Annecy: niet te missen sportevenementen

Annecy is een land van sporters. Er zijn veel evenementen, net als elders in het departement. Wij stellen u voor de meest emblematische te ontdekken of te herontdekken.

Grote sportevenementen in Annecy

Annecy is een aantrekkelijke stad, zowel voor toerisme als voor sport. Het meer biedt een breed scala aan watersporten, terwijl de nabijheid van de bergen het mogelijk maakt om in de winter te skiën en in de zomer te wandelen. Logisch dat er in de omgeving van Annecy evenementen worden georganiseerd.

De marathon van het meer van Annecy

Affiche de l'Edition 2022 du marathon d'Annecy

De marathon van het meer van Annecy is een evenement waar veel naar wordt uitgekeken. Het staat in de top 5 van marathons in Frankrijk en verwelkomt elk jaar meer dan 10.000 deelnemers.

Het evenement duurt een heel weekend. De start van de verschillende evenementen is op de Quai de la Tournette. Het parcours loopt door Sévrier, Saint-Jorioz, Duingt en Doussard.

Tijdens de marathon van het meer van Annecy worden 600 vrijwilligers gemobiliseerd.Meer informatie over: de marathon van het meer van Annecy

De oversteek van het meer

affiche traversée lac annecy

De Lake Annecy Crossing is ook een zeer populair evenement in Annecy. De eerste editie vond plaats in 1931. Tegenwoordig maakt deze wedstrijd in open water deel uit van de kalender van de Coupe de France van de Franse zwemfederatie.

De Traversée du lac d’Annecy vindt plaats in augustus, op de 15e van die maand. Er zal animatie zijn en de zwemmers kunnen ter plaatse eten.

De inschrijving is niet gratis.Meer informatie over: de Traversée du lac d’Annecy

Het Martin Fourcade Nordic Festival

affiche du Martin Fourcade Nordic Festival

Het Martin Fourcade Nordic Festival is de ontmoetingsplaats geworden voor internationale biatleten. Het stelt hen in staat hun voorbereiding op het winterseizoen af te ronden.

Eén man ligt aan de oorsprong van het evenement. Martin Fourcade, voormalig biatleet van de Franse ploeg en meervoudig medaillewinnaar. Het MFNF vindt plaats op de Pâquier, van vrijdag tot zondag, begin september.

Tegelijkertijd is er een Ekosportdorp open voor het grote publiek. Vele merken zijn aanwezig.

Meer informatie over: Martin Fourcade Nordic Festival

De GreenWeez Maxi Race op het meer van Annecy

Affiche de l'édition 2022 de la Maxi-race du lac d'Annecy

De GreenWeez Maxi Race van het meer van Annecy is een gerenommeerde trail race die elk jaar plaatsvindt in de hoogten van Annecy. De race is een gelegenheid om prachtige panorama’s van het meer en de omliggende bergen te ontdekken.

Om het beste uit de ervaring te halen is het parcours ontworpen door lopers. De race is ook bedoeld om eco-verantwoordelijk te zijn. Zo zullen er bijvoorbeeld verfrissingen worden verstrekt in een kort circuit. Tegelijkertijd worden activiteiten voorgesteld op het strand van Albigny, het vertrekpunt van de GreenWeez Maxi Race.

Meer informatie over: de GreenWeez Maxi Race van het meer van Annecy

Triatlon van het meer van Annecy

triathlon lac d'annecy

De internationale triatlon van het meer van Annecy verloopt in drie etappes: het zwemonderdeel, gevolgd door het fiets- en loopevenement. Ze vindt elk jaar plaats op de laatste zondag van juni. De wedstrijd begint in Le Pâquier.

Er is ook een wedstrijd voor kinderen, de animatlon. Kinderen kunnen het tegen elkaar opnemen bij het fietsen en hardlopen.

Let op: voor deelname aan de wedstrijd is een licentie of medisch attest vereist.Meer informatie over: Internationale Triatlon van het meer van Annecy

Deze grote sportevenementen in de Haute-Savoie

De Haute-Savoie kent vele sportevenementen. Het moet gezegd worden dat sport een bijzondere plaats inneemt in het departement. Skiën, trail running of zelfs autoraces en paardrijden, de keuze is groot. Hier zijn enkele emblematische evenementen in de Haute-Savoie.

De Mont Blanc Rally

affiche rallye du mont blanc

De Mont Blanc Rally is een populair evenement voor liefhebbers van autoraces. Veel mensen komen de coureurs aanmoedigen in de toegestane zones. Deze zijn aangegeven met een groene cirkel op de etappekaart. De organisator kan de wedstrijd niet starten als het publiek de veiligheidsvoorschriften niet respecteert.

Elk jaar schrijven meer dan 200 coureurs zich in voor deelname aan de rally. Zij kunnen deelnemen aan verschillende wedstrijden. De totale route is meestal verdeeld in verschillende secties en twee etappes.

De Ultra Trail du Mont Blanc

affiche utmb

De Mont Blanc Ultra Trail (UTMB) wordt beschouwd als een van de meest uitdagende wedstrijden ter wereld. De UTMB brengt de elite van de trailrunners bijeen en telt jaarlijks meer dan 10.000 lopers.

Er staan acht wedstrijden op het programma, van verschillende lengte. Ze laten je toe rond de Mont Blanc te lopen in een unieke alpine omgeving.

Meer dan 20.000 toeschouwers komen de atleten aanmoedigen en het evenement telt 2.000 vrijwilligers.

De Tour des Fiz

affiche trail tour des fiz

De Tour des Fiz trail is een wedstrijd die elk jaar begin juli plaatsvindt in Plaine-Joux. Veel lopers schrijven zich in voor het evenement. Er worden 6 evenementen voorgesteld, waaronder één voor kinderen.

De Tour des 8 refuges is de emblematische wedstrijd van dit parcours. Hij volgt het wandelcircuit van de Grand Tour des Fiz en loopt door Platé en Anterne.

Op één dag leggen de lopers 61,5 km en 4.400 meter positief hoogteverschil af.

Het Amundi Evian Kampioenschap

affiche evian championship

Het Amundi Evian Championship is een golfevenement dat wordt gehouden op de green vanEvian-les-Bains. Het vindt elk jaar plaats in juli. De beste spelers van de wereld nemen deel aan dit langverwachte toernooi voor zowel spelers als golffans.

Het Evian Championship is een perfect evenwicht tussen vernieuwing en traditie. Het respect voor de etiquette wordt echter goed gehandhaafd.

De aanwezigheid van toeschouwers wordt door de spelers bijzonder op prijs gesteld.

De internationale jumping van Megève

affiche jumping megève 2022

Elk jaar eind juli organiseert Megève een niet te missen evenement: de Jumping International. Gedurende 7 dagen leeft het dorp op het ritme van de springwedstrijden.

Bij elke editie worden meer dan 500 paarden en 350 ruiters verwelkomd in de badplaats. Onder hen grote namen uit de paardensport, maar ook enkele beroemdheden, zoals Guillaume Canet.

De Jumping is een evenement dat meer dan 25.000 bezoekers bij elkaar brengt. De toegang is gratis.

Niet te missen sportevenementen in de Savoie

Er is geen gebrek aan sportevenementen in de Savoie. Sommige daarvan zijn een must. Of ze nu internationaal zijn of niet, wij raden u aan er enkele te ontdekken.

Odyssea, liefdadigheidswedstrijd in Chambéry

odyssea chambéry

Odyssea is een liefdadigheidsrace waarmee geld wordt ingezameld voor de strijd tegen borstkanker. Hij vindt elk jaar plaats in het centrum van Chambéry.

Races kunnen worden gehouden met familie, vrienden of alleen. Er zijn verschillende soorten races, waarvan één speciaal voor kinderen.

Elk jaar starten ongeveer 6.000 deelnemers, voor 2, 4 of 8 km hardlopen. De start is in het park van Verney. De hele dag door wordt er voor entertainment gezorgd.

De Yéti Race, Tignes

yéti race tignes

De Yéti Race is een teamwedstrijd die elk jaar plaatsvindt in Tignes. Het doel? Als eerste finishen en het tiental hindernissen voor je passeren.

Kracht, uithoudingsvermogen, behendigheid en onderlinge hulp zijn nodig om de Yéti Race en zijn 10 kilometer te volbrengen. De race kan worden getimed of niet.

De Yeti Race is een geweldig evenement voor liefhebbers van hindernisbanen. Het is een moment om te delen met vrienden en je kunt het hele weekend doorbrengen in de badplaats Tignes.

Het Critérium de la Première Neige, Val d’Isère

critérium de la première neige val d'isère

Het Critérium de la Première Neige is een groot sportevenement dat in december plaatsvindt in Val d’Isère. Deze etappe van de wereldbeker alpineskiën vormt het begin van het winterseizoen. De beste skiërs komen samen en strijden op de Bellevarde, de mythische helling van Val d’Isère met een hoogteverschil van 1000 meter.

De eerste editie vond plaats in 1955, onder impuls van Charles Diebold en Louis Erny. In 1992 organiseerde de OK de ski-evenementen van de Olympische Spelen van Albertville.

Sportevenementen in Genève

Annecy ligt dicht bij Genève. Het bewijs is in de pudding met de vele grensoverschrijdende pendelaars die dagelijks heen en weer gaan. Dus waarom niet profiteren van de sportevenementen die er plaatsvinden? Wij stellen u voor om drie internationaal bekende evenementen te ontdekken.

De Generali Genève Marathon

marathon de genève affiche

De Generali Genève Marathon wordt beschouwd als een van de mooiste van Europa. Het is ook een van de snelste in Zwitserland. Het eerste deel van de wedstrijd vindt plaats op het platteland, terwijl het tweede deel plaatsvindt in het hart van de stad Genève.

Elk jaar komen duizenden lopers bijeen om aan een van de acht wedstrijden te beginnen. Er zijn 138 nationaliteiten ingeschreven. In 2016 behaalde de Generali Genève Marathon het World Athletics Road Race Label. Dit is een primeur in Zwitserland, waardoor het evenement tot de top van de marathons behoort.

Het CHI 5* in Genève

affiche chi 5* genèveDe Geneva International Horse Show wordt ook wel de CHI genoemd. Het is een niet te missen evenement voor paardenliefhebbers en brengt de beste ruiters ter wereld samen. Het vindt elk jaar plaats in december, in de buurt van Palexpo.

Tijdens de vlaggenschip 5*-evenementen springen koppels tot 160 cm. Tegelijkertijd vinden andere evenementen plaats, zoals het mennen en de indoor cross-country. Dit garandeert een geweldig spektakel gedurende het hele CHI.

Er is ook een dorp van exposanten.

De Gonet Genève Open

gonet geneva open

De Gonet Geneva Open is een tennistoernooi waaraan spelers uit de top 20 van de wereld deelnemen. Stan Wawrinka, Marin Ciclic en Roger Federer hebben allemaal aan het evenement deelgenomen. En deze sporters zijn unaniem, dit sportevenement is een van de mooiste van het jaar.

De Gonet Geneva Open vindt plaats op het terrein van de Geneva Tennis Club, in het hart van het Eaux-Vives Park, op gravelbanen. Deze omgeving verleent het evenement een aanzienlijke charme.