La Mandallaz

La Mandallaz is een berg gelegen in de gemeenten Cuvat, Sillingy, Épagny, La Balme de Sillingy, Pringy en Choisy. Hij is meer dan 8 km lang en 4 km breed en ligt dus ten noordwesten van de stad Annecy.

Geschiedenis

La Mandallaz grotte du MaquisEr zijn vele grotten in deze berg, zoals de grot van Lesvaux waar skeletten uit 3000 voor Christus zijn ontdekt, of die van de Curé en de Maquis.

Het bos van Mandallaz was tijdens de oorlog het toevluchtsoord van een veertigtal verzetsstrijders. Zij leerden er omgaan met wapens.

In de Mandallaz waren enkele eeuwen lang ijzermijnen die van 1700 tot 1905, toen ze werden gesloten, werden geëxploiteerd. De Vuache-breuk was de oorzaak van een zware aardbeving in de regio Annecy op 15 juli 1996.

Tête de la Mandallaz wandeling

Randonnée de la Tête de la MandallazVanuit La Balme-de-Sillingy leidt deze wandeling naar de Tête de la Mandallaz, op 900 m hoogte.

Het pad is zeer goed bewegwijzerd en is geschikt voor wandelen, paardrijden en mountainbiken. Bij de uitkijkposten is het noodzakelijk de handen van jonge kinderen vast te houden.

Het totale hoogteverschil bedraagt 441 m. U kunt de Curé grot en de Maquis grot zien. Om de verschillende panorama’s te waarderen, is het beter om de tocht op een heldere dag te maken.

Foto’s van de Mandallaz

Uitzicht op de Mandallaz vanuit het dorp Quintal:

montagne mandallaz vue de quintal