De Saint Andrew’s Day Fair

De beurs Saint-André wordt elk jaar in Annecy gehouden op de eerste dinsdag van december. Dit evenement trekt een groot publiek en stelt u in staat goede deals te sluiten voor de eindejaarsfeesten.

Al 500 jaar een historische kermis

La foire de la Saint André à AnnecyDe kermis van Saint-André bestaat al sinds de middeleeuwen. In de vorige eeuwen konden de inwoners van het platteland en de bergdorpen er verschillende producten kopen die de rest van het jaar niet verkrijgbaar waren. Honderden rondtrekkende handelaren animeerden deze jaarmarkt voor het begin van de winter.

Tegelijkertijd kunt u ook de Alpenkerst in Annecy bezoeken.

Locatie en tips

Foire de la Saint André Vieille Ville AnnecyDit evenement blijft een groot succes met meer danduizend stands in de hele stad. Duizenden bezoekers komen naar de beurs. De kermis Saint-André bevindt zich in de voetgangerszone van Annecy, de oude stad, en loopt door langs een deel van de zijden van de Avenue d’Albigny bij de Pâquier.

Ze vertegenwoordigt meer dan 5 kilometer kramen. U vindt er kleding, schoenen, dekens, keukengerei, gadgets en meeneemgerechten. Wij raden u aan te voet of met het openbaar vervoer te komen om parkeerproblemen te voorkomen. De beurs is geopend van 9 tot 19 uur.

Vorige edities

De editie van 2022

De editie 2022 van de beurs Saint-André vindt plaats op dinsdag 06 december in het centrum van Annecy. Voor de gelegenheid zullen handelaren hun producten tegen gereduceerde prijzen aanbieden. Voor dit niet te missen evenement worden bijna 80.000 bezoekers verwacht.

De editie van 2021

Deeditie 2021 van de beurs van Saint-André kon op 7 december worden gehouden, ondanks gezondheidsbeperkingen. Het was alleen nodig om een masker te dragen.

De editie van 2020

De editie van 2020 werd afgelast vanwege de Covid-19 epidemie.