Stad Annecy

Een stad tussen meer en bergen

Annecy en Haute-SavoieAnnecy is vandaag de dag het centrum van een zeer toeristische agglomeratie met meer dan 207.562 inwoners. De stad Annecy telt ongeveer 130 257 inwoners, bekend als Annéciens en Annéciennes. Op 1 januari 2017 zijn de gemeenten Annecy, Annecy-le-vieux, Cran-Gevrier, Seynod, Meythet en Pringy gefuseerd tot de nieuwe gemeente Annecy.

Dit is de grootste fusie van gemeenten in Frankrijk. Het ligt in het departement Haute-Savoie in het zuidoosten van Frankrijk in de regio Rhône-Alpes en grenst aan tal van gemeenten, waaronder gedelegeerde gemeenten: Annecy Le Vieux, Cran-Gevrier, Pringy, Saint Jorioz, Meythet, Seynod.

De stad Annecy staat op de nationale 29ᵉ plaats in de ranglijst van Franse steden en op de 43e plaats van Franse stedelijke gebieden (tussen Lorient en Poitiers).

Wilt u meer weten en de geschiedenis van de stad Annecy ontdekken vanaf 3100 voor Christus tot heden? Ontdek het via deze link: geschiedenis van de stad Annecy

Waar winkelen in Annecy?

Het stadscentrum, een voetgangersgebied in de vorm van een kruis, is ideaal om te winkelen in Annecy in de vele boetieks.

Winkels, boetieks en hotels

Rue Carnot shopping AnnecyEr zijn veel winkels en boetieks in onze stad. Van kleine ambachtslieden tot luxe winkels in Annecy, u vindt er alles wat u nodig heeft. Wat de hotels betreft, is er een ruime keuze naar smaak en budget.

De markten

Le Marché de la Vieille Ville d'Annecy

Ontdek de markten van de oude stad en de lokale producten bijna elke dag van de week. De markten zijn de perfecte plek om lokaal geproduceerde kazen en vleeswaren te vinden. U proeft er de sfeer en de smaken van de stad.

Ga voor meer informatie naar de volgende pagina: De markten van Annecy

Culturele voorzieningen

Centre Bonlieu à AnnecyAls u cultuur wilt ontdekken in Annecy, of u nu naar de bioscoop, het museum, de bibliotheek, een nachtclub of een concert gaat, dan kunt u op deze pagina zien welke voorzieningen er zijn.

Meer weten: culturele voorzieningen in Annecy

Faciliteiten op school

Ecole primaire du Parmelan à AnnecyDe agglomeratie Annecy beschikt over openbare en particuliere scholen die de vorderingen van de leerlingen van de kleuterschool tot het hoger onderwijs volgen. U vindt in Annecy ook scholen, colleges en middelbare scholen. Op het gebied van bewegende beelden biedt de zeer gerenommeerde École des Gobelins een opleiding aan in de omgeving van Annecy.

Voor meer informatie: schoolonderwijs in Annecy

Sportfaciliteiten

Piscine l'Ile Bleue à SeynodAls u van sport houdt, zult u in Annecy blij zijn met de aanwezigheid van talrijke sportfaciliteiten die het hele jaar door actief zijn. U kunt ook gebruik maken van de structuren van de verenigingen om lid te worden van een sportclub.

Zwembaden in Annecy

Tot de sportvoorzieningen van de stad behoren de drie zwembaden van Annecy.

Voor meer informatie over de zwembaden van Annecy, volg deze link: De zwembaden van Annecy.

De ijsbaan van Annecy

Op de grote ijsbaan van Annecy kunt u leren schaatsen of uw ijshockeyvaardigheden verbeteren.

Voor meer informatie: de Jean Régis-ijsbaan in Annecy.

Het stadion van Annecy

U vindt het stadion van Annecy in de noordelijke wijken van de stad.Meer info: het stadion van Annecy

Zoek accommodatie in Annecy

Hôtel des Trésums à AnnecyUw vakantie nadert en u komt in de verleiding om een paar dagen in Annecy door te brengen. U zult niet teleurgesteld worden. Daarvoor moet u denken aan het kiezen en boeken van uw accommodatie. Wij bieden u een ruime keuze volgens uw smaak en budget.

Natuurlijk erfgoed

Meer van Annecy

Lac d'Annecy Haute-SavoieHet meer is ongeveer 14 kilometer lang en is een van de zuiverste ter wereld. Naast zwemmen, dankzij de vele stranden, zijn er vele sporten mogelijk: duiken, waterskiën, varen en windsurfen.

Meer info: Meer van Annecy

De berg Semnoz

Le Semnoz en Haute-SavoieDe berg Semnoz strekt zich uit over 16 km tussen Annecy, de Col de Leschaux, Alby-sur-Chéran en Saint-Jorioz. Vanaf de top van de Semnoz is er een uitzonderlijk uitzicht op de bergen van de Mont Blanc, het massief van de Écrins en het Lac du Bourget bij Aix les Bains.

Meer info: montagne du Semnoz

Rivier de Fier

Le Fier à AnnecyDe Fier is de grootste rivier in Annecy. Ze ontspringt in het Aravis-gebergte en mondt uit in de Rhône bij Seyssel in de Ain. Zwemmen is mogelijk, maar niet onder toezicht. Deze rivier wordt ook gewaardeerd door vissers.

Meer info: Rivier Le Fier

Rivier de Thiou

Le Thiou à AnnecyDe Thiou is een zijrivier van de Fier. De rivier ontspringt in het meer en stroomt door de oude stad van Annecy en vervolgens door het westen van de stad naar Cran-Gevrier. De Thiou is de kleinste rivier van Frankrijk.

Meer informatie: rivier de Thiou

Structuren voor de bescherming van het milieu

FRAPNA Haute-Savoie

FRAPNA is een vereniging voor de bescherming en bewustwording van het natuurlijk erfgoed. Zij biedt thematische uitstapjes aan voor scholen, kinderdagverblijven en gehandicapten in het departement: rivier, biologische corridors, tuinen. Elke zomer zijn er ook activiteiten voor groepen en het grote publiek op de bergweide van Semnoz.

Meer informatie: www.frapna-haute-savoie.org

SEA – Société d’économie alpestre de la Haute-Savoie

De SEA zet zich in om de alpiene technieken en cultuur levend te houden en te ontwikkelen rond de fundamentele thema’s veehouderij, water en bos. De SEA organiseert talrijke evenementen en bewustmakingsactiviteiten: congressen over water, bos, smaken, gepersonaliseerde en gezellige bezoeken aan bergweiden, conferenties, ontdekkingsworkshops of educatieve routes.

Meer informatie: www.echoalp.com

Diensten & administraties

Kaarten en plannen van de stad

Omdat het niet altijd gemakkelijk is om uw weg te vinden in Annecy, of om er zeker van te zijn dat u niets mist om te bezoeken, vindt u onze pagina gewijd aan toeristische kaarten.

Parkeren en parkeergelegenheid

Annecy trekt het hele jaar door veel mensen aan, vooral in de zomer en in het weekend. Het is vaak moeilijk om een parkeerplaats te vinden, hier zijn onze tips:

Raadpleeg voor meer informatie de volgende pagina: parkeergarages in Annecy

Stadhuis – Hôtel de Ville

Het stadhuis van Annecy bevindt zich tussen de Pâquier en het politiebureau Marquisats: Place de l’hôtel de Ville, 74000 Annecy, Tel: 04 50 33 88 88. Sinds de brand van 14 november 2019 is het gemeentehuis echter minstens vier jaar gesloten. U vindt de nieuwe locatie van de gemeentelijke diensten op de officiële website van de stad Annecy.

Waar doet u uw administratieve procedures?

Zelfs op vakantie kan het zijn dat u een administratieve procedure moet uitvoeren: uw identiteitskaart opnieuw laten maken, een registratiedocument voor een auto, contact opnemen met de SPA als u uw hond kwijt bent.

Meer informatie: administratieve procedures in Annecy

VVV-kantoor

Het VVV-kantoor van Annecy bevindt zich in het Bonlieu-centrum (tegenover de Pâquier): 1, rue Jean Jaurès, 74000 Annecy – Tel: 04.50.45.00.33.

Waar gooit u uw afval weg?

Deze vraag wordt zowel door inwoners als vakantiegangers gesteld. Wat moet er gesorteerd worden, voor welk type vuilnisbak? Waar en wanneer zijn de afvalverwerkingscentra?

Meer informatie: waar gooit u uw afval weg in Annecy?

Aansluiting op de glasvezel in Annecy

Annecy beschikt over zeer snel internet. Welke gebieden worden gedekt door glasvezel? Hoe aansluiten?