Vervoer in Annecy

U heeft Annecy gekozen voor uw volgende vakantie. Om uw reis en uw ontdekking van de stad voor te bereiden, geven wij u de verschillende vervoermiddelen om te komen, de meest aangepaste vervoermiddelen ter plaatse, de parkeerplaatsen en tenslotte de afstanden tussen Annecy en andere steden.

Naar Annecy komen

Gare d'AnnecyAnnecy is een goed bereikbare toeristische bestemming voor de belangrijkste vervoermiddelen: trein, auto, vliegtuig, bus. Om u te begeleiden, afhankelijk van uw vertrekpunt, geven wij u de routebeschrijving. Via het TGV-station van Annecy kunt u ons snel bereiken vanuit Parijs of Lyon.

U kunt ook carpoolen om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Ontdek in ons dossier hoe u in Annecy komt, het vervoermiddel dat het beste bij u past.

Vervoer in Annecy

Vélonecy AnnecyAnnecy is een ecologisch verantwoorde stad, dus de voorkeur gaat uit naar koolstofarme vervoersmiddelen, zoals lopen, fietsen, bus en scooter. Als u de stad te voet verkent, ziet u bordjes die in minuten aangeven hoe lang het duurt om van het ene naar het andere punt in de stad te lopen. Met fietspaden blijft u uit het verkeer. En tot slot rijden de hoge dienstbussen in hun eigen gebied om de diensttijden te garanderen. Gedurende 10 maanden vanaf 6 september 2021 zal het verkeer op de oevers van het meer in Annecy veel hinder ondervinden van de moderniseringswerkzaamheden aan de Albert-Lebrunbrug.

Om het meer over te steken en de omliggende dorpen te ontdekken, kunt u ook gebruikmaken van pendeldiensten over het meer. Hier vindt u alle informatie over hoe u zich in Annecy kunt verplaatsen.

Parkings en parkeren in Annecy

Parking Carnot Annecy

Omdat de stad erg toeristisch is, maakt het grote aantal bezoekers parkeren vrij lastig. Parkeerplaatsen zijn schaars, dus het is beter om gebruik te maken van ondergrondse parkeergarages. Er zijn ook gratis parkeerplaatsen aan de rand van de stad. Op de park-and-ride parkeerplaatsen kunt u gratis parkeren om de bus naar het stadscentrum te nemen. Voor motorrijders zijn er 450 plaatsen beschikbaar om te genieten van zonnige weekends.

In onze parkeergids voor Annecy vindt u plattegronden van gratis en betaalde parkeerterreinen, busroutes, park-and-ride terreinen en motorstallingen.

Afstanden tussen Annecy en Europese steden

Autoroute AnnecyOm u te helpen bij de voorbereiding van uw reis, geven wij u de afstand in kilometers tussen uw vertrekpunt en het kleine Venetië van de Alpen. De afstand wordt gegeven voor een langzamere, maar meer economische, reis over de weg en voor een reis via de snelweg. Ontdek de afstanden tot Annecy.

Wij wensen u een goede reis en een fijne vakantie in de Haute-Savoie.