De berg Veyrier

De Mont Veyrier is de eerste berg gelegen aan de oostelijke oever van het meer van Annecy in de gemeenten Annecy-le-Vieux, Villaz en Veyrier-du-Lac. Zijn hoogste punt is 1.291 meter. Deze berg, onderdeel van het massief van Bornes, domineert het meer en de omgeving van Annecy en biedt een uitzonderlijk uitzicht op het bekken van Annecy.

Ontdek de Mont Veyrier

Tot 1930 verbond een kabelbaan Veyrier-du-Lac (plaats genaamd La Combe) met het hotel Mont Baron. Deze kabelbaan is nu opgeheven en het station herbergt nu de filmbibliotheek van Pays de Savoie. Op de top van de berg ziet u de ruïnes van het kabelbaanstation.

De kleine berg links is de Mont Rampignon. Je kunt een mooie boswandeling maken door om deze berg heen te gaan. Daarvoor volgt u Annecy-le-Vieux, dan Sur-les-Bois, en als u rechts blijft, parkeert u aan het einde van de weg, bij de Col des Contrebandiers.

Talrijke gemarkeerde paden

Sentier du Mont VeyrierDe Mont Veyrier is een berg met vele paden van verschillende moeilijkheidsgraad en gemakkelijk te beklimmen. Deze wandeling wordt aanbevolen voor gezinnen. De noordkant is nat en minder zonnig, maar u kunt er bramen en frambozen plukken. De zuidkant is zeer zonnig en aangenaam. Voor liefhebbers van flora is er een botanisch pad bij de Pré Longe.

De beklimming is grotendeels in een bebost gebied, alleen de top is helder en biedt een prachtig panorama op het meer, de Aravis-keten en de Mont Blanc. Het vertrek kan plaatsvinden vanuit Annecy-le-Vieux of Veyrier-du-Lac (vanaf de parkeerplaats van het gemeentehuis). De excursie duurt ongeveer 6 uur.

De beklimming van de Mont Veyrier

Table d'orientation mont VeyrierVanaf het gemeentehuis van Veyrier-du-Lac gaat u rechts om de kerk heen door de rue des Écoliers te nemen, vervolgens de chemin du Péril en rechts de route de la Combe. Blijf bij Les Daudes op de hoofdweg en neem vervolgens het pad richting Mont Veyrier via Les Contrebandiers naar de Grotte de la Cheminée. De eiken en beuken maken plaats voor naaldbomen, de rotsen verschijnen in de richting van de oude kabelbaan van de GRP du tour du lac.

Als u het bos verlaat, kunt u een prachtig panorama van het meer van Annecy, de Bauges en het bekken van Annecy bewonderen. Twee oriëntatietafels geven informatie over de massieven. Wees voorzichtig: de kliffen zijn steil en de grond kan glad zijn bij nat weer.

Pluspunten van de gids:

  • Met de berg Veyrier kunt u gratis het Festival van het Meer van Annecy bekijken door uitzichtpunten op te zoeken waar de vegetatie schaars is.
  • Bij warm weer kunt u bij terugkeer van uw beklimming gaan zwemmen op het strand van Veyrier, dat heel dicht bij het beginpunt ligt.

Foto’s van de Mont Veyrier

Vanuit de kleine haven van Annecy-le-vieux
Mont Veyrier vue depuis le petit port Annecy le Vieux
Van Annecy le vieux
Mont Veyrier vue depuis Annecy le Vieux
Van Saint Eustache
Mont Veyrier vue depuis Saint Eustache

Ontdek de Mont Veyrier in video gefilmd door een drone