Bergactiviteiten rond Annecy

De bergen zijn er niet alleen voor de winter. In de bergen van de Haute-Savoie, in de buurt vanAnnecy, kun je in de zomer volop activiteiten ondernemen.

Hardlopen

traileur en montagneTrail running en hardlopen zijn activiteiten die zich perfect lenen voor Annecy en de bergachtige omgeving. De omliggende bergen, zoals Semnoz en Mont Veyrier, zijn ook ideaal voor trailrunnen in een idyllische omgeving. Elk jaar verwelkomt de Marathon van Annecy enkele duizenden hardlopers.

Meer weten: trail en hardlopen

Wandelen

montée chamonix montenvers en randonnéeWandelen is een veelzijdige sport waar het hele gezin van kan genieten. Er zijn veel routes in de buurt van Annecy om uit te kiezen. Zorg ervoor dat je het weerbericht controleert voordat je op pad gaat. Vergeet niet om je goed uit te rusten en begin niet aan een wandeling die niet geschikt is voor jouw niveau.

Meer informatie: wandelen

Mountainbiken

descente vttDe regio Annecy is een prachtige speeltuin voor alle mountainbikeliefhebbers. Of je nu op zoek bent naar crosscountry, downhill of elektrisch mountainbiken, laat ons je naar de beste plekjes leiden en vergeet het essentiële in je mountainbiketas niet. Je kunt je mountainbike gemakkelijk huren bij een gespecialiseerde winkel in Annecy of een van de bergresorts.

Meer weten: Mountainbiken

Klimmen

Escalade La TournetteAfhankelijk van je niveau, van beginners tot ervaren klimmers, begeleiden klimclubs je langs de vele routes rond het meer van Annecy. Je kunt ook lid worden van een club en genieten van uitstapjes in de buitenlucht.

Aarzel niet om een beroep te doen op een professional, die je veiligheid kan garanderen.

Meer weten: klimmen

Klettersteig

via ferrata haute-savoieDeze activiteit houdt het midden tussen klimmen en wandelen. Het is een sportieve route langs een uitgeruste rotswand. De site in Thônes, op 15 minuten van Annecy, is zeker een bezoek waard, net als die in Passy, die uitkijkt op de Mont-Blanc.

Je kunt hier ook materiaal huren.

Meer informatie: via ferrata

Boomklimmen

jeune fille dans un accrobranchesBoomklimmen is een sportieve activiteit waarbij je een parcours aflegt in de bomen. Je zit meters hoog en draagt een harnas. Je moet je evenwicht gebruiken en je hoogtevrees overwinnen, als dat nodig is. Er zijn ook speciale cursussen voor kinderen, zodat je met het hele gezin van deze activiteit kunt genieten.

Meer informatie: accrobranche

Speleologie

spéléologues dans une grotteSpeleologie is een sportieve activiteit waarbij je grotten verkent. Je moet een goede conditie hebben en begeleid worden door een professional.

In de buurt van Annecy is de bekendste grot ongetwijfeld Prérouge, in het Bauges-massief.

Meer weten: speleologie