Schoolonderwijs in Annecy

Van de kleuterschool tot het hoger onderwijs biedt de agglomeratie Annecy een breed scala aan onderwijsinstellingen. Dankzij de dynamische economie kunnen studenten na hun studie snel werk vinden.

Een onderwijstraject kiezen van kleuterschool tot hoger onderwijs

De agglomeratie Annecy telt meer dan 200.000 inwoners. Er is een breed scala aan onderwijsmogelijkheden voor de allerkleinsten tot en met de studenten. Of het nu gaat om openbaar of particulier onderwijs met een contract, het is belangrijk om te anticiperen op de inschrijvingen voordat u zich vestigt. Zoek uit wat er op elk niveau wordt aangeboden.

Crèches en kinderverzorgsters

Crêche à AnnecyOm uw beroepsactiviteit te kunnen uitoefenen, moet u uw jonge kinderen in een crèche plaatsen of een beroep doen op een kinderoppas. Het aantal aangeboden plaatsen is groot, maar het is raadzaam omu vroegtijdig in te schrijven omdat de vraag groot is.

Onder bepaalde voorwaarden kunt u ook in aanmerking komen voor financiële steun. Alle informatie en procedures vindt u in ons dossier over crèches en kinderdagverblijven in Annecy.

Lager en middelbaar onderwijs

Ecole primaire du Parmelan à AnnecyMet 29 kleuterscholen, 30 basisscholen, ongeveer 20 middelbare scholen en 9 middelbare scholen beschikt u over een groot aantal scholen voor basis- en voortgezet onderwijs. U kunt kiezen tussen openbare en particuliere scholen, afhankelijk van de nabijheid van uw woning.

De inschrijvingsdata voor kleuter- en basisscholen beginnen in april op het gemeentehuis van Annecy. Privéscholen hebben hun eigen inschrijvingskalender. Wij raden u aan te anticiperen op de procedures volgens de schoolkaart door ons dossier over het lager en middelbaar onderwijs in Annecy te lezen.

Hoger onderwijs

Université Savoie Mont BlancAnnecy biedt drie belangrijke soorten hoger onderwijs: de universiteit van Savoie Mont Blanc, openbare instellingen voor hoger onderwijs en particuliere instellingen voor hoger onderwijs. De graden variëren van DUT tot doctoraat. Er worden zeer gespecialiseerde opleidingen aangeboden, met name op het gebied van bewegend beeld en toerisme, evenals een ingenieursschool.

Op het gebied van kunst biedt de kunstschool van de agglomeratie cursussen aan die variëren van bachelordiploma’s tot professionele masters. Het IPAC is een particulier instituut dat bekend staat om zijn bedrijfs- en handelsopleidingen. In onze gids voor hoger onderwijs in de omgeving van Annecy vindt u meer informatie over deze veelgevraagde opleidingen.