Italiaans Film Festival

Elk jaar wordt eind september in Annecy het Italiaanse filmfestival Annecy Cinéma Italien geopend. Dit festival werd opgericht in 1983 en wordt vertoond op de schermen van de Bonlieu Scène Nationale en de Nemours bioscoop.

Het programma

Festival du Cinéma ItalienFestival du Cinéma ItalienFestival du Cinéma ItalienHet is het referentiefestival van de Italiaanse film in Frankrijk, het programma is rijk aan films van auteurs, genrefilms, populaire films, documentaires en ficties. Elk jaar komen prestigieuze gasten uit de Italiaanse cinema naar het festival: acteurs, regisseurs.

De beroemde Sergio Leone-prijs wordt uitgereikt aan een Italiaanse regisseur die in zijn land, maar niet in Frankrijk bekend is. Er is ook een programma van hommages en retrospectieven dat door het publiek in Annecy zeer gewaardeerd wordt.

De hedendaagse Italiaanse film is een van de meest creatieve ter wereld, hij filmt Italië, maar stelt zich ook open voor de hele wereld. Voor de editie 2022 wordt het festival persoonlijk gehouden met talrijke ontmoetingen met acteurs en scenaristen.

Vertoningsplaatsen

 • Bonlieu Scène Nationale – 1 rue Jean Jaurès – 74000 Annecy.
 • Cinéma Les Nemours – 22 rue Sainte-Claire – 74000 Annecy.
 • La Turbine cinéma – 17 avenue de la République – 74960 Cran-Gevrier.
 • Le Mikado cinéma Novel – 17 avenue de la République – 74960 Annecy.
 • L’auditorium de Seynod – 1 place de l’Hôtel de Ville – 74600 Seynod.
 • Cinémathèque des pays de Savoie et de l’Ain – Le Téléphérique – 12 bis route d’Annecy – 74 290 Veyrier-Du-Lac.
 • Cinéma Le Rabelais – 21 route de Frangy – 74960 Meythet.
2019 Annecy Italian Film Festival poster

Prijzen

Enkele tickets

Geldig in de zalen van Bonlieu Scène nationale en Nemours :

 • 7 € : volle prijs
 • 6 € : gereduceerd tarief
 • 4,50 € : jeugdtarief (-26 jaar)

Onbeperkt Annecy Italiaans bioscooppaspoort

Deze pas geeft toegang tot alle voorstellingen en masterclasses van het festival, afhankelijk van de beschikbaarheid. Te koop aan de kassa van Bonlieu Scène nationale.

 • 60 €: volle prijs
 • 50 €: verlaagd tarief
 • 30 € : jeugdtarief (-26 jaar)

Het verlaagde tarief wordt toegekend aan: abonnees van Bonlieu Scène nationale, partnerverenigingen, werkzoekenden, houders van een AAH-invaliditeitskaart (op vertoon van een bewijs).

Trailer van het Festival van de Italiaanse Film van Annecy 2014

Vorige edities

De editie van 2022

Dit jaar viert het Italiaanse filmfestival zijn 40e verjaardag. Het evenement vindt plaats van 26 september tot en met 2 oktober. Zoals elk jaar zullen er nieuwe films aan het publiek worden aangeboden, waaronder de Sergio Leone Prijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan een veelbelovende jonge filmmaker. Er zullen ook sessies zijn voor een jong publiek, die ACI Giovani zullen heten.

De editie van 2021

affiche festival italien 2021De 39e editie van het Italiaanse filmfestival vindt plaats van 27 september tot en met 3 oktober 2021 en het voorgestelde programma is samengesteld door de nieuwe artistiek directeur van het evenement, die ook werkt aan het filmfestival van Venetië. Om in te spelen op de crisis heeft het festival voor het eerst gekozen voor een hybride formaat, zowel persoonlijk als online. De volgers van het evenement hebben dus kunnen uitwisselen met de acteurs en regisseurs.