière Loris kunnen de bezoekers de kleine papegaaien voeren met nectar. Het restaurant “La Réserve”, gelegen in een rietveld, biedt lokale specialiteiten.

Het park telt meer dan 60 soorten die in het boek van bedreigde diersoorten staan, zoals de lammergier, een alpengier. De aanbevolen tijd voor een bezoek is 3 uur.Adres: RD1 083, 01330 Villars-les-Dombes.

Het Domaine des Fauves

Domaines des Fauves en IsèreDit themapark in het departement Isère is gespecialiseerd in gevederde en harige roofdieren uit de vijf continenten. 200 dieren, van meer dan 75 soorten, zijn aanwezig op de 3 hectare van het terrein. U ontdekt er met name: jaguars, witte tijgers, wolven en jachtluipaarden. Onder de roofvogels vindt u: buizerds, urubussen en gieren.

Voor kinderen zijn er verschillende speeltuinen en een klimmuur. In de mini-boerderij kunnen ze schapen, konijnen en cavia’s aaien. Met een safari-quiz, georganiseerd in de vorm van een schattenjacht, kunnen ze op zoek gaan naar het “totemdier” van de dierentuin.Adres: Fitilieu, 38490 Les-Abrets-en-Dauphiné.

Aquaria

In dierenparken met thema’s gewijd aan de onderwaterwereld kunt u de rijkdom van de aquatische fauna ontdekken.

Het Regionaal Observatorium van de Alpenmeren

Observatoire Régional des Lacs Alpins Musée Château d'AnnecyIn het kasteel-museum van Annecy, in het Logis Pèrrière, kunnen bezoekers de fauna en flora van de zoetwatermeren van de Franse Alpen bewonderen in talrijke aquaria van meer dan 700 m². De werking van het ecosysteem van de meren en de voedselketen worden uitgelegd. De historische architectonische elementen worden belicht.

Een archeologische tentoonstelling presenteert ook de eerste nederzettingen van het meer: de meersteden. Vervolgens kunt u het kasteel van Annecy bezoeken. De ticketprijs is inclusief beide musea.Adres: Place du Château, 7400 Annecy.

Het Aquatis Aquarium-Vivarium van Lausanne

Aquatis aquarium LausanneAan de oevers van het meer van Genève, in Lausanne, Zwitserland, neemt Aquatis bezoekers mee op een reis door vijf continenten om ecosystemen in zoet water te ontdekken. Het is het grootste zoetwateraquarium van Europa. De scenografie en de speciale effecten versterken het bezoek. Het park zet zich in voor het behoud van diersoorten.

In het vivarium kunt u vele reptielen observeren. U kunt eten in het restaurant “Le Piranha” in het gezelschap van deze vleesetende vissen.Adres: 144 route de Berne, 1010 Lausanne, Zwitserland.