5 fietsroutes in Annecy

Ontdek de omgeving van de prachtige stad Annecy per fiets. Neem voor een sportieve vakantie uw twee wielen en geniet van de uitzonderlijke omgeving van de Alpen. Deze routes bevinden zich in de Haute-Savoie, ze lopen door de stad, langs de oevers van het meer van Annecy en door de bossen van de bergen. Afhankelijk van uw niveau van fietsen of mountainbiken, kiest u een fietstocht en daar gaat u!

1. Beklimming van de Semnoz

Duur: 2 uurAfstand: 17,5 kmMoeilijkheidsgraad: hoogNiveau: 1.300 mVertrek: Parkeerplaats van het stadhuis van Annecy

Ascension vélo SemnozEen prachtige klim die in de top 10 staat van de Défis des cyclogrimpeurs! Een goede training is noodzakelijk op gemakkelijkere passen voordat u begint. Meer dan 17 km aan 7% gemiddeld en een paar km aan 9%. Vanaf het stadhuis van Annecy volg je de Boulevard de la Corniche en vervolgens de departementale weg 41 zonder onderbreking. Na de vijfde kilometer kun je op het vlakke ademen. Bijna de hele klim is in het bos, dus de koelte is gegarandeerd.

De grote beloning van deze route is het prachtige panorama aan de finish: op deze top van de Semnoz van 1.699 meter ziet u het Mont-Blanc-massief, de Aravis, de Bauges en de Chartreuse.

2. De Mont Veyrier tocht

Duur: 2 u 30Afstand: 25 kmMoeilijkheidsgraad: gemiddeldNiveau: 240 mVertrek: Parking du Petit Port d’Annecy-le-Vieux

Tour du mont Veyrier en véloU ontdekt één van de mooiste sprookjeskastelen van Frankrijk, het kasteel van Menthon-Saint-Bernard. Deze fiets- of mountainbiketocht is toegankelijk voor veel ruiters, met een goede conditie. Vanaf de Petit Port volgt u de richting van het fietspad van Alex met een lange rechte lijn. U kunt stoppen om te genieten van de rivier de Fier aan uw linkerhand. Vervolgens moet u de Col de Bluffy beklimmen om het beroemde kasteel te zien. De terugweg gaat over het fietspad van het meer van Annecy door Veyrier-du-Lac langs de oever.

3. De Tournette tocht

Afstand: 60 kmMoeilijkheidsgraad: gemiddeldNiveau: 450 mStart: Parking du Petit Port d’Annecy-le-Vieux

Tour de la Tournette en véloDit is een prachtige lus die wordt voorgesteld: 62 km rijden rond deze berg in de buurt van Annecy. Hij is geschikt voor gemiddelde tot gevorderde fietsers. Net als bij de vorige route volgt u de richting van Alex achter de Mont Veyrier, vervolgens de Col du Marais en het dorp Saint-Ferréol. Op de terugweg naar de vlakte van het meer van Annecy kunt u in Faverges stoppen voor de lunch. De terugweg is langs de oevers van het meer van Annecy via Duingt, Saint-Jorioz en Sévrier.

4. De lus van Fier

Afstand: 60 kmMoeilijkheidsgraad: gemakkelijkHoogteverschil: 330 mVertrek: Parking Bonlieu

La boucle du Fier en véloOm het platteland van Annecy en de rivier de Fier te ontdekken, is deze gemakkelijke mountainbikeroute geschikt voor het hele gezin. Vanuit Annecy volgt u Cran-Gevrier om via de route des Creuses het dorp Chavanod te bereiken. In Rumilly aangekomen kunt u een duik nemen in het meer. Daarna gaat u verder over de departementale weg 31 naar de mooie brug Saint André, en dan keert u terug naar Annecy langs de rivier de Fier, door mooie dorpjes zoals Vallière-Fier.

5. De Age bergroute

Afstand: 32 kmMoeilijkheidsgraad: gemakkelijkHoogteverschil: 80 mStart: Parking Bonlieu

La montagne d'Age en véloDeze kleine berg ten westen van Annecy is een mooi speelterrein om deze gids van de 5 fietsroutes in de buurt van Annecy af te sluiten. Als u Annecy verlaat, volgt u opnieuw Cran-Gevrier, dan het viaduct van Brasilly, u gaat verder op de RD 1508, u bereikt Epagny en vervolgens Sillingy. Langs de waterputten keert u op de RD 14 terug naar Annecy. Aan uw linkerhand kunt u het prachtige Château de Montrottier bezoeken.

Kies de route die u het leukst vindt om te fietsen of te mountainbiken in Annecy en ga op weg! Als u op vakantie bent, kunt u een fiets of mountainbike huren om deze tochten te maken.