Thermen, sauna’s en hammams: ontspanning en welzijn in Annecy

Nood aan ontspanning en relaxen? De regio Annecy heeft een aantal uitstekende kuuroorden en wellnessruimtes. De gelegenheid om uzelf te verzorgen tijdens een aangename sessie.

De voordelen van een spa voor ons lichaam

Al heel lang gebruikt de mens warm water voor zijn therapeutische voordelen. De Romeinen installeerden talrijke thermale baden tijdens de bezetting van Gallië. Tegenwoordig stimuleert de combinatie van warmte en massage de productie van endorfine, bekend als het gelukshormoon. Na een dag werken kunt u zich in het kuuroord ontspannen door de spierspanning te verlichten.

De effecten van een hammam of een sauna zijn niet slechts tijdelijk, maar duren meerdere dagen. Daarom worden deze ontspanningsmomenten steeds vaker gebruikt door sporters. Ze helpen om gifstoffen af te voeren en overtollig melkzuur in de spieren te verminderen. Tot slot maken veel kuuroorden gebruik van aromatherapie. Deze therapie met essentiële oliën verspreidt een aangename geur, die de natuurlijke afweer stimuleert en versterkt. Om de voordelen van de spa op uw lichaam compleet te maken, kunt u ook een beroep doen op een specialist inhypnose in Annecy, om bijvoorbeeld de uitvoering van een dieet te begeleiden.

Goede adressen in Annecy

Rondom het meer van Annecy zijn er uitstekende kuuroorden, hammams en sauna’s. Ze bevinden zich in hotels of in speciale inrichtingen.

Thermen geïntegreerd in een hotel

La Bulle Noords

Bulle Nordic SévrierDeze sauna van edel hout bevindt zich in het Beauregard hotel in Sévrier. Het biedt een uniek intermezzo met uitzicht op het meer van Annecy en de omliggende bergen. Een massageservice laat u genieten van een moment van diepe ontspanning om opgehoopte spanning los te laten. Deze diensten zijn voorbehouden aan personen ouder dan 16 jaar.

Adres: 691, route d’Albertville, 74 320 Sévrier.

Zie beschikbaarheid

Le Crystal Spa de l’Impérial paleis

Crystal Spa de L'Impérial à AnnecyDeze wellness-bel ligt tegenover het meer van Annecy, op het schiereiland Albigny. De spa van 600 m² is uitgerust met een zwembad, een sauna, een hammam en belevenisdouches. Zintuiglijke cabines, een ontspanningsruimte en een fitnessruimte maken het avontuur compleet. Schoonheidsbehandelingen en rituelen zijn ook beschikbaar.

Adres: Allée de l’Impérial, 74000 Annecy.

Zie beschikbaarheid

Hotel & Spa Rivage

Rivage Hôtel & Spa à Annecy-le-VieuxDe grootste spa van Annecy, met een oppervlakte van 1000 m², ligt tegenover het strand van Albigny, tegenover het meer. Het beschikt over vele hoogwaardige faciliteiten: jacuzzi, hammam, sauna met koudwaterbron en kruidentheesalon. Het team van deskundigen biedt Nuxe massages, behandelingen op maat, yoga en fitnessruimtes met daglicht.

Adres: 30, avenue du Petit Port, 74940 Annecy.

Zie beschikbaarheid

Spa de l’Abbaye

Spa de l'Abbaye de TalloiresDe wellnessfaciliteit bevindt zich onder het duizend jaar oude dak van het Hôtel de l’Abbaye de Talloires. De zintuiglijke reis is onvergetelijk: jacuzzi van 37° C met uitzicht op het meer, hammam, ontspannende ligstoelen en belevenisdouche. De spa is uitgerust met een fitnessruimte met loopband, fiets en roeimachine. De inrichting, met donkere kleuren en grote balken, is aangenaam.

Adres: Chemin des Moines, 74290 Talloires-Montmin.

Zie beschikbaarheid

Mont Spa Les Trésoms

Mont Spa Les Trésums à AnnecyDe spa is ideaal gelegen in Annecy, in het Hotel Les Trésoms. U kunt genieten van scrubs, wraps, gezichtsbehandelingen en massages. De uitrusting omvat een balneozwembad geregeld op 30° C met 11 massagestations, twee hammams en een sauna. In de comfortabele fauteuils kunt u genieten van biologische thee en infusies.

Adres: 15, boulevard de la Corniche, 74000 Annecy.

Zie beschikbaarheid

Black Bass Spa

Black Bass Spa à SévrierDe “Excellence Secrets de Sothys”, gelegen in de gemeente Sévrier, aan de oevers van het meer van Annecy, biedt massages op maat en lichaams- en gezichtsbehandelingen. De spa beschikt over een overdekt zwembad, hammam, sauna en individuele of duo cabines. De nabijheid van het fietspad maakt het mogelijk om rond het meer te fietsen. De spa bevindt zich in het Black Bass Hotel.

Adres: 921 Rte d’Albertville, 74320 Sévrier

Zie beschikbaarheid

Spa’s in een speciaal etablissement

Le Spa des Lys

Spa des Lys ArgonayDit etablissement ligt in Argonay, op 10 minuten van Annecy. Het biedt een bubbelbad, een sauna, een hammam, een ontspanningsruimte met een theesalon voor kruiden en een zintuiglijke douche. Het team nodigt u uit om massages en ontspanningsrituelen uit de hele wereld te ontdekken. De spa kan worden geprivatiseerd. De gebruikte producten zijn biologisch of natuurlijk gecertificeerd.

Adres: 383, routes Rigoles, 74370 Argonay.

Pure adem

Pure Breath MeythetDit atypische wellnesscentrum ligt in Meythet. Uw lichaam wordt gewichtloos dankzij de drijvende cabines die als cocons van tot 35° C verwarmd water zijn. Ze verspreiden Epsomzout. De zoutgrot biedt energie- en geluidsbehandelingen, massages, yoga- en pilateslessen. Het zwembad op het dak is prachtig.

Adres: 11 rue Léon Rey Grange, 74940 Annecy

Om uw kinderen blij te maken tijdens uw vakantie in Annecy, kunt u ons dossier over de waterparken van de Haute-Savoie raadplegen.