Wat te doen in Annecy als het regent?

Wat te doen tijdens uw vakantie in Annecy als het regent? De stad Annecy en haar omgeving zitten vol activiteiten om u tijdens een regenbui bezig te houden. Aangezien de buitenactiviteiten beperkt zijn, stellen we enkele alternatieven voor.

Profiteer van de culturele bezoeken van Annecy

Le Château d'Annecy

Annecy is een stad van kunst en geschiedenis met veel prachtige monumenten om te bezoeken. De meeste bevinden zich op loopafstand van het stadscentrum.

 • Het Château d’Annecy: gelegen boven de oude stad van Annecy. Voor een gratis of begeleide ontdekking die gezinnen zal bevallen. Het museum presenteert ook tijdelijke tentoonstellingen en het Observatorium van de Alpenmeren.
 • Het Palais de l’Île: een emblematisch monument van Annecy. U kunt de oude gevangenissen van Annecy in de Middeleeuwen verkennen.
 • De Basilique de la Visitation: dit religieuze gebouw domineert Annecy. Er is een grote gratis parkeerplaats naast, wat handig is bij slecht weer.

Ontdek de gratis overdekte activiteiten

La Turbine à Cran-Gevrier

Dit is een gelegenheid om overdekt te blijven terwijl u leert. De stad biedt wetenschappelijke leerfaciliteiten, mediatheken en kunsttentoonstellingen.

 • Het Bonlieu-forum: biedt tijdelijke kunsttentoonstellingen op de eerste verdieping. U kunt de mediatheek Bonlieu ontdekken, waar u boeken, tijdschriften en strips kunt lezen. De ruimte voor jonge lezers op de tweede verdieping zal door uw jonge kinderen zeer gewaardeerd worden.
 • De Abbey Contemporary Art Space: in deze tentoonstellingsruimte kunt u kennismaken met internationaal gerenommeerde hedendaagse kunstenaars. Het bezoek is gratis, al dan niet begeleid. Adres: 15 bis Chemin de l’Abbaye, 74940 Annecy
 • La Turbine de Cran-Gevrier: dit ontdekkingscentrum is een erkend centrum voor wetenschappelijke en industriële cultuur. Leer en vermaak je met de tentoonstellingen. Sommige zijn niet gratis. Een bioscoop biedt ook films over wetenschap. Er is een blauwe zone parkeerplaats van 2 uur. Adres: 3 rue des Tisserands, Cran-Gevrier, 74960 Annecy.
 • Het Animatiemuseum : Annecy is de hoofdstad van de animatiefilm en de tekenfilm. U kunt kennismaken met de technieken die worden gebruikt om een animatiefilm te produceren. Dit museum is gratis en biedt parkeergelegenheid in de buurt.
 • Bibliotheken: Annecy heeft 10 bibliotheken in de verschillende wijken. Er worden talrijke tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd, waarbij met name de nieuwe aanwinsten van de kunstbibliotheek worden gepresenteerd. Dit is ook een gelegenheid om nieuwe boeken te lezen: strips, romans en de pers. Wij bieden u de gids van alle bibliotheken van Annecy.

Wandelen in de oude binnenstad van Annecy

La Porte Sainte-Claire à Annecy

Dit is de ideale wandeling bij slecht weer. De oude binnenstad van Annecy, geheel in voetgangersgebied, heeft vele arcades om u tegen de regen te beschermen. U kunt er naar believen rondwandelen. Wij stellen ook een routebeschrijving voor, zodat u niets van dit bezoek mist.

De smalle straatjes zijn schaduwrijk, waardoor het een goed alternatief is voor het strand bij warm weer. De Savoyaardse gastronomie biedt vele culinaire specialiteiten zoals raclette, tartiflette en diots au vin blanc. Er zijn veel goede restaurants waar u lekker kunt lunchen of dineren. U kunt ook pauzeren in de cafés en ijssalons met beschutte terrassen.

Ga winkelen, ga naar de markt, ga naar de bioscoop, speel een ontsnappingsspel

Le cinéma Pathé-Gaumont d'Annecy

Een goede film in de regen is mogelijk in de vele bioscopen van Annecy. Op de markten en in de winkelcentra kunt u ook boodschappen doen in afwachting van mooi weer. Tot slot staan de escape game rooms in de regio bekend om hun spelers.

 • Het zien van een goede film is een klassieke activiteit die altijd populair is. Annecy heeft vijf bioscopen, waaronder Les Nemours in de oude stad, waar auteursfilms worden vertoond (2 place Sainte Claire) en het Pathé Gaumont de Courrier met meer dan 10 zalen (Rue Robert Schuman). Waar zijn de bioscopen in Annecy?
 • Winkelen in Annecy is zeer aangenaam, want er zijn veel lokale en nationale merken aanwezig. Het stadscentrum en het winkelcentrum Courier zijn gemakkelijk bereikbaar via de voetgangerszone. Galeries Lafayette en andere winkelcentra liggen op enkele bushaltes afstand. U kunt onze winkelgids raadplegen.
 • Het slechte weer kan ook gebruikt worden om boodschappen te doen, door de vele kleurrijke markten in Annecy te ontdekken. Er zijn bijna elke dag markten in Annecy. U kunt er lokale specialiteiten ontdekken, zoals enkele van de beroemdste kazen: Reblochon, Tomme, Abondance en Beaufort.
 • Er zijn veel hoogwaardigeontsnappingsspellen in Annecy. Bij regenachtig weer is dit de gelegenheid om met familie of vrienden een leuke en meeslepende activiteit te beoefenen. De thema’s zijn gevarieerd en de moeilijkheidsgraad is progressief.

Zwemmen in de zwembaden van Annecy

Piscine l'Ile Bleue à Seynod

Slecht weer weerhoudt u er niet van om een duik te nemen. De stad Annecy heeft 3 zwembaden, waarvan er twee overdekt zijn. Hier vindt u alle informatie over de prijzen en de toegang tot de openbare zwembaden.

Wij hopen dat u tussen al deze suggesties activiteiten vindt die u leuk vindt. Tegen die tijd is het mooie weer terug!