Wat te doen in Annecy in de winter?

De winter is een magische tijd om Annecy te ontdekken. De in wit gehulde bergen omringen het meer. Wat zijn de activiteiten tijdens het koude seizoen?

Annecy in de winter: natuur

Terwijl de natuur is ingeslapen, bieden de stad Annecy en haar omgeving vakantiegangers een verscheidenheid aan activiteiten voor elke smaak. Voor liefhebbers van ongerepte landschappen zijn er vele wandelingen en trektochten mogelijk vanuit Annecy. Aan de rand van de stad biedt de berg Semnoz vele gemarkeerde paden. Op de top kunt u op een groot plateau afdalen, langlaufen, sleeën of sneeuwschoenwandelen.

Bij mooi weer is er een prachtig panorama op het Mont Blanc-massief. Er zijn veel wintersportplaatsen in de omgeving van Annecy die toegang bieden tot uitgestrekte skigebieden. De meeste resorts hebben de traditionele charme van een Alpijns bergdorpje behouden.

Genieten van natuurgebieden en groene ruimtes

In de twee natuurreservaten Bout du lac en Roc de Chère kunt u de alpenfauna ontdekken: bevers en salamanders. Als u in Annecy wilt blijven, is de oever van het meer in deze tijd van het jaar prachtig met de besneeuwde bergen op de achtergrond. De Pâquier promenade en de Jardins de l’Europe zullen u een onvergetelijke herinnering nalaten vanwege hun romantische aspect met de winterverlichting. Het kasteel van Annecy is een prachtige locatie in de winter en stelt u in staat om prachtige opnamen te maken van de besneeuwde daken van de oude stad van Annecy.

Het Zwaneneiland voor de Jardins de l’Europe in Annecy

Annecy in de winter: stadskant

In alle seizoenen is het programma van culturele en traditionele evenementen in Annecy rijk. Tijdens uw wintervakantie in Annecy heeft u de keuze uit :

  • Van eind november tot begin december organiseert de stad Annecy de Alpenkerst en haar kerstmarkt. Tientallen kleine houten chalets bieden de bezoekers feestartikelen aan. Bij kraampjes kunt u Savoyaardse en andere specialiteiten proeven. De markt bevindt zich voor het stadhuis en op het plein François de Menthon tegenover het winkelcentrum Courier.
  • Op de eerste dinsdag van december biedt de traditionele Foire de la Saint-André, die al eeuwenlang wordt gehouden, in de straten van het stadscentrum productie- en voedingsproducten aan.
  • Op de hoogten van de Mont Sion-pas kunnen kinderen het Hamlet van de Kerstman met zijn huis en speelgoedfabriek ontdekken.
  • Het tweede weekend na Mardi Gras in februari trekt het Venetiaanse carnaval van Annecy tientallen maskers die door de straten en oevers van het meer van Annecy trekken. De vele bezoekers kunnen foto’s maken van hun favoriete kostuums.
Annecy Kerstmarkt

Het winterseizoen is de gelegenheid om een paar dagen op vakantie te gaan in Annecy, de zomerdrukte vermijdend, voor een redelijk budget qua accommodatie.