Het vuurwerk van 14 juli rond het meer van Annecy

14 juli is de nationale feestdag in Frankrijk. Bij deze gelegenheid worden in heel Frankrijk talrijke vuurwerkshows gehouden. Een gratis spektakel dat jong en oud een ster in de ogen bezorgt.

De feestdagen van 14 juli in Annecy

feu d'artifice aux couleurs chaudes

Elk jaar viert Annecy de Bastille dag in stijl. De hele dagworden er activiteiten georganiseerd op de Pâquier en in de Jardins de l’Europe, zoals de workshop grappige hoeden maken of de schminkstand.

Het vuurwerk wordt na zonsondergang afgestoken vanaf de Pâquier. Denk er dus aan om ruim op tijd plaats te nemen, zodat u ten volle van de show kunt genieten zonder al te zeer in verlegenheid te worden gebracht. Op andere plekken kunt u ook van de show genieten, terwijl u hogerop zit. Bijvoorbeeld Veyrier en Semnoz of de hoogten van Talloires en Groisy.

Waar naartoe om het vuurwerk te zien?

Omdat niet iedereen op dezelfde manier van vuurwerk houdt, volgen hier enkele tips om de juiste plek te kiezen. De sportievelingen kunnen besluiten de Veyrier of de Semnoz te beklimmen en na afloop van de show met de hoofdlamp weer naar beneden te komen. Met vrienden raden we de Pâquier en omgeving aan, om de avond af te sluiten in het centrum of in de Impérial. En voor gezinnen hangt alles af van de leeftijd van uw kinderen. Als ze klein zijn, kunt u beter kiezen voor Groisy of de hoogten van Talloires. Zo spaart u hun oren en voorkomt u huilbuien.

Praktische informatie om van de avond te genieten

Een evenement in Annecy betekent parkeerproblemen en files om weer thuis te komen. Het is daarom beter om zo ver mogelijk van de Pâquier te parkeren. Denk bijvoorbeeld aan de laatste vrije straten rond de avenue de Cran, de Petit Port, de Marquisats of zelfs de omgeving van het stadion. De bussen rijden op zondag en op feestdagen. En als u huisdieren heeft, zijn die welkom. Wij raden u echter aan ze niet mee te nemen als u van plan bent het vuurwerk bij te wonen.

Festiviteiten op 14 juli rond Annecy

Concert du 14 juillet à Annecy-le-Vieux

Voor degenen die rond Annecy wonen en niet naar het centrum willen reizen, maar liever tot laat in de avond van het strand genieten, zijn er in andere steden festiviteiten ter gelegenheid van de nationale feestdag. Veel sportclubs werken samen met de gemeentehuizen om avonden aan te bieden die maaltijden en dans combineren. In sommige dorpen kunnen de jongsten zich ook vergapen aan de lampionoptochten of spelen met houten spelletjes. Muziekliefhebbers kunnen genieten van concerten van plaatselijke bands.

De Nationale Feestdag gaat niet alleen over vuurwerk, maar is eerder een tijd om te delen. Afhankelijk van waar u besluit heen te gaan om van het vermaak te genieten, moet u de datum van het evenement controleren. In verschillende gemeenten vinden de festiviteiten plaats op 13 juli. Andere wachten tot het weekend. Met deze informatie op zak staat niets u in de weg om de evenementen gedurende meerdere dagen en in verschillende dorpen te volgen, zoals :

  • Annecy-le-Vieux.

  • Manigod.

  • La Clusaz.

  • Sevrier.

  • Talloires.

  • Menthon-Saint-Bernard.

  • Veyrier-du-Lac.

  • Alby-sur-Chéran.

  • Thônes.

Als u deze week niet in de buurt bent, geen nood, u kunt het altijd goedmaken door het Festival van het meer van Annecy bij te wonen! Een van de beroemdste vuurwerkshows van Europa, met meer dan een uur vuurwerk, zal uw ogen vullen.

Waar verblijven in Annecy voor 14 juli?

Als u de regio bezoekt voor 14 juli, vindt u hier enkele ideeën voor overnachtingsmogelijkheden in het centrum van Annecy.

De Jeugdherberg – Herberg van Annecy

Auberge de jeunesse Annecy

De Jeugdherberg van Annecy ligt op een steenworp afstand van het stadscentrum. U kunt gemakkelijk gebruik maken van de tuin van 1.000 m² en naar Annecy gaan om van het Fête Nationale te genieten.

Vanaf 22 euro per nacht.

Zie beschikbaarheid

Le Pélican

Hôtel le Pélican à Annecy

Dit 4-sterrenhotel heeft 101 kamers. Het is ideaal gelegen aan de voet van de oude ziekenhuisheuvel. Vanaf het dak kunt u gemakkelijk genieten van het vuurwerk.

Vanaf €553 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Rivage

Rivage Hôtel & Spa à Annecy-le-Vieux

Dit hotel ligt tegenover het strand van Albigny in Annecy-le-Vieux. Naast het genieten van de 1.000 m² grote spa, hoeft u niet terug te rijden om het vuurwerk vanaf de Paquier esplanade te bekijken.

Vanaf 410 euro per nacht.

Zie beschikbaarheid

Best Western International

Best Western International à Annecy

Dit 3-sterrenhotel ligt vlak bij het treinstation van Annecy. De 133 kamers zijn voorzien van airconditioning en het is ook mogelijk om te ontspannen in de spa of te sporten in de fitnessruimte.

Vanaf €82 per nacht.

Zie beschikbaarheid

En natuurlijk kunt u ook kiezen voor een appartement in de oude stad of iets verder weg, in een rustiger hoekje.

Meer informatie

Als u meer informatie wilt hebben over de editie 2022 van de Nationale Feestdag in het Venetië van de Alpen, evenals over de voorgaande, vindt u onze artikelen over dit onderwerp. U vindt er alle data van de festiviteiten in Annecy en omgeving, evenals het tijdschema.