Campingplaatsen in de buurt van Annecy

De camper is een aangename manier om een goede vakantie door te brengen in de Haute-Savoie en vooral rond het meer van Annecy. Wij stellen u aangename en uitgeruste plaatsen voor om één of meerdere nachten in een camper door te brengen.

Waar uw camper parkeren om de streek van Annecy te bezoeken?

Om van uw vakantie in Annecy te genieten, moet u een plaats vinden om uw camper te parkeren. De meeste plaatsen zijn uitgerust.

Annecy

Aire de camping car de Colmyr à AnnecyBij het verlaten van de stad gaat u richting Sevrier, tegenover het strand van Marquisats. Decamping Colmyr is het hele jaar doorgratis toegankelijk en beschikt over 10 staanplaatsen, een blue float terminal, lozing van zwart water en een volledige drinkwatervoorziening. Een bushalte bevindt zich naast de camping om het centrum van Annecy te bereiken.

Annecy-le-Vieux

Parking camping car d'Albigny à Annecy-le-VieuxLangs de oever van het meer, richting Veyrier-du-lac, tegenover het gratis openbare strand van Albigny. Drinkwatervoorziening (water afgesloten van eind oktober tot begin maart), serviceplaats met afvoer van grijs water. Open van 01/04 tot 15/10 van 7u tot 22u. De dienst is gratis.

Duingt

Aire de camping car de Duingt Lac d'AnnecyU volgt Sévrier, Saint-Jorioz om in Duingt aan te komen. Dit charmante dorp aan de oevers van het meer van Annecy heeft een prachtig strand. Het service- en kampeerterrein ligt tegenover de camping Champs Fleuris, 631 voie Romaine. Het is geopend van mei tot september en heeft een afvoer voor afvalwater en drinkwater, parkeren is mogelijk.

Doussard

Aire de camping car de Doussard Lac d'AnnecyAan het einde van het meer van Annecy, route d’Annecy, vindt u een serviceplaats met 9 plaatsen, open van 01/04 tot 15/11. Deze plaats is vrij in april en oktober. Voorzieningen: afvalcompartiment, recipiënten, lediging, drinkwater en afvoer van afvalwater. In de buurt vindt u het fietspad, restaurants, het strand en een bushalte.

Prijs: 6 € voor 24 uur.

Faverges

Aire de camping car de Faverges Haute-SavoieNa Doussard komt u aan in Faverges bij de Carrefour Markt, op de weg naar Annecy. Deze ontvangstruimte voor 10 campers is het hele jaar geopend. Hij is uitgerust met een afvalcompartiment, een afvalwater- en rioolput en een drinkwaterpunt. Nabijgelegen bus- en fietspad.

La-Balme de-Sillingy

Aire de camping car de la Balme-de-Sillingy près d'AnnecyVanuit Annecy passeert u Épagny. Naast het kunstmatige meer van het dorp ligt een terrein met 25 camperplaatsen, voorzien van een blue float terminal met afvalwaterlozing, drinkwater, picknickplaats, openbare toiletten, speeltuin en restaurant.

Prijs: 5 € voor 24 uur.

Villaz

Aire de camping car de Villaz près d'AnnecyVanuit Annecy-le-Vieux volgt u Villaz om dit gratis gemeentelijk terrein aan de Chemin des Cruets te bereiken, dat het hele jaar open is. Het biedt elektriciteit, drinkwater en parkeergelegenheid.

Alternatieve accommodatie voor campers voor uw vakantie in Annecy

Tijdens de zomermaanden is de regio Annecy erg druk met toeristen en zijn de parkeerplaatsen voor campers snel vol. Als u een busje heeft, kunt u gemakkelijker parkeren op de parkeerplaatsen van de stad.

Veel campings rond het meer van Annecy bieden volledig uitgeruste parkeerplaatsen voor campers, maar ook bungalows en kampeerplaatsen. Voor meer informatie: Campings in Annecy en rond het meer van Annecy.

In Annecy zijn erook andere accommodatiemogelijkheden, u vindt er hotels voor verschillende budgetten, charmante gites en bed & breakfasts, karaktervolle seizoensverblijven bijvoorbeeld in de oude binnenstad van Annecy, vakantiedorpen en toeristische residenties en jeugdherbergen. U kunt ook kiezen voor ongewone accommodatie.

Afhankelijk van het seizoen in Annecy en uw smaak kunt u kiezen uit vele activiteiten.

Meer informatie: Wat te doen in Annecy?